Külföldi kalandok

Hőlégballonok színesítik a tájat Kappadókiában

1 perces olvasási idő

Ha olyan fotót láttok, ahol színes hőlégballonok szállnak egy sziklás terület felett, szinte biztos, hogy a kép Kappadókiában készült.

A törökországi területet délen a Toros-hegység, északon a Fekete-tenger, keleten az Eufrátesz határolja és hihetetlenül népszerű hely a turisták körében, évente kb. 2 millió látogató keresi fel a világ minden tájáról. Hogy mi a titka?

Kappadókiában találhatóak a híres föld alatti városok, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Ma turistalátványosságnak számítanak, de néhány barlanglakás szállodaként is üzemel.

Kappadókiában járva érdemes felkeresni a különleges alakú Tündérkéményeket, melyek a szél és eső okozta erózió eredményeként kialakult vulkanikus képződmények, a Göreme-völgy holdbéli vidékét, a sziklatemplomokat  és a már említett barlanglakásokat, de ha még különlegesebb élményre vágyunk, legjobb ezeket a magasból szemlélni!

Törökország ezen részén számos vállalkozás indít hőlégballonos utazást, ám előtte érdemes tájékozódni a cégről és a pilótáról, hogy valóban biztonságos utazásban legyen részünk.

Persze nem mindenki engedheti meg magának a borsós árú, kb. 150 euróba kerülő jegyeket, de a talajról szemlélve is ilyen csodás látványban lehet része azoknak, akik ellátogatnak Törökországba.

 

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%