Site icon Szallas.hu Blog

Ide utazz 2018-ban! TOP 10 város a Lonely Planet ajánlásával


Az egyik legnagyobb online utazási magazin, a Lonely Planet minden évben összeállít egy listát a jövő évi utazási trendekről. A TOP10 ország és TOP10 régió mellett a TOP10 városra vonatkozó gyűjtemény is mindig izgalmas, hiszen nem csak ismert és népszerű úti célok, hanem igazi gyöngyszemek is helyet kapnak ezekben.

Nincs ez másként idén sem, ismét remek érzékkel válogatták össze az utazási trendeket és ajánlókat 2018-ra, csak győzzünk válogatni a szebbnél szebb helyek közül 🙂

1.Sevilla, Spanyolország

Az elmúlt 10 évben Sevilla teljesen átalakult. A forgalmas és zsúfolt metropolisz sokáig ült a történelmi látnivalóin, majd megrázta magát és mára fiatalos, lendületes város, a kerékpárosok és villamosok fellegvára lett.

Plaza de Espana, Sevilla

Andalúzia fővárosa ad otthont 2018-ban a 31. European Film Awardsnak és sokat segített a város megítélésén a Trónok harca című sorozat is, amelynek egyik fontos forgatási helyszíne volt itt. Sevilla 2018-ban ünnepli Bartolomé Esteban Murillo barokk festőművész 400. évfordulóját és ebből az alkalmából a városban fél tucat kiállítást szerveznek az év folyamán.

Szállást keresel Sevillában? ⇒

2. Detroit, USA

Több évtizedes elhanyagoltság után Detroit újra megindult a fejlődés útján.

Detroit, USA

Kicsit olyan, mintha a város egy koffein-löketet kapott volna és ezáltal tele lenne megvalósítandó ötletekkel. Kreatív fiatalok kezdték átalakítani az elhagyott épületeket, galériák jöttek létre, megújultak a közművek és a jövőben 3 park is létrejön a folyóparton.

Szállások Detroitban ⇒

3. Canberra, Ausztrália

Az ausztrál városban szinte minden sarkon nemzeti kincsekre lehet bukkanni! Ez az első év, amikor a festői Manuka Ovalban több napos krikett mérkőzéseket (test cricket) rendeznek, majd 2018-ban az ausztrál háborús emlékmű lesz a középpontban, mivel ekkor ünneplik az első világháborús fegyverszünet 100. évfordulóját. 

Anzac sugárút és világháborús emlékmű Canberrában

Canberrában 2018-tól kezdődően állandó állami ünnepnapot vezetnek a naptárba, amely az őshonos és nem őshonos ausztrálok közötti tolerancia iránti elkötelezettséget szimbolizálja.

Szállásajánlatok az ausztrál városban ⇒

4. Hamburg, Németország

Végre elkészült Hamburg új jelképe, az Elbai Filharmónia (Elbphilharmonie) koncertterem, amely a HafenCity nevű városrészben található.

Elbphilharmonie, Hamburg (Fotó: Robert Katzki / Unsplash)

A 110 méter magas, hullámokat idéző épület az eredeti tervekhez képest hétéves késéssel készült el és hétszer több pénzbe került, de csodálatos lett. A koncertekre hónapokkal korábban elkelnek a jegyek, de maga az épület is hatalmas érdeklődést kelt, köszönhetően az ingyenesen látogatható kilátóterasznak.

Foglalj még ma szállást Németország legszebb északi városába ⇒

5. Kaohsiung, Tajvan

100.000 négyzetméternyi kulturális, művészeti és zenei komplexum, sétálóutcák, éjszakai piacok várnak mindenkit a tajvani kikötővárosban.

Kaohsiung, Tajvan

Kaohsiungtól északra a Xiaogang Shan Recreation Area területén a túrázók megtekinthetik a Tajvani-szorost az új 88 méter magas „Eye of the Mountain” légifolyosóról. Kaohsiung tele van izgalmas látnivalókkal: érdemes meglátogatni, még mielőtt a világ felfedezi magának!

Szállást keresel Tajvanban? Itt tudsz körülnézni ⇒

6. Antwerpen, Belgium

Észak-Európa egyik legnagyobb (és szerintem legszebb) városa, Antwerpen a világszínvonalú művészetek és design fellegvára, 2018-ban pedig a barokk otthona.

Antwerpen belvárosa

A Rubens által ihletett „Antwerp Baroque 2018” keretében egész évben felvonulások, koncertek, utcai művészetek és megannyi színes program várható a flamand városban.

Antwerpeni szálláshelyek ⇒

7. Matera, Olaszország

Mint egy méhkas, úgy sorakoznak Matera házai egy szikla fölött.

Matera, Olaszország

De ez csak a történelem egy része: a felszín alatt barlanglakások, templomok és kolostorok labirintusa található, amelyek története több mint 9000 évvel ezelőttre nyúlik vissza (ezzel Matera a világ egyik legrégebbi élő városa). Matera 2019-ben betölti az Európa Kulturális Fővárosa pozíciót, érdemes még előtte felkeresni és elkerülni a tömegeket!

Szállások Matera városában ⇒

8. San Juan, Puerto Rico

San Juan egy olyan hely, ahol a régi és az új jól megfér egymás mellett.

San Juan színes belvárosa

A puerto ricói város gyarmati múltja kényelmesen megfér a feltörekvő modern városi jelleg mellett. Az óváros falakkal körülvett területe, macskaköves utcái, történelmi templomai és erődjei mellett a falakon túl a modern freskókkal díszített múzeumok és galériák jelentik San Juan lényegét. Az utóbbi években számos innovatív étterem nyitotta meg kapuit, a latinos éjszakai élet – táncklubok, társalgók, bárok, kaszinók – régóta népszerűek, csak úgy, mint San Juan káprázatos strandjai.

Szállást keresel a latin városban? Itt tudsz nézelődni ⇒

9. Guanajuato, Mexikó

Az ezüstbányászatnak köszönhetően lenyűgöző városkép jött létre a kis mexikói településen, ahol díszes templomok, szép terek és színes házak sorakoznak.

Guanajuato színes házai

Ez a természetes és mesterséges szépség megragadta a Pixar producerek figyelmét is, akik az új Coco-filmben megjelenítették Guanajuatót is a halottak városaként.

Foglalj szállást Guanajuatóba ⇒

10. Oslo, Norvégia

Oslót sok éven át elhomályosították a szomszédos országok trendi városai (pl. Koppenhága vagy Stockholm), de ennek most vége!

Az oslói kikötő, háttérben a városháza épülete

2018-ban ünnepli Norvégia szeretett királya és királynője házasságuk 50. évfordulóját és ebből az alkalomból számtalan kulturális és kulináris program(sorozat)ra várják a turistákat. Bónuszként az oslói Operaház 2018-ban ünnepli a 10. születésnapját, ezért egész évben koncertek és előadások színesítik a szezont.

Szállások Norvégia fővárosában ⇒

***

(forrás: lonelyplanet.com, fotók: shutterstock)


Exit mobile version