Site icon Szallas.hu Blog

5 érdekesség, amit nem tudtál Prágáról


Prága az egyik legnépszerűbb úti cél a magyar turisták körében, főleg ősszel és az adventi időszakban látogatnak el sokan a cseh fővárosba.

Prága (f: pixabay)

Prágában számos építészeti, kulturális, vallási emlék és látnivaló található, történelmi belvárosát 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A különböző városnegyedek más és más hangulatot árasztanak, ezeket érdemes külön-külön is bejárni:

Prága éjjel (f: pixabay)

Az útikönyvek tele van hasznos és érdekes információkkal, de vajon milyen titkokat rejt még ezen kívül a város?

Az „arany Prága” név valószínűleg I. Károly cseh király idejéből származik, ekkor ugyanis arannyal vonták be a prágai vár tornyait. Egy másik legenda szerint Prágát az alkimisták és az aranycsinálók tevékenysége miatt nevezték el „aranynak”.

Mivel Prága nem szenvedett nagy károkat a 2. világháborúban, így a háború előtti években játszódó filmekben a londoni és amszterdami jeleneteket is gyakran a cseh fővárosban forgatják.

Prágai sör (f: pixabay)

Jó tudni: ha asztalfoglalás után magunk elé helyezünk egy söralátétet, az azt jelenti, kérünk egy korsó sört. Amennyiben a korsónk kiürül és az alátétet nem helyezzük az üres korsó szájára, automatikusan hozza a pincér a következő kört.

A Károly-hídtól lefelé vezető lépcsőn lehet a zöld Kampa-szigetre jutni, amely remek kikapcsolódást nyújt a nyüzsgő Prága közepén. Manapság főleg éttermekkel, hotelekkel van tele.

Szent György-szobor Prágában

A Kolozsvári fivérek a XIV. századi Magyarországon éltek és csupán egyetlen szobruk érte meg a mai kort: a Szent György szobor, amelyet valószínűleg Nagy Lajos király ajándékozott apósának, IV. Károlynak és így kerülhetett Prága városába. A szobor a prágai vár harmadik udvarán található, közvetlenül a Szent Vitus katedrális mellett.

Foglalj szállást Prágában >>

 


Exit mobile version