Wellness + HotelekÍzkalandKülföldi kalandokRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásTéli tájoló

Felnőttként pihenni egy családbarát szállodában? A Kolping Hotelben sikerült!

2 perces olvasási idő

Ha eddig azt hitted, a Kolping Hotel kizárólag a családok kedvence, meg fogsz lepődni: némelyik felnőttbarát szálloda szolgáltatásaival is felveszi a versenyt! Leteszteltük, milyen  a zavartalan pihenés gyerek nélkül!

Most akkor családbarát vagy felnőttbarát szálloda?

Nem tagadom, volt bennem némi izgalom, mielőtt elindultam Magyarország első és legnépszerűbb családbarát szállodája, a Kolping Hotel felé – gyerek nélkül. Akarva-akaratlanul is eszembe jutott, vajon mi lesz, ha zavarnak majd a pihenésben mások gyerekei vagy urambocsá, én fogom zavarni őket játék közben? Találok-e magamnak kellő elfoglaltságot, vagy csak kizárólag a gyerekes családokra gondolnak a programszervezők? Az Alsópáhokon eltöltött néhány nap után persze kiderült, hogy alaptalan volt a félelmem, hiszen remekül éreztem magam felnőttként, gyerek hiányában is egy családbarát hotelben.

Hévíz szomszédságában

Bár sokaknak ismeretlenül csenghet Alsópáhok neve és így nehéz elhelyezni Magyarország térképén, de higgyétek el, egyáltalán nincs az Isten háta mögött a Zala megyei település. Hévíz közvetlen szomszédságában, közel a Balatonhoz fekszik ez az 1300 lakossal rendelkező kis község, amelynek legfőbb nevezetessége egyértelműen az 1996 óta működő Kolping Hotel**** Spa & Family Resort.

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Látnivalókban tehát nincs hiány a környéken, a szállodától kb. 2 km-re fekszik a hévízi tófürdő, illetve az egregyi borút, Keszthely 10-15 perc alatt érhető el kocsival, és szinte egy ugrásra található a Balaton-felvidék is. Aki tehát kirándulni szeretne, bőven talál magának programot, de azt is megértem, ha valaki egy wellness hotelből nem szívesen mozdul ki napokig. Nos, nekik is garantálom, hogy nem fognak unatkozni a Kolpingban.

Felnőttbarát hotel 10 hektárnyi területen

Alsópáhokra érve a főútról befordulva még nem sejtettem, hogy milyen hatalmas komplexum vár rám, hiszen a különálló épületben található recepció csak az „előcsarnoka” a Kolping Hotelnek. A 10 hektáros parkban több épület is található -ezeket folyosók kötik össze-, emellett a szobákhoz és lakrészekhez parkoló is tartozik, ami szintén megkönnyíti a pakolást és a közlekedést.

Az egyes épületeket folyosó köti össze

Nem mondom, hogy elsőre könnyű kiigazodni a hatalmas területen, de szerencsére mindig akad egy kedves család, aki útbaigazítja a bizonytalan vendéget (én legalábbis így jártam, utólag is köszönöm az ismeretlen ismerősöknek, akik megszántak és segítettek eljutnom az étteremhez 🙂 ). Ez a családias hangulat egyébként végig érezhető volt, a személyzet, a hotel összes dolgozója, de még a vendégek is nagyon közvetlenek és segítőkészek voltak.

Hoteltérkép

Családi lakosztályoktól a bioházakig

Nincs két egyforma család, ezért a Kolpingban szinte nincs két teljesen egyforma szoba sem. A kétágyas szobák a gyerek nélkül vagy kisbabával érkezőknek ideálisak, a családi lakosztályok a nagyobb vagy több generációs családok részére kényelmesek, de speciális szobatípusokat is találhatunk itt az egyedi igények szerint.

Superior lakosztály: Felnőttbarát szállodába kandalló is dukál

Felnőtt barát szálloda elegáns fürdőszobája

Minden felnőttbarát szálloda figyel a részletekre

Minden családi szobában található többek között fürdetőkád, bili, zsámoly a mosdó eléréséhez, gyermekbiztos dugaljak, mikrohullámú sütő, a családi lakosztályokban ezeken felül beépített bébiőr, sportbabakocsi és etetőszék is található. Kisgyerekes anyukák: ugye milyen könnyebbség, ha az előbb felsorolt eszközöket nem kell becsomagolni és magatokkal cipelni minden nyaralásra vagy wellness hétvégére?

Gyerekszoba

Kétágyas szoba

Baráti társaságoknak vagy elvonulós családoknak különálló, saját zöldterülettel rendelkező 82 m²-es házikók állnak rendelkezésre. Utóbbi szállások érdekessége, hogy vályogtéglából épültek, és egyesítik a saját nyaraló előnyeit a 4 csillagos szálloda szolgáltatásaival. A házak épp most esnek át egy nagyobb felújításon, az elsőként elkészülő 4 házat a vendégek karácsonykor már birtokba vehetik.

Gyerekbarát étterem – speciális konyha

Nem vagyok válogatós, de odafigyelek arra, hogy mit eszek én, illetve a családom. Szeretem, ha egy étteremben bőséges választék fogad, és a konyhán kitűnő alapanyagokból dolgoznak, ha pedig figyelembe veszik az ételallergiások kívánságait is…nos, az nekem valóságos kánaán!

