Vidéki víkendCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Matyóföld 4 varázslatos látnivalója

1 perces olvasási idő

Matyóföld minden évszakban jó választás. A különleges kultúrának, a népművészetnek és értékes gyógyvizének köszönhetően változatos programok keretén belül tapasztalhatjátok meg a helyi vendégszeretetet. Mutatjuk, hová érdemes mindenképpen ellátogatni.

Ide kattintva megtalálod a legjobb mezőkövesdi szálláshelyeket>>

 

Matyó Múzeum

Matyóföld egyedülálló kultúráját az egykori Korona Szálló műemlék épületében lévő Matyó Múzeumban ismerhetitek meg. Itt mindent megtudhattok a népművészetről, a történeti korszakokról, a régi használati tárgyakról, munkakörülményekről, viseletekről – tehát az egykori helyi életről. Ha hazavinnétek egy darabot Matyóföldből, látogassátok meg a múzeum ajándékboltját is. 😉

Még több info a Matyó Múzeumról

 

Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum

Ha érdekel titeket a mezőgazdaság fejlődése, látogassatok el a Hajdu Ráfis János magángyűjteményéből álló múzeumba, ahol a XIX. század végén használt gépeket és a modern traktorokat egyaránt megismerhetitek. Sétáljatok a lokomobil parkban, majd tekintsétek meg a gépi munkaeszközöket, melyet a gyáripar készített a mezőgazdaság számára vagy tanulmányozzátok a motor fejlődését. A Gépmúzeum bemutatja továbbá a korabeli munka színtereit, többek között a kovácsműhelyet és a jéggyártó üzemet.

További tudnivalók a Mezőgazdasági Gépmúzeumról

 

Takács István Gyűjtemény

Takács István alkotásai a Városi Galériában kihagyhatatlanok. A matyók festője – és az Egri Bazilika kupolafreskójának alkotója – egyházi festményei mellett hitelesen mutatja be a helyi hagyományokat, a környezetet, az életvitelt is. Csodáljátok meg ti is ezt a gazdag hagyományvilágot életképein, divattervein, motívum-feldolgozásain, üvegablakokhoz készített tervein keresztül.

Még több tudnivaló a Takács István Gyűjteményről

 

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Matyóföld másik nagy kincse a népművészeten kívül a gyógyvize. A Zsóry ideális úticél, ha pihenésre és kikapcsolódásra vágytok, hiszen wellness részleggel és új fedett élményfürdővel garantálja a feltöltődést. Próbáljátok ki a hullámmedencét, a csúszdákat, a sodrófolyosót, majd lazuljatok a szaunában, az aromakabinban vagy a pezsgőfürdőben. Természetesen a kényeztető masszázs is kötelező eleme a relaxációnak. 😉

További információ a Zsóryról


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%