Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt!

2 perces olvasási idő

Vénasszonyok nyarának vagy másként indián nyárnak azokat a kora őszi heteket nevezzük, amikor langyos a levegő, és szép, napsütéses az idő. Sokak kedvence az évnek ez a szaka, hisz szeptember-október táján a kánikula már messze jár, kellemes a hőmérséklet, ráadásul a nyári szünetben tapasztalható tömeg is eltűnt. Nagyon jó döntés tehát ilyenkor elutazni egy hétvégére bárhova az országban, s összeállításunkban most ennek megtervezéséhez adunk tippeket. A következőkben olyan programötleteket olvashattok pároknak és családoknak őszi hétvégékre, melyeket kellemesebb kora ősszel kipróbálni, mint a nyári hőségben. 

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt
Programötletek vénasszonyok nyarára

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt!

1. Dunakanyar Körjárat – Sétahajózás a Dunán

Sokunknak szíve csücske a Dunakanyar, melyet bakancsos turistaként, kerékpárosként keresztül-kasul bebarangoltunk. De kipipáltad már a bakancslistádon a hajókirándulást a Dunán? Ha még nem, ez szuper program lehet egy napsütéses őszi kirándulás során családoknak és pároknak is. A MAHART Passnave által üzemeltetett sétahajó járatok ugyan nem úsznak fel Budapestig, de Szentendrén már felszállhattok a Visegrádra indulóra, majd a visegrádi kirándulás után vissza is térhettek vele. Minden járatra felvihető kerékpár, így a biciklitúra egy szakasza kényelmesen letudható ezen az úton.

A sétahajók pontos menetrendjéről, állomásairól és viteldíjairól ITT tájékozódhatsz.

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt
Sétahajózás a Dunakanyarban

Ha Visegrádon töltenétek pár napot, ezt a szállást ajánljuk: Hotel Honti Visegrád*** – Wellness szálláshely Visegrádon a Duna-parton

“A hotel nagyon jó helyen található, közelben remek éttermek, valamint az út túloldalán a Duna, melynek partja csodás lehetőség egy kellemes sétára. A szálláshely már kívülről is igényes, nem hagyhatjuk szó nélkül a szépen gondozott pázsitot sem. A szoba tiszta volt, a személyzet barátságos és segítőkész. A svédasztalos reggeli kapcsán szerintem nehéz lenne olyat mondani, ami nem található meg, egyszóval valóban bőséges. A wellness részlegen több lehetőség is várja a vendégeket, kipróbáltunk mindent és elégedettek voltunk. Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat itt, ajánljuk a helyet azoknak, akik éppen szállást keresnek… :)” (Utazói értékelés a szallas.hu oldalán)

2. Biciklitúra – Bárhol az országban

A kerékpározás az egyik legjobb szabadtéri sport, hisz amellett, hogy egészségünkre, állóképességünkre remek hatással van, számtalan szépséges útvonalat felfedezhetünk így, szerte az országban. A nyári hőségben, tűző napon kevésbé eshet jól ez a fajta testmozgás, ám az őszi idő tökéletes egy kerékpártúrára. Magyarországon egyre több bicikliutat hoznak létre, így egyre bővül azon települések, régiók listája, ahol hódolhatunk a kerékpározásnak. 

Ha szeretnéd megismerni egész Magyarország legjobb biciklis útvonalait térképpel és szállásajánlóval, olvasd el ezt a blogbejegyzésünket

Népszerűsége miatt érdemes külön kiemelni a Balatoni Bringakört, mely teljes hosszában megkerüli a magyar tengert, s gyönyörű tájakon visz végig. Teljes hossza 200 – 210 kilométer, mely változó nehézségű terepen fut. Ha vállalkozó kedvűek vagytok és a teljes kört szeretnétek megtenni, érdemes 4-5 napot is rászánni a túrára. Ez persze nem kötelező, annyit bringázzatok, amennyi jólesik, hisz a lényeg a kikapcsolódás, a jóleső mozgás. 

Ebben a blogbejegyzésünkben a legjobb biciklis szálláshelyeket gyűjtöttük csokorba, melyek tökéletes szállások egy balatoni biciklitúra során

3. Oxygen Adrenalin Park – Gyöngyös

Csúszni, mászni, kalandozni nagyon jó buli, főleg ha csodálatos hegyvidéki panorámában is gyönyörködhettek közben. Családok, baráti társaságok és párok körében is egyre népszerűbb kalandpark a Mátrában az Oxygen Adrenalin Park, mely ténylegesen Mátrafüreden található, s rengeteg attrakciót találhattok itt. Az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában bobpályát, függőhidat, canopy-t, mászófalat, quadpályát és 360°-os (átfordulós) hintát is kipróbálhattok. A park legkülönlegesebb építménye az innen induló libegő, amely a kalandparkot és Sástót köti össze. 

