Külföldi kalandokKastélyok és várak

Olaszországban ingyen osztogatják a kastélyokat

1 perces olvasási idő
Belfort kastély (fotó: 123rf.com)

Ha Te is gyakran álmodoztál arról, hogy kastélyban élj, most itt a vissza nem térő alkalom! Olaszországban ugyanis bárki vár-, illetve kastélytulajdonossá válhat, ráadásul teljesen ingyen!

Rocca kastélya (f: pixabay)

Az olasz kormány rendkívüli lépésre szánta el magát: 103 db pusztuló félben lévő, műemlék jellegű kastélyt, várat, villát ajándékoz azoknak, akik pályáznak erre. A feltétel csupán annyi, hogy az új tulajdonosnak el kell köteleznie magát a helyreállítás mellett és a birtokot turisztikai célokra (pl. szálloda, gyógyfürdő, étterem stb.) kell felhasználnia.

Ugye nem is hangzik rosszul? 🙂

Az Állami Vagyonkezelő Hivatal munkatársa, Roberto Reggi szerint a projekt célja, hogy elősegítse és támogassa az idegenforgalmi ágazat fejlődését, továbbá a hatóságok remélik, hogy ez a terv tehermentesíti az ország legnépszerűbb és túlzsúfolt helyeit (ld. Velence, Róma vagy Firenze).

Belfort kastély (fotó: 123rf.com)

A pályázatok benyújtásának határideje: június 26. A sikeres pályázók kilencéves időtartamot kapnak a projekt megvalósításához azzal a lehetőséggel, hogy további kilenc évvel meghosszabbítható. Ha azonban bárki lemaradna a pályázatról, ne búsuljon, Olaszország a következő 2 évben újabb 200 ingatlan sorsát szeretné hasonlóképpen rendezni.

Nos, ki szeretne olasz birtokossá válni? 🙂

(forrás: boredpanda.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%