Külföldi kalandokNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Mese, romantika és képeslapra illő tájak Európa legszebb kisvárosaiban

2 perces olvasási idő
Hófödte táj Hallstattban

Európa legromantikusabb kis városai, mint a gyermekek, őrzik és védik kincseiket. Magas tornyok, folyók menti malmok, lagúnák romantikája, ételek sója, művészek mosolya, kastélyok titkai, sajtok és borok hazája, ahol újra megtaláltam az édes élet összes kellékét. 

A jó hír, hogy a következő kisvárosok minden évszakban mesések, főleg télen, amikor karácsonyi fényben úsznak. Tartsatok velem, fedezzük fel együtt Európa szépségeit!

Brugge – Belgium

Egy nyugat-flandriai város, ahová ellátogatva egy igazi középkori városba csöppenünk. Sétánkat megkezdve szinte elfeledkezünk a külvilágról, és azon kezdünk gondolkodni, hogy hogyan lehet az, hogy a középkori szűk utcák között velencei lagúnák édes romantikája vesz körül minket?

Brugge (franciául Bruges) óvárosa

A várost csatornák sokasága szeli át, amelynek partjain kis részben malmok maradványai és az óvárost körülvevő régi erődítmények,  Európa legmagasabb kőtornyai állnak. A németalföldi festők közkedvelt témája, ezért is lehet ismerős a város látképe az utazó számára. Egyik leghíresebb városa volt a történelemkönyvekből ismert gazdag Hanza-városoknak. Brugge piactére a jellegzetes németalföldi, keskeny csúcsos homlokzatú polgári házak sokaságából áll. Néha azt is érezhetjük, hogy Csipkerózsika várába tévedtünk, ahol csak a herceg édes csókjára vár az alvó város. Brugge múzeumainak java része éppen a Boldogasszony temploma közelében koncentrálódik. A múzeumok közül érdemes meglátogatni a Groeningemuseumot, a Hieronymus Bosch-t, Pieter Bruegel és Jan van Eyck világhírű festményei miatt.

Szállások Brugge városában ⇒

Colmar – Franciaország

A Franciaország területén az elzászi borok fővárosába látogatunk. A fenséges ízek kedvelőinek számtalan lehetőséget nyújt a város, hogy a francia gasztro és borkultúrába betekintést nyerjenek.

Colmar karácsonyi díszben

Bájos, macskaköves utcáit járva visszacsöppenünk a mesék világába. A sok színes, faberakásos ház, a csatornán csónakázó emberek, télen a rengeteg fény, nyáron a nagy mennyiségű virág azt érezteti az utazóval, hogy a legjobb helyen van. Itt minden olyan csodás és tökéletes! Az óváros a Világörökség részét képezi, ahol kiemelkedik a Saint Matthieu- és az Église Des Dominicains-templom. Hatalmas ódon, zord falaik több száz éves múltra tekintenek vissza. A csodálatos gótikus építészet remekműve a Collégiale Saint-Martin. A vörös mészkőből készült katedrális díszes épülete mindenkinek elnyeri a tetszését. Ha épületekről beszélünk, mindenképp meg kell említenünk a város legrégebbi házát, a Maison Adolphot. A Maison Pfister 1500-as években készült épülete egy tehetős családé volt, ma Colmar szimbóluma. Aki igazi romantikára vágyik, ne hagyja ki Colmar melegséget árasztó hangulatát. Aki pedig kicsit barangolna a környéken, hogy még jobban a középkorban érezhesse magát, látogasson el Haut-Koenigsbourgba. A vár meghódítása után a hegytetőről pazar látvány tárul elénk!

Nézz körül a colmari szállások között ⇒

Gruyères – Svájc

A svájci középkori település a Saane völgyének felső részén terül el. Itt igazi gasztroélményben lehet részünk. Ha sorra bejárjuk a legtitkosabb helyeket, és mindenhol kóstolunk, akkor biztosan nem esik majd nehezünkre, hogy használatba vegyük a sí- és turistacentrum adta lehetőségeket.