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt
Oxygen Adrenalin Park

Szállásajánlat családoknak és pároknak Mátrafüreden: Cicáskacus Vendégház Mátrafüred – Palóc hagyományok és modern felszereltség

„Nagyon kedves fogadtatás, biztonságos és nyugodt környezet. A korábbi kommentekkel ellentétben Wifi van. A rendszeres takarítás pedig különösen fontos és előnyös. Fogok még itt megszállni a jövőben.”
(Vendégvélemény a szallas.hu oldalán)

4. Teknős Park – Kőröshegy

Egyedülálló és nagyon kedves állatos program a Balaton közelében a kőröshegyi Teknős Park, amely az első és egyetlen látogatható teknős gyűjtemény Magyarországon. Közel 300 teknős él itt a fél hektáros területen. Köszönhetően az odaadó gondoskodásnak, minden évben 150-200 kisteknős születik július közepétől szeptember végéig. 

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt
Kőröshegyi Teknős Park

Szállásajánlatunk: Szamóca Vendégház Kőröshegy – Önálló kiadó vendégház a Balaton közelében családoknak, társaságoknak

„Ezen a szálláson mindent megkaptunk, amire vágytunk. A szállásadónk segítőkész és nagyon kedves volt, a ház minden igényt kielégít, csodálatos a kilátás a Balatonra és a völgyre. Mindenkinek ajánljuk, aki aktív pihenésre vágyik, mi már most visszamennénk!”(Vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

5. Országos Kéktúra

Ha van olyan túra, melyet már régóta tervezel végigjárni, a lehető legjobb időpont erre egy szép őszi nap. Magyarország legszebb útvonalait gyűjti össze az Országos Kéktúra, mely a Vas megyei Írott-kő csúcsától a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóházáig kanyarog, s mára összesen 2550 kilométer hosszú. 

Kialakítása az 1930-as évek elején vette kezdetét, s napjainkban is fejlesztik, szépítik.  Színvonalas pihenőhelyek, hidak, kilátók, esőbeállók épültek és turistaházak újultak meg, s még egy szolgáltatóhálózat is kiépült. A Kéktúra védjegye a pecsétgyűjtés, melyet egy különleges, erre a célra tervezett füzetbe gyűjthetünk. Jelenleg 367 pecsét található az országban 272 érintőponton. A pecsétek összegyűjtése remek cél vagy játék lehet, s kedved adhat arra, hogy rendszeresen kiránduljatok Magyarország legszebb tájain.

Az Országos Kéktúra egyes szakaszait itt nézheted meg >>

Programötletek vénasszonyok nyarára – így használd ki az ajándék jó időt

Az egyik legjobb szálláshely Kőszegen, a Kéktúra nyugati végpontja közelében: Pék Apartman Kőszeg

„Nagyon barátságos, kedves fogadtatásban volt részünk, teljes körű és hasznos tájékoztatással a helyi látnivalókról, éttermekről. Nyugodt, tiszta, kellemes a szállás. Kisebb gyerekeknek kerti játékokkal, nagyoknak grillezési lehetőséggel.” (Vendégvélemény a szallas.hu oldalán)

Szállásajánlatunk a Kéktúra keleti végpontja közelében: Zempléni Pitvaros Pihenő Telkibánya

„Nagyon kedves, segítőkész volt mindenki. A reggeli választékos és finom, a szállás tiszta és kényelmes. 10+ az összegzés. Máskor is jövünk.” (Utazói értékelés a szallas.hu oldalán)

Ha még több kirándulóhelyet szeretnél megismerni Magyarországon (nem csak a vénasszonyok nyarára), olvasd el blogbejegyzéseinket:

Az ősz beköszöntével sem kell lemondanotok a szabadtéri programokról, sőt, számosat közülük kellemesebb a vénasszonyok nyara idején felkeresni.

Reméljük, te is megtaláltad javaslataink között a legvonzóbb lehetőségeket, a legjobb szálláshelyeket pedig itt tudod megnézni és lefoglalni >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%