Programok hétvégéreÍzkalandŐszi élményszüret

TOP 5 októberi program, amit vétek lenne kihagyni

1 perces olvasási idő
f: kurtoskalacsfesztival.hu

Októberben már javában tart a szüret, országszerte számos programmal ünneplik a bort és a szőlőt, de persze egyéb érdekes helyek és látnivalók közül is válogathatunk.

Ebben a hónapban a gyerekek is kimenőt kapnak, hiszen az őszi szünet idején nekik is jár a kikapcsolódás, a következő rendezvényeket ők is garantáltan kedvelni fogják.

VI. Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

Tapolca

 

Helyben nevelt, friss pisztrángok és a Balaton-felvidéki borok várnak mindenkit a tapolcai gasztronómiai fesztiválon. Lesz Pisztrángszentelés és Pisztrángsütő verseny a Templomkertben, és bárki megtanulhatja a pisztráng különböző elkészítési módjait, sőt, akár meg is kóstolhatja a halakat.

Mikor? 2016. szeptember 30. – október 2.

Hol? Tapolca, Malom-tó

Tapolcai szállások >>

 

Velemi Gesztenyenapok

gesztenye

Gasztronómiai hagyományőrző ünnepet és vásárt rendeznek Velemben, a kétnapos ünnepség főszereplője a Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye, a szelídgesztenye lesz. A vásárt a község önkormányzata a falu fő utcáján, a Rákóczi utcában rendezi, ahová a rendezvény alatt tilos behajtani kocsival.

Felnőtt jegy: 900,- Ft
Gyermek és nyugdíjas jegy: 700,- Ft
Családi jegy: 2.100,- Ft
Belépés gyermekeknek 6 éves kor alatt ingyenes

Mikor? 2016. október 8-9.

Hol? Velem

 Velemi szállások >>

Csabai Kolbászfesztivál

f: csabaikolbaszfesztival.hu

f: csabaikolbaszfesztival.hu

Idén is kiderült, ki készíti a legfinomabb kolbászt Békéscsabán! A izgalmas főzőversenyek mellett kiállítások és vásárok (pl. Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, Helyi termékek vására, Magyar borok, magyar pincészetek bemutatója, Népművészeti és kézműves kirakodóvásár stb.) és kulturális programok színesítik az októberi hétvégét.

Mikor? 2016. október 8-9.

Hol? Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Békéscsabai szállások >>

Csipkebogyó Fesztivál

csipkebogyó

Szarvaskőn még helyi hagyományok alapján készítik a csipkelekvárt, erről bárki meggyőződhet, ha ellátogat az észak-magyarországi faluba. A főzés mellett csipketea, forralt bor, falukerülő túrák és egész napos kézműves foglalkozások várják a látogatókat.

Mikor? 2016. október 22.

Hol? Szarvaskő, Állomáskerti Szabadidőpark

Szarvaskői szállások >>

Kürtőskalács Fesztivál

f: kurtoskalacsfesztival.hu

f: kurtoskalacsfesztival.hu

A Kürtőskalács Fesztivál a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre és immár negyedik alkalommal várja a vendégeket Városligeten, a Vajdahunyad váránál. A kürtőskalács az erdélyi magyarság, különösen a székely vidék kedvelt süteménye,  az egyik első ismert receptje gróf zabolai Mikes Mária 1784. évi erdélyi szakácskönyvéből származik. Aki kóstolta már, tudja, mire számíthat, aki pedig még nem evett az édességből, hát ezért látogasson el a fesztiválra.

Mikor? 2016. október 7-9.

Hol? Budapest, Városliget

Budapesti szállások >>

Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%