Site icon Szallas.hu Blog

Hévíz legújabb gyöngyszeme, a Bonvital Hotel


Sokan még mindig abban a hitben élnek, hogy Hévíz az idősebb korosztály és a gyógyulni vágyók Mekkája, emiatt a fiatalabb generációnak nem sok keresnivalója akad ott. Nos, ennél messzebb nem is lehetnénk a valóságtól, hiszen Hévíz minden, csak nem unalmas fürdőváros! Sorra nyílnak az újabbnál újabb hotelek, sétálóutcája és belvárosa esténként megtelik élettel, a tófürdő európai színvonalú és az üzletek gazdag kínálatáról még nem is beszéltem. Ezek után csoda, hogy úgy döntöttem, ezt a fejlődést saját szememmel is látnom kell?

A hévízi gyógytó

Pünkösd hétvégéjén autóba ültünk és meg sem álltunk Hévízig. Utólag belátom, a lehető legjobb időzítés volt erre a néhány napra szervezni az utazást, hiszen a városban kirakodóvásár és koncertek gondoskodtak arról, hogy egy percig se unatkozzunk. Persze jutott idő a tófürdőre is, de az igazi csoda mégiscsak a szállásunk volt.

BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL

Tudjátok, nálam a szállásfoglalás mindig kardinális kérdés, elég sok szempontot figyelembe veszek, amikor szálláshelyet keresek. Természetesen fontos az ár-érték arány, az elhelyezkedés és a konyha, de ha nincs a hotelben vagy apartmanban valami PLUSZ, akkor az előbb felsoroltak mit sem érnek. A Bonvital Hotel stílusa már a képek alapján levett a lábamról és mivel csak pár hete nyitott meg -így felfedezetlen területnek számít-, úgy döntöttem, muszáj saját szememmel is látnom!

A hotel főbejárata a sétálóutcáról nyílik

A hotel elhelyezkedése tökéletes, hiszen mind a főbejárat, mind a szobánk ablaka a sétálóutcára nézett, így esténként csak kiléptünk az ajtón és máris a nyüzsgő belvárosban találtuk magunkat. Szintén közel, alig 100 méter távolságra található a Tófürdő is, ahova egyébként a hotelben vásárolt kedvezményes jeggyel érdemes menni.

A gyógyfürdőről bővebben itt olvashattok >>

Fürdőszoba

Ízlésesen berendezett szobák

A Bonvital Hotel 80 jól felszerelt szobával és 10 exkluzív lakosztállyal várja a vendégeket. A lakosztályt csak fotón láttam, de higgyétek el, a hagyományos szobák is minden igényt kielégítenek! A berendezés ízléses és modern, a helyiségek tágasak és funkcionálisak, az ágyra készített törülköző-lótuszért pedig külön piros pont jár 🙂 Jó érzés volt úgy a teraszon ülni, hogy nem kellett tartanunk sem a benzingőztől, sem pedig a zajoktól, hiszen a sétálóutcán maximum az esti koncert hangolása hallatszott. Ez az igazi pihenés!

Szállásfoglalás >>

Hálószoba

Zuhanyzó

Sokoldalú wellness

A wellness szint az első emeleten található és a szobákhoz hasonlóan itt is a modern design jellemző. A hatalmas élménymedence és a jacuzzi mellett érdemes kipróbálni a sókamrát, a különböző hőfokú szaunákat és a gőzkabint, emellett számos különleges masszázs (pl. Yumeiho, keleti bambusz masszázs, nyirokdrenázs) is a vendégek rendelkezésére áll. Hévízen pihenve vétek kihagyni a helyi specialitást, az iszapfürdőt, de a tokaji boros vagy a gyógynövényes fürdő is kellemes ellazulást ígér.

Élménymedence

Hangulatos sókabin

Aminek külön örültem, hogy a wellness részleg 21 óráig tart nyitva, így vacsora után is volt lehetőség úszni egyet vagy megmártózni a jacuzziban. Az pedig, hogy a medencék mellett ingyen vizet és frissítőt kínálnak, nagyon figyelmes gesztus. Kár, hogy a legtöbb wellness hotel erre nem fordít különösebb gondot, pedig egy kiadós szauna után igencsak fontos a folyadékpótlás.

A személyzetről ritkán ejtünk szót, hiszen azt vesszük természetesnek, ha jól -és sokszor láthatatlanul- teszik a dolgukat. A Bonvital Hotelben erre sem lehetett panasz, mind a recepciósok, mind a pincérek kedvesek és előzékenyek voltak, nem volt olyan kérésünk, amit ne teljesítettek volna. Ez ritka kincs, remélem később is megtartják ezt a színvonalat.

A modern gasztronómia otthona, a Brix Bistro

A hotel egyik legszebb része -szerintem- a Brix Bistro lett, ahol különleges enteriőrrel és folyamatosan változó étlappal várják a vendégeket. A modern gasztronómiát széles borválaszték, koktélkülönlegességek és helyben készített sütemények teszik teljessé, a bisztróban gyakran rendeznek tematikus esteket, borkóstolókat és élőzenés vacsorákon is részt lehet venni.

Brix Bistro

A „Farm to the table” koncepció az elmúlt években vált divatossá és egyre több étterem tartja fontosnak, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz. A hévízi Bonvital Hotelben sincs ez másképp, a bisztróban igyekeznek minél nagyobb hányadban a helyi termelők által biztosított friss alapanyagokat használni az ételek elkészítése során.

Apetite Étterem, a reggeli helyszíne

Vendégértékelések

A szallas.hu oldalán található vendégértékelésekből arra következtettem, hogy hozzám hasonlóan mások is elégedetten távoztak a Bonvital Hotelből.

Kellemes, barátságos személyzet, extra kiszolgálás, nagyon szép szálloda a városközpontban. Családias fogadtatásban részesültünk, közvetlen és kedves a személyzet, nagyon elegáns az étterem és a felszolgált ételek kitűnőek.”  (család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján)

Kulturált és professzionális recepció, igényesen berendezett szoba, a májusi hidegben is jól működő fűtés, ugyancsak igényes wellness (különösen minőségi gőzzel) (középkorú pár, 2 nap alapján)

A hotel bemutatkozó szövegében azt olvastam, hogy a gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus egyvelegét igyekeztek Hévízen megteremteni. Úgy tűnik, ez maximálisan sikerült.

Látogassatok el Ti is Hévízre és próbáljátok ki személyesen a Bonvital Hotelt! Szállásfoglalás >>

 

 


Exit mobile version