Bébiételek széles választéka

Mosolygós vagy szívecskés tojást kérsz?

Foglaláskor érdemes jelezni, ha a gyerek vagy bármely családtag ételintoleranciában szenved, ebben az esetben fel tud készülni a séf speciális fogásokkal. Nálam ez a jelzés elmaradt, de így is sikerült válogatnom a húsmentes ételek közül, bőséges kínálat volt a gluténmentes fogásokból és a cukormentes desszertekből, reggelinél pedig a növényi tejek széles választékával találkozhattunk.

Gyerekbirodalom az étteremben

Az étteremben egyébként is minden a vendégek kényelmét szolgálja. A gyerekeknek etetőszékek és ülésmagasítók, színes tányérok és evőeszközök, frissen turmixolt és üveges bébiételek, színes székek és lekerekített sarkú asztalok, gyereksarok és külön büfépult áll rendelkezésre, de hogy a felnőttek se maradjanak ki a jóból, üvegfallal leválasztott „gyerekmentes övezet” várja őket. Utóbbira egyébként nem volt nagy kereslet, egy idősebb német csoport például kifejezetten örült, hogy gyerekzsivajt hallott maga körül. Ám ha igény van rá, el lehet vonulni. Az abszolút kedvencem pedig az étterem előterében található fertőtlenítő géles ballon, amivel én még soha nem találkoztam más hotelekben. Márpedig ahol gyerekek megfordulnak, különösen oda kellene figyelni a bacikra és az egészség megőrzésre, nem igaz?

Bobóország téged vár!

És ha már gyerekek…Tudtátok, hogy az ország legnagyobb szállodai játszóháza is a Kolping Hotelben található? A Bobóországnak keresztelt játszóházban (Bobó víziló a hotel kabalafigurája) a kétemeletes játékvár mellett külön babáknak kialakított játszószoba, óvoda, a nagyobb gyerekeknek pedig játékterem, nyáron kalandjátszótér található.

Gyerekfelügyelet – jó kezekben

Hatalmas könnyebbség lehet a szülőknek a csoportos gyerekfelügyelet, amely az év minden napján 3 éves kortól 8 órában, 1-3 éveseknek délelőtt 3 órában, ingyenesen igénybe vehető. Amíg a gyerekek társasoznak, főzőcskéznek vagy építenek, a szülők néhány méterrel odébb, egy üvegfalon át figyelhetik őket a Bobó Caféból vagy részt vehetnek egy romantikus páros masszázson a Hanami Beauty & Spa-ban.

Tengernyi élmény, Bobó wellness kezelések és hévízi terápiák

A Hanami Beauty & Spa-ban a felnőtteknek szóló különböző masszázsok, arc- és testkezelések, gyógykúrák mellett a gyerekeknek is kijár a kényeztetés, hiszen a Bobó wellness kezeléseket (pl. a csokis masszázst) ők is kipróbálhatják.

Pihenősarok a Hanami Spaban

A Kolping Hotel spa részlegén kizárólag biokometikumokat használnak

Aki pedig az élményfürdőt választja, szintén nem fog csalódni. Míg a kisebbek kedvence a vizes játszótér és a kígyócsúszda, addig a kamaszokat már inkább az élménymedence és a szauna hozza lázba. De hogy a felnőttek se maradjanak ki a jóból, számukra zsivajmentes, garantáltan csendes wellness részleg került kialakításra szaunával, úszómedencével és gyógyvizes medencével. Igen, a Kolping Hotelnek saját gyógyvize is van, összetétele nagyon hasonló a hévízi vízhez.

A minősített gyógyvíz kúraként alkalmazva kiválóan alkalmas izomlazításra, baleseti és műtéti utókezelésre, enyhülést hoz a hölgyek változó kori panaszaira, és remek gyógyír reumatikus problémákra, artritiszre és csontritkulásra. A hotelben lehetőség van a hagyományos hévízi terápiák kipróbálására is, szakorvosi felügyelet mellett. Aki pedig inkább a mozgásban leli örömét, a fitness termen túl választhat a vízi aerobic, gerinctorna, stretching, fit ball vagy éppen jóga között, gyerekeknek gyógytorna, gyerekjóga és úszásoktatás is rendelkezésre áll, hogy csak a különlegesebb, télen is végezhető mozgásformákat említsem.

Családi wellness

Remélem a fentiek után senkinek nincs kétsége afelől, hogy gyerek nélkül is ideális a pihenésre és feltöltődésre a Kolping Hotel. Kipróbáltam, bevált! Aki pedig családdal érkezik, szintén a legjobb helyen van Alsópáhokon. És hogy mi a titka a 21 éve tartó töretlen népszerűségnek? Baldauf Csaba szállodaigazgató szavai megadják a választ: „Hiszek abban, hogy a magunk tökéletlensége ellenére csapatban képesek vagyunk a vendégek örömét, elégedettségét szolgáló erőt létrehozni.”  Nos, úgy tűnik, ez kitűnően sikerült.

Nézd meg az alsópáhoki Kolping Hotel ajánlatát ⇒


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%