Ha már unod a napozást, ismerd meg Siófok látnivalóit is

Ki mondta, hogy Siófokon csak a Balaton nyújthat kikapcsolódási lehetőséget? A fürdés és napozás mellett csillogó ásványok, századelő hangulatát idéző múzeum, tengerparti élmények és szarvasfarm is vár mindenkit a magyar tenger déli partján. Fedezzük fel együtt Siófokot és környékét!

Tengerparti élmény a Balatonnál

Fotó: beboaquapark.hu

Igazi adrenalin élményre vágysz? Akkor irány Siófok és a BEBÓ Aquapark! Magyarország egyik legnagyobb Wibit víziparkjában az elsődleges cél, hogy minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbb elemeket. Van itt trambulin, erőt próbáló majomketrec, vizes árok annak, aki épp távolugrást vagy toronyugrást szeretne űzni, és a messze lövő katapult sem hiányozhat. Ami biztos, hogy itt senki nem marad szárazon! 🙂 Viszont a biztonság nagyon fontos, ezért minden vizes elemnél kötelező a mentőmellény viselése.

www.beboaquapark.hu

Ásványmúzeum – Kövecses

Fotó: asvanymuzeum.hu

A nagy csobbanások után irány Siófok belvárosa, ahol igazi csillogás vár mindenkit! Az Ásványmúzeumban Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteményét nézhetitek meg, a Kálmán Imre sétányon. A 3000 ásványból álló gyűjtemény főleg magyarországi, felvidéki – Kapnikbányáról- és egyéb erdélyi pl.: óradnai, nagybányai, felsőbányai ásványok mutat be. Az úgynevezett bányavirágok gyűjteménye Erdélyből érkezett ide Siófokra. Csodálatos látvány, ne hagyjátok ki!

www.asvanymuzeum.hu

Szarvasfarm – Vadgazdálkodási Tájközpont 

Fotó: Bőszénfai Szarvasfarm/facebook

Mindannyian tudjuk, hogy a szarvas az embert távolról sem szereti, viszont Bőszénfán nem lehetetlen közel kerülni hozzájuk. Itt szelíd, kézből nevelt szarvastehenek és bikák is várják a vendégek látogatását. Az állatsimogató két kedvence Pötyi és Borcsa, a 6 éves szarvastehenek, akik barátságosak és ragaszkodók. A rendet két fiatal szarvasbika, Jocó és Bandi őrzi, akik a szarvasbőgési időszakot kivéve szintén nagyon kezesek. A hagyományos dámszarvasok mellett a kertbe látogatók vendégek megcsodálhatják a szelíd vaddisznókondánkat is. Most a nyár elején nagyon cuki látványban lehet részetek, mert újszülött borjak és csíkos vadmalacok szaladgálnak mindenhol.

www.szarvasfarm.ke.hu

Szórakoztató játékok – Bala-Ball

Fotó: Bala-Ball Buborékfoci/facebook

Hoztam egy új aktív sportolási lehetőségnek beillő játékot, ami már meghódította Európát és most a Balatonnál dübörög. Ez a Buborékfoci. Egy intenzív sporttevékenység, amit családdal, barátokkal, céges rendezvényeken bárki kipróbálhat. Sokat kell futni, hogy lehessen passzolni, de a puszta erőnél, a kondíciónál fontosabb a taktikázás! Fiúk és lányok egyaránt űzhetik, garantált a sok nevetés, és a végére úgy fogjátok érezni, hogy ti vagytok a pálya ördögei!

www.bala-ball.webnode.hu

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Fotó: Galerius Fürdő/facebook

Egy hely, ahol exkluzív környezetben a babaúszás mellett anya és apa is egészségesen kikapcsolódhat. A nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, amely Galerius római császárról kapta a nevét, egész évben várja a vendégeket. A római fürdők hangulatát idéző központban, a nyári hőségben is, klimatizált körülmények között várják a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat.

www.galerius-furdo.hu

Rádiós Hírközlési Múzeum

Fotó: pixabay

Rádiós Hírközlési Múzeum küldetése, hogy bemutassa főleg a fiatalok számára, hogy maga a rádiózás, a hírközlés, a műsorok készítése milyen nagy társadalmat formáló erővel bír. A múzeumot társadalmi összefogással hozták létre és társadalmi munkában üzemeltetik.

