ToplistákCsaládi kiruccanásKedvenc szállásokKülföldi kalandokŐszi élményszüret

TOP 10 szálláshely Erdélyben

2 perces olvasási idő
Várkert Vendégház, Székelyudvarhely

Nincs olyan évszak, amikor Erdély ne kínálna valami különleges látnivalót a turistáknak! Télen a havas táj, tavasszal és nyáron a virágos mezők és zöld rétek látványa bűvöl el, ősszel pedig a hegyi kirándulások vonzzák a természetkedvelőket. És ha ehhez még hozzávesszük a helyiek hagyományos vendégszeretetét, amely messze földön híres…Nos, ki ne szeretne ezek után szeptemberben vagy októberben Erdélybe utazni?

Mi ezeket a szállásokat ajánljuk hozzá:

Várkert Vendégház – Székelyudvarhely

A vendégház Székelyudvarhely történelmi városközpontjában, a középkori „Székely Támadt” vártól 20 méterre található, szobáinkból és kerthelyiségünkből kitűnő a kilátás a vár régi romos körbástyájára.

Várkert Vendégház, Székelyudvarhely

Legfőbb célunk a történelmi belváros egy kis szeletének és hangulatának megmentése volt, ahol a régies hangulatot kedvelő vendégeink kicsit visszatérhetnek a műanyag bútorok és toronyházak előtti világba, csupán pár percnyi sétára a főtértől és a város legkedveltebb éttermeitől, szórakozóhelyeitől.

Várkert Vendégház, Székelyudvarhely

A felújítás során arra törekedtünk, hogy helyi anyagokat és minőségi kézműves termékeket használjunk fel, ugyanakkor biztosítsuk a jelen kényelmi szintjét is.

Kíváncsi vagy élőben is a vendégházra? Itt tudsz szállást foglalni >>

Dulo Annamária Vendégház – Torockó

Tölts egy pár napot a rusztikusan kialakított vendégházunkban, pihenj a százéves diófa alatt csodálva a hegyeket, kóstold meg a hagyományos torockói ízeket, saját készítésű pálinkát, lekvárokat, zakuszkát.

Dulo Annamária Vendégház – Torockó

Mászd meg a Székelykövet és járd be a környék nevezetességeit!

Szállásfoglalás >>

Melinda Vendégház – Parajd

A Melinda Vendégház kifejezetten gyermekes családok számára lett kialakítva, ahol úgy a kicsi, mint a nagyobb gyerekek, de még a felnőttek is találnak szórakozási lehetőségeket.

Melinda Vendégház, Parajd

Mindez köszönhető a zöldövezeti játszótérnek, amelyben hinták (4+2), fakörhinta, homokozók, csúszda, trambulin található, a játékokkal felszerelt játszó szobának, asztali tenisznek, valamint a két filagóriának, mellette egy szabadtéri grillezőnek és a szép környezettel rendelkező halastavunknak.

Melinda Vendégház, Parajd

Vendégházunk a Székelyudvarhely fele vezető úton található, kilátással a Sóhegyre, közel a falu központjához, de távol annak zajától.

Szállásfoglalás >>

Edina Vendégház – Gyergyószentmiklós

Vendégházunkat 2004-ben kezdtük el építeni annak érdekében, hogy egy kellemes, kikapcsolódásra alkalmas helyet teremtsünk az Erdélybe látogatóknak. Többévi, úgy külföldön mint Erdélyben szerzett munkatapasztalatot felhasználva próbáltuk kialakítani vendégházunkat, hogy a hozzánk látogatók kényelemben és családias környezetben tölthessék pihenésüket. Számunkra fő célpont a már említett családias hangulat megteremtése. Vendégeinket érkezésük pillanatától, amennyiben igénylik, autentikus székely ízekkel fogadunk.

Vendégházunk 4 szobával és egy nappalival egybekötött konyhával rendelkezik. A szobák közül 3 kétágyas és egy háromágyas. A nappali méretéből adódóan megfelelő teret nyújt az esti beszélgetésekhez, kikapcsolódáshoz. Ugyanakkor a házhoz tartozó udvar és grillező kiváló hely az esti grillezéshez és a gyerekek számára a játékhoz. A ház udvarán csobogó Békény-patak és az erdő közelsége szintén lehetőséget nyújt az erdei világ megismerésére.