Alpesi kisváros Svájcban

A legfontosabb turisztikai célpont a város hírnevét öregbítő, és a helységből származó sajtfajta, a Gruyère is. Egy filmbeillő várkastély díszletei között kóstolhatjuk meg minden sajtfondü kötelező alapanyagát, a Gruyères sajtot, sci-fi-horror rajongóknak pedig H.R. (Hansruedi) Giger Múzeumát érdemes megnézni, ahol teljes szörny tárházzal találkozhatunk. Egy ma is élő svájci festő, szobrász, képzőművészről van szó Giger személyében, aki a biomechanikus alakjait főleg airbrush technikával jeleníti meg. Emellett az ő nevéhez fűződnek számos film jelmeztervei illetve vizuális effektjei, leghíresebbként a Nyolcadik utas a halál című film Alien figurái, melyet Oscar-ral díjaztak. És hogy a gyáraknál maradjunk, a helyi Cailler csokoládégyárat is érdemes számba venni. A körút a csoki kedvelők legnagyobb örömére különböző termékek kóstolójával ér véget, majd az itt készült összes típusú, ízesítésű csokoládé meg is vásárolható.

Hallstatt – Ausztria

A Hallstatti-tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb helye, a pihenésre és kalandtúrákra vágyók paradicsoma, hol mindenki megtalálja a számára kedves kikapcsolódási lehetőséget.

Hófödte táj Hallstattban

Az egyetlen főutcából álló város, a tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. Hallstattban található a világ legöregebb sóbányája, mely 7000 éves múltra tekint vissza. A só alapjaiban meghatározta a város egész történelmét és a mai arculatát is. Még napjainkban is jelentős sóbányászati tevékenység folyik. 1734-ben találtak egy sót őrző holttestet, melyet a só konzervált, így teljesen épp maradt kb ie. 1000-óta, és Mann in Salz néven vált ismerté. A tó környékét és a települést az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. A kisváros főtere Ausztria legszebb főtere. Olyan, mint egy mesebeli tér, mesebeli kis virágos házikókkal, és a Szentháromság szoborral a közepén. A Mária mennybemenetele templom pedig a város legfőbb nevezetesség, mely a 12 – 15. században épült. A Főtéren, régi nevén a piactéren a kereskedők laktak, és egyik legérdekesebb látványossága egy körtefa, ami felkúszik az egyik ház oldalán, így csak ki kell nyúlni a ház ablakán egy finom körtéért. Talán mi ültethetnénk több fát házaink köré.

Még több fotót néznél Hallstattról? Kattints ide ⇒

Annecy – Franciaország

Tóparti és alpesi kisváros Franciaország délkeleti részén, a svájci határ közelében, egy igazi kis ékszerdoboz. Olyan csodás,  mintha egy mesekönyv illusztrációja lenne! Zaklatott történelme ellenére, – mert Annecy arról is híres, hogy míg Genf vált a reformáció fellegvárává, ahová a hitük miatt üldözött franciák telepedtek le, addig Annecy fogadta be a Genfből menekülni kénytelen katolikusokat és a püspöküket is – megőrizte bájosságát. Annecy-t gyakran nevezik az Alpok Velencéjének is.

Mesebeli kisváros Franciaországban

A várost csatornák szelik át, melyek egyedülálló hangulatot ad neki. Érdemes a helyi termékeket itt is megkóstolni, igazi ínyenc élményeket nyújtanak, mint pl. a Reblochon sajt és a Tome des Bauge, amelyek a közelben található vidékek termékei. Itt található a Lac d’Annecy, a 14 kilométer hosszú parttal rendelkező tó, Franciaország harmadik legnagyobb tava. De az egyik leghangulatosabb rész természetesen az óváros, a gyönyörű épületekkel, pazar francia éttermekkel. A legtöbb látványosság még a középkorból származik, így a Palais de l’Isle, a középkori börtön a 11. századból. Az 1900-as évekig börtönként üzemelt, de ma már helytörténeti múzeum található benne. A Chateau de Menthon-Saint-Bernard, pedig a leghíresebb kastély, amelyről Walt Disney Csipkerózsika várát mintázta. És végül a Pont des Amours, a szerelmesek hídja, amin mindenképp át kell kelnünk, hisz a legenda szerint, aki átmegy rajta, hamarosan meg fogja találni igaz szerelmét.

Szállások Annecyben ⇒

 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%