ToplistákCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekTavaszi zsongásWellness + Hotelek

TOP 10 wellnesshotel, amit tavaszra ajánlunk – kirándulóhelyekkel

3 perces olvasási idő

Mit lehet tenni a tél ellen? Várni kell a tavaszt.” Jókai Mórnál senki nem fogalmazta meg szebben azt a várakozást, amely a hosszú és sötét téli estéken gyakran eszünkbe jut. Ilyenkor lehet álmodozni a virágba borult fákról, a szikrázó napsütésről, a tavaszi illatokról és színpompás természetről. Mert már csak néhány hét, és az álomból tényleg valóság lesz!

Lassan elkezdhetjük tervezni a tavaszi kirándulásokat, családi pihenéseket, ehhez érdemes mihamarabb lefoglalni a kedvenc szállásokat. Szerencsére Magyarországon bőven van választék természetközeli hotelekből, így ha megunnánk a wellnesst (bár ezt kétlem), a környező erdőkben vagy kirándulóhelyeken folytathatjuk a tavaszi feltöltődést.

Thermal Hotel Visegrád****+superior

Visegrád egyik legszebb hoteljének különlegességét a szobákból nyíló gyönyörű panoráma mellett termálvize is adja, emellett a Pilisi parkerdő szomszédságának kellemes nyugalma teszi még értékesebbé az itt töltött pihenést.

A Thermal Hotel Visegrád****superior wellness centruma korinthoszi oszlopokkal díszített építészeti különlegesség, kialakításában nem csak a görög művészet, hanem a török is nyomot hagyott. Az uszoda falán latin nyelvű feliratok ékeskednek, további jellegzetesség a tepidáriumban található ivókút, melyből régen valódi bor folyt, napjainkban ezt gyógyvíz helyettesíti.

További részletek és foglalás ⇒

Különleges atmoszférájú wellness részleg

Kirándulóhelyek Visegrád környékén

Visegrádon és az egész Dunakanyarban rengeteg kirándulóhely és túraútvonal található. Visegrádon épült meg az ország első Canopy pályája, a nyári bobozás is felejthetetlen kalandokat ígér a a visegrádi Bobpályán. Aki pedig inkább a múltban mélyedne el, ne hagyja ki a Fellegvárat, a Salamon-tornyot és a Királyi Palotát sem.

Velence Resort & Spa****+superior

A Velence Resort & Spa****superior szálloda és wellnessfürdő a Velencei-tó első olyan resort komplexuma, amely egyszerre spa-, wellness-, konferencia és gyermekbarát szálloda is. A hotel közvetlenül a tó partján helyezkedik el, az éttermekből, a szobák erkélyéről, a konferenciatermekből csodálatos kilátás nyílik a Velencei-tóra és a környező dombokra.

További részletek és foglalás ⇒

Velence Resort & Spa wellness részlege

Velence Resort & Spa ****+superior

Kirándulóhelyek a Velencei-tó partján

A környék számos egyéb természeti és kulturális látnivalóban is bővelkedik, ezeket akár sétálva, akár hajóra szállva is érdemes felkeresni. Kápolnásnyéken érdemes útba ejteni a Dabasi-Halász kastélyt, amely felújítva és megszépülve várja a látogatókat.

A Dabasi-Halász kastély gyönyörűen fel lett újítva

A tó túlsó partján, Dinnyésen a várpark makettjeinek megtekintése nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is hatalmas élmény, szintén a településen található a 3 km hosszú Madárdal tanösvény,  ahol érdeklődők megismerkedhetnek a rendkívül gazdag madárvilággal, továbbá a vízi élőlények különböző képviselőivel.

Aventinus Hotel Nyíregyháza ****

A Hotel Aventinus Nyíregyháza-Sóstó legszebb, 2013-ban felújított szállodája. A hotel 29 szobával rendelkezik, melyek közül kétágyas szobák épp úgy megtalálható, mind a lakosztályok.

