Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációTavaszi zsongás

Kamilla Hotel és gyógyfürdő a Hortobágy szomszédságában

1 perces olvasási idő

Talán senkinek nem kell bemutatni a hajdúszoboszlói Hungarospa Fürdőt, amely nem csak Magyarország, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. De vajon mi a helyzet azokkal a közelben található, kisebb fürdőkkel, ahol szintén gyógyvíz fakad?

Ezt a kérdést tettem fel magamnak, amikor ellátogattam a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőbe, valamint a mellette található Kamilla Hotelbe. És mit mondjak: tátva maradt a szám! Vadonatúj fedett gyógyfürdő, óriási szaunakínálat és egy júniusban nyitott, modern hotel fogadott Hajdú-Bihar megyében. Ezt nektek is látnotok kell!

Hotel Kamilla, Balmazújváros

Az Alföldön elterülő mezőváros, Balmazújváros a Hortobágy és a Hajdúság határán fekszik, és csupán két óra alatt érhető el Budapestről (végig az M3-as autópályán haladva). A város  hagyományos eseménye az évenként megrendezésre kerülő „Kastélykerti esték” rendezvénysorozat, a Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor, a „Balmaz-Art”, az Országos Kézi Aratóverseny, a „Télűző”-maskarás felvonulás, az Országos Bio-főzőverseny és Pásztortalálkozó, az „Adventi forgatag” és még sorolhatnánk. Balmazújváros a népi hagyományok őrzője a kézműves kismesterségek művelésében is, mint citerakészítés, vesszőfonás, szíjgyártás, kalapkészítés, nádművesség, fazekasság.

A klasszicista stílusú Semsey-kastély Balmazújváros szívében, a fő téren található.

A Semsey-kastélyban jelenleg múzeum működik.

Balmazújváros centrumában

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő

Ebben a hagyományőrző környezetben található a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő, amely 1951 óta üzemel és 1994-től rendelkezik gyógyvíz minősítési tanúsítvánnyal. A balmazújvárosi fürdő ökofürdő,  öko-jellegét a felhasznált természetes anyagokon túl a fás, ligetes környék is biztosítja.  Az 1100 méter mélyről feltörő gyógyvíz a reumás panaszok, kopások, mozgásszervi megbetegedések és idült ízületi megbetegedések enyhítésére javasolt.

Kamilla Gyógyfürdő

Kneipp-taposó

Gyerekmedence

A fedett gyógyfürdő épülete szemet gyönyörködtető

Az impozáns belsővel rendelkező, fedett gyógyfürdő különlegessége az egyedülálló szaunafalu, ahol hortobágyi bioszauna, tüzes szauna, infraszauna, gőzkabin, sókamra gondoskodik az izzasztó élményekről. Sőt, a komplexum részeként Magyarország legnagyobb, akár 100 főt befogadó szaunaháza is kivételes élményeket kínál. Az én kedvencem -a Kneipp taposómedence mellett-  a több száz éves finn ezüstfenyőkből épített KELO szauna, amit szintén érdemes kipróbálni!

Rönkből készült szaunaház

Szálloda a szomszédban – Hotel Kamilla

A fürdő szomszédságában, onnan két perces sétára található a Hotel Kamilla, amely idén júniusban nyitotta meg a kapuit. Bár a megközelítéssel akadt némi problémám (a GPS először a fürdőhöz vitt és csak nehezen találta meg a hotelt), de ezt a tényt kompenzálta az ingyenes parkoló, ami valljuk be, nem túl gyakori mostanában a hazai szállodák körében.

Hotel Kamilla bejárata

A Hotel Kamilla elhelyezkedése kitűnő, hiszen csodás környezetben, a Semsey-kastélytól, a centrumtól és a fürdőtől is pár perces sétára fekszik. Jó a hír továbbá a vonattal érkezőknek, hogy a közelben van a vasútállomás is.

Modern berendezés a folyosókon is

A hotelben három szinten összesen 53 szoba áll a vendégek rendelkezésére. A 200 fő befogadására alkalmas étterem kiválóan alkalmas családi és baráti események, esküvők, születésnapok, keresztelők és ballagások lebonyolítására is. A szobánk kényelmesen berendezett és persze vadonatúj volt, a zuhanykabinos fürdőszoba nemkülönben.

Hotelszoba

Fürdőszoba zuhanyzóval

Hangulatos LED-fények a szobában

Az egyes emeleteken, a lépcsőfordulóknál és a liftek mellett fekete-fehér, a Hortobágyra és erre a tájegységre jellemző hatalmas képek függtek a falon, ami remekül ellensúlyozta a minimalista berendezést. Az étteremben svédasztalos reggeli és bőséges vacsora várt, az előétel mellett többféle húsos és halas fogás közül is lehetett választani. A desszertekből szintén volt választék, a rétes pedig olyan finom volt, hogy legszívesebben repetáztam volna 🙂

Étterem

A desszertek is felsorakoztak

Előétel: Kacsamell carpaccio, friss salátával

A hotelben gyakran megfordulnak sportolók is az ország minden szegletéből, hiszen a városnak NB I-es futballcsapata és sportcsarnoka van, ezért senki ne lepődjön meg, ha a szomszédos asztalnál épp egy válogatott játékos reggelizik.

És hogy kinek ajánlom a Kamilla Hotelt? Mindenkinek, aki szaunázni, úszni vagy gyógyulni szeretne, hiszen a fürdő tényleg csak egy karnyújtásnyira fekszik. Aki pedig kirándulni szeretne, a közeli Hortobágy rengeteg programot kínál, bármely évszakban.

Őszi színek a Keleti-főcsatornánál

Még több információ a Kamilla Hotelről >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%