Megtetszett a szálláshely? Itt találsz szabad szobákat >>

Szabó Ház (Casa Szabo) – Szováta

A Szabó Ház a szovátai kivezető úton található, Parajd irányában, 5 kilométerre a híres Parajdi Sóbányától.

Szabó Ház, Szováta

A Szabó Ház új építmény, nappalival, két hálószobával (franciaágyakkal), konyhával, illetve zuhanyzóval ellátott fürdőszobával rendelkezik.

Szállásfoglalás >>

Lilla Panzió – Székelyudvarhely

A minőségi bútorokkal és kellékekkel berendezett kiemelkedően tiszta szobáink, belvárosi elhelyezkedés, könnyű megközelítés, kényelem, ingyenes parkolási lehetőség, barátságos vendégfogadás és nagytata házi szilvapálinkája!

Lilla Panzió, Székelyudvarhely

 

Panziónk a belváros szívében, a Székely Támadt vár szomszédságában található, jól megközelíthető, mégis csendes utcában biztosítva a kényelmet és a jó hangulatot. A városközpont, Kossuth utca, szoborpark, éttermek, kávézok, bisztrók egyvelege 5-10 percre.

Szállásfoglalás >>

Hanga Apartmanok – Szováta

A Hanga apartmanok Szováta fürdőváros peremén, a Régen felőli út mentén, a Medve-tótól 4 km, Vármezőtől (pisztrángászat) mintegy 10 km-re fekszik. A csendes helyen, erdőszélen fekvő vendégház ideális szállás kisebb baráti kör, különösen gyerekes családok számára, akik a város zajától szabadulva, pihenni szeretnének.

Az étkezés egyénileg, a szálláshely saját felszerelt konyháján vagy a közeli éttermek (1-5 km) valamelyikében oldható meg.

Szállásfoglalás >>

Várdomb Panzió (Pensiunea Restaurant Vardomb Miercurea) – Csíkszereda

A Várdomb panzió Csíkszeredában, a városközponttól mintegy 3 km-re, a csíksomlyói kegytemplomtól gyalog 5-6 percnyi távolságra található.

 

Várdomb Panzió, Csíkszereda

Panziónk a környék egyik legcsendesebb, legszebb szegletében fekszik. A domboldalról elénk tárul az egész Közép- és Felcsík: balról a Kis- és Nagysomlyó védelmez, szemünk előtt a Hargita vonulata magasodik – úgy, hogy a Zsögödi-szorostól az Egyeskőig minden egyes hegycsúcsot számba vehetünk –, hátunk mögött pedig a Csíki-havasok bércei oltalmaznak.

A Várdomb panzió kiváló szálláshely mindenki számára: családosoknak, pihenni, kikapcsolódni vágyóknak, átutazóknak, túrázóknak és a téli sportok kedvelőinek egyaránt.

Szállásfoglalás >>

Kiss Vendégház – Parajd

A Kiss Vendégház Parajd központjától mindössze 400 m-re található, kellemes környezetben, zöldövezetes udvarban távol az országút zajától.

Kiss Vendégház – Parajd

A vendégház egy felújított családi házból és egy újonnan, vendéglátásra épített házból tevődik össze. Legrövidebb bérelhető idő: két éjszaka.
Férőhelyek száma: 13

A gyerekek számára csúszda, homokozó, hinta, trambulin, különböző gyerekjátékok. Az év bármely napján szeretettel várjuk vendégeinket!

Szállásfoglalás >>

Balla panzió – Farkaslaka

A Balla Panzió várja szeretettel vendégeit Farkaslakára, nyugodt és csendes környezetbe. Panziónkban 32 személy kényelmesen elfér. Rendelkezésre áll 12 szoba és 12 fürdőszoba, azonban pótágy is igényelhető.

Balla panzió, Farkaslaka

Van egy nagy étkező, felszerelt konyhával. Az étkezőben található TV, ahol megnézhetik pihenés illetve étkezés közben a friss híreket, esetleg igény szerint zene is hallgatható. A panzió előtt egy udvar található, zárt parkolóval, nyári kerttel, hintával, továbbá kisebb gyerekeknek homokozóval. Van lehetőség grillezésre, bográcsozásra.
Szállásfoglalás >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%