További részletek és foglalás ⇒

Elegáns szobák

Aventinus Hotel terasza

Látnivalók a közelben

Az ország legszebb állatkertje, a SóstóZoo mindössze 5 perc sétára van a hoteltől, de a közvetlen szomszédságban található az Aquarius Élményfürdő, illetve és a felnőttek és gyerekek számára kialakított Kalandpark is. Nyíregyházán járva érdemes felkeresni a Sóstói Múzeumfalut (skanzent), ahol a népi építészet mellett megismerkedhetünk több hagyományos mesterséggel is.

 

Hotel Kapitány Sümeg****+superior

2016-ban az Év Szállása lett a sümegi Hotel Kapitány, ahol családias hangulatban és minőségi szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

A sümegi vár szomszédságában fekvő hotel amellett, hogy kitűnő wellness szolgáltatásokat nyújt, különlegessége a Történelmi Lovasjátékok és Középkori Lakomák szervezések, ezeket heti rendszerességgel (szerdán és szombaton 17 órai kezdettel) élvezhetik a látogatók. Emellett keleti hangulatú fürdő, exkluzív wellness-szolgáltatások és rendkívül gazdag programkínálat kényezteti a vendégeket.

További részletek és foglalás ⇒

Hotel Kapitány Sümeg**** +superior

Hangulatos medence a Hotel Kapitányban

 

Kirándulóhelyek a környéken

A Hotel Kapitányban pihenve kihagyhatatlan a sümegi vár és múzeum, itt sétálva szinte megelevenedik előttünk a múlt és a középkori történelem. Aki pedig inkább túrázna és kirándulna, a sümegi Fehér-kövek természetvédelmi területen megteheti. A zöld sáv (Z-) jelzésű turistaösvényről pazar kilátás nyílik a környékre, a séta során pedig a hegyoldalban itt-ott elővillannak a valóban fehér színű mészkőfalak. Lenyűgöző látvány!

 

Residence Ózon Conference & Wellness Hotel Mátraháza ****+superior

Harmóniában a természettel! Akár ez is lehetne a mottója a mátraházi Residence Ózon Hotelnek, amely 80 km-re a Kékes lábánál Mátraházán, 710 méterre a tengerszint felett várja vendégeit.

A szálloda varázslatos hegyvidéki környezetben, egy 3,2 hektáros ősfás erdei szabadidőpark ölelésében helyezkedik el. Az impozáns épület majd minden szegletéből lélegzetelállító kékesi panoráma nyújt felejthetetlen élményt. Az interieur letisztult formavilága, a földszínek alkalmazása és nem utolsó sorban a rengeteg természetes fény az otthonosság és melegség érzetét keltik.

További részletek és foglalás ⇒

 

Kirándulóhelyek a Mátrában

A hotelből kilépve bármelyik irányba indulunk, garantáltan találunk vagy egy kilátót, vagy egy izgalmas túraútvonalat. A Mátra és egyben Magyarország legmagasabb pontja, a Kékestető minden évszakban pazar panorámát nyújt a környező hegyekre, míg a másik irányba elindulva a Sástói-kilátó ígér festői látványt. Az 53 méter magas, korábban olajfúró-toronyként működő Sástói-kilátó egy tó partján fekszik, lépcsőit megmászva tiszta időben még a Tiszáig és a Budai hegyekig is ellátni.

Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak Szilvásvárad ****

A Szalajka Liget Hotel szobáinak többségéből csodálatos panoráma tárul a vendégek szeme elé: a Bükk hegyei elképesztően zöldek, az ég mese-kék, a lipicai lovak hófehérek…

Hangulatában, berendezésében az egész komplexumon végigvonul a meghittség, családiasság és a nyugalom érzése, amit a használt természetes színek kiválóan alátámasztanak.

Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak

 

A szálloda wellness- és fitness részlegében két finn szaunát merülő medencével, gőzkamrát, illóolajos-aromakabint, sókamrát, infraszaunát, pezsgőfürdőt, szoláriumot, squash pályát és minden izomcsoportot megmozgató kardio gépeket találunk.