A kiállítás egész évben nyitva tart, előzetes bejelentkezéssel látogatható.

www.somogymuzeum.hu
Kálmán Imre Emlékház

Fotó: Kálmán Imre Emlékház/facebook

A városban született Kálmán Imre világhírű operett komponista, akinek szülőháza megtekinthető a róla elnevezett sétányon, az 5. sz. épületben. Itt meg lehet nézni a mester egykori zongoráját, számos használati tárgyát, eredeti kottáit. A múzeum bemutatja Kálmán Imrét, hiteles pályaképet ad gyermekkoráról s az itt töltött tanulóéveiről. Ami számomra kellemes élmény volt, hogy a századforduló hangulatát idéző, korhű környezetben mutatják be ez az igen részletes anyagot.

www.emlekhaz.konyvtar-siofok.hu

Kőhegyi kilátó, Zamárdi

Siófokról érdemes ellátogatni Zamárdiba. Ez az igazán szép szőlőtermő vidék remek kirándulócélpont. Csodálatos panoráma, romantikus pincék, hétvégi házak hangulata fogad minden utazót. Itt található a Kőhegyi kilátó, amely a kiálló kövekről kaphatta a nevét, ezek ugyanis csak itt találhatók, a környező dombokon sehol. Kőhegy tetejére (219,8 m) feljutva nekem is elállt a szavam. Csillogó Balaton látványa fogadott, és Kenesétől Tihanyon át Badacsony bazalt- koporsójáig el lehet innen látni.  Kőhegyen láthatunk egy kőkeresztet, melyet a gondos szőlősgazdák megóvtak minden történelmi vihartól, és napjainkban is szeretettel gondoznak.

www.zamardi.hu/kilato

Töreki Halastavak
A Balatonra merőlegesen húzódó völgyben találhatjuk a Töreki Halastavak természetvédelmi területet, melynek legfőbb látványossága a Cinege-patak és a patakra épült, 10 tóból álló vízrendszer. A táj jellegzetes élőlényeit, növény és állatvilágát egy 9 kilométeres tanösvény mentén mutatják be, magyar, német és latin nyelvű tájékoztató táblák segítségével. Ha szeretitek a fecskéket egy több százas partifecske kolóniát is láthattok és a gyurgyalagok egyik kedvenc élőhelyén sétálhattok. Tavi és egy erdei pihenőhelyet alakítottak ki a turisták számára. Kerékpárral a dél dunántúli piros turistaútvonalra csatlakozva Töreki falun keresztül térhetünk vissza Siófokra.

Ugye nem is olyan unalmas hely Siófok? Mentsétek el a fenti listát és ha a Balaton déli partján jártok, keressetek fel ezek közül néhány helyet! 

Siófoki szállások (3 különböző pénztárcára szabva): 

 

 

1.Takarékos: Sunshine Apartman Siófok

Az új, modern, igényes berendezésű apartmanház kellemes, nyugodt helyen található. A Balaton partját sétáló utakon keresztül közelíthetjük meg. Az apartmanok együtt, illetve külön is bérelhetők. Ideális pároknak, kisgyermekes családoknak, baráti köröknek.

 

 

2. Normál: Lilla Apartman Siófok

A lakás az Aranyparton található, közvetlen vízparti fekvésű apartmanházban. 3-4 perces séta a “vigalmi negyed” , amitől azonban elég távol van, nyugodt környezetben.

 

 

 

3. Prémium: Apartman Riva Siófok

Két hálószobás, teraszos apartman Siófokon, a Petőfi sétányon! A szálláshely ideális lehet családok, baráti társaságok részére, jól felszerelt konyhával, fürdőkádas fürdőszobával és tágas nappalival rendelkezik.