További részletek és foglalás ⇒

Kirándulóhelyek a környéken

A vendégeknek kínált programok listája meglehetősen hosszú: kisvonatozhatnak a Fátyol vízeséséig, kipróbálhatják a kalandparkot, a „Test the Best” kerékpárprogramokat, az Archeoparkot, a nyári bob-pályát vagy ha kedvük tartja, akár még lovagolhatnak is! Ki ne hallott volna a híres lipicai ménesről – ami megtekinthető a településen – aminek az érdekessége, hogy a lovak feketén születnek, aztán az idő múlásával szép lassan fehérednek ki.

Wellness Hotel Gyula ****+superior

A gyulai Várfürdő szomszédságában, az Élővíz-csatorna mellett gyönyörű környezetben található a történelmi fürdőváros első és egyetlen négycsillagos superior wellness szállodája, a Wellness Hotel Gyula. A család- és szülőbarát hotel 68 légkondicionált szobával, mélygarázzsal, 650 négyzetméteres kétszintes wellness központtal, 250 négyzetméteres játszóházzal, Game Zone játékteremmel várja a minőségi szolgáltatásokat választó utazókat.

További részletek  és foglalás ⇒

Wellness Hotel Gyula****

 

Gyulai látnivalók

Békés megye kedvenc fürdővárosa, Gyula számtalan programmal és látnivalóval várja a vendégeket. A városban járva kötelező felkeresni a gyulai várat (amely Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára), a gyógyfürdőt, a százéves cukrászdát, a Kolbász Múzeumot és az Almásy-kastély Látogatóközpontot.

Hotel Vital Zalakaros ****

Zalakaros csendes, nyugodt szegletében, csodálatos környezetben fekszik a Hotel Vital Zalakaros****, amely tökéletes kikapcsolódást és felfrissülést nyújt az év bármely időszakában a testnek és léleknek.

A 72 férőhelyes szálloda igényesen kialakított, rendkívül tágas, kényelmes légkondicionált szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit.

További részletek és foglalás ⇒

Kirándulóhelyek Zalakaros környékén

Zalakaros felfedezhetjük gyalogosan, sétálva, de dönthetünk úgyis is, hogy Segwayen járjuk be a várost és környékét. A rövidebb túra során megismerjük Zalakarost, a hosszabb szakaszon az ”off-road”-os részeket is útba ejthetjük. A kilátó érintése után Galambok felé vesszük az irányt és a banyavölgyi árok mentén kalandozunk tovább (patak mentén, mezőn, földúton, réten). És hogy a legkisebbek is találjanak kedvükre való programot, irány Balatonmagyaród! A Fenyvespusztai Állatsimogató izgalmas kalandokat ígér.

Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

Elegancia, kényelem, élmények. Ez jellemzi a parádsasvári Kastélyhotelt, ahol  felejthetetlen napokat lehet eltölteni, közel a természethez. A Mátra domborulatai között megbújó ékszerdobozban 53 szoba és 5 lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. A három épületszárnyat föld alatti folyosó köt össze, ezen keresztül érhető el az elegáns élményfürdő.

További részletek és foglalás ⇒

Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

Látnivalók a közelben

A Mártában számos túraútvonal közül választhatunk, tavasszal különösen nagy élmény a hegyvidéki erdőkben, friss levegőn sétálni. A hoteltől 7 km-re, Mátraszentimrén található a Mátra Ásványház, Parádsasváron pedig az üvegmanufaktúra rejtelmeit ismerhetjük meg.

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló****

Hajdúszoboszló szívében, közvetlenül Európa legnagyobb fürdőkomplexuma mellett gyönyörűen felújított szállodai szobákkal, komplex wellness és gyógyászati részleggel várja a Hotel Délibáb****. A szálloda saját, osztott termálvizes medencéjében megtalálható, 1100 m mélyről feltörő, 75 °C-os, egyedülálló összetételű hajdúszoboszlói gyógyvíz magas ásványianyag-tartalma már egy fürdőkúra alkalmával is jótékonyan hat fáradt szervezetünkre.

További részletek és foglalás  ⇒

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló

Látnivalók a közelben

Hajdúszoboszló legnagyobb kincse -a világhírű gyógyvíz mellett- a Hortobágy közelsége. Ha csak néhány napra is érkezünk, a csárdák és csikósok világába mindenképp érdemes ellátogatni: a mátai ménes vagy a vadaspark sok kalandot kínál.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%