Őszi élményszüretBarátokkalBudapest és környékeProgramok hétvégéreVidéki víkend

TOP 5 szeptemberi program, amit vétek lenne kihagyni

1 perces olvasási idő
Budai vár

Szeptember 1-jén ismét becsöngettek. Miközben a nyári emlékek egyre csak halványulnak, szép lassan minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Az óvodák, iskolák és munkahelyek megtelnek élettel és sokan már azt tervezik, mikor lesz alkalom egy újabb családi  pihenésre vagy kikapcsolódásra. Szerencsére az idegenforgalomban nincs megállás, a nyaralások után máris kezdődnek a szüreti összejövetelek és országszerte számos fesztivál várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A legjobbakat vétek lenne kihagyni, ezért most összeszedtünk 5 igazán különleges szeptemberi programot az ország különböző pontjairól.

25. Budapest Borfesztivál

Immár 25. alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivált a Budavári Palotában, ahol Tokajtól Villányig több neves borászat is képviselteti magát. A finom nedűk mellé természetesen jó ételek is társulnak, a zenét többek között a Csík zenekar, Szabó Balázs bandája és a magyar jazz legjava szolgáltatja.

Mikor? 2016. szeptember 8-11.

Hol? Budavári Palota, Budapest

Budapesti szállások >>

Tihanyi szüreti napok

Szeptember közepén Tihany is szüreti díszbe öltözik, utcáit színes forgatag lepi el, mely huszárokból, csikósokból, rezesbandából, asszonykórusból és lovas kocsikból áll. Persze nincs szüreti felvonulás bor nélkül, a fárasztó menet közben a falusiak örömmel osztogatják kedvenc italaikat. A nap fénypontja a szőlő- és kenyérszentelés, melyre 16 órakor a Bencés apátság előtt kerül sor.

Mikor? 2016. szeptember 9-11.

Hol? Tihany

Tihanyi szállások >>

Kálibuli

Magyar Provence-ként is emlegetik a Balaton-felvidéki Káli-medencét, ahol idén szeptemberben Köveskál lesz a fesztiválozók kedvence. Három népszerű étterem, a Káli Art Inn, a Kővirág és a Miakő különleges menüvel várja a vendégeket, este pedig a Budapest Bár és Bangó Margit, valamint Little G. Weevil ad koncertet.

Mikor? 2016. szeptember 17.

Hol? Köveskál

Köveskáli szállások >>

1. Szépasszony-völgy Weekend

Az egri Szépasszony-völgy a borkedvelők Mekkája, ezért hagyományteremtő jelleggel idén először itt rendezik meg Magyarország legnagyobb pincefesztiválját. Az I. Szépasszony-völgy Weekend programjai az egri szüret köré épülnek, érdemes végigjárni minden résztvevő pincészetet és saját szemmel meggyőződni a széles étel- és italkínálatról.

Mikor? 2016. szeptember 23-25.

Hol? Szépasszony-völgy, Eger

Egri szállások >>

Villányi Vörösbor Fesztivál

A szüreti programokból Villány sem maradhat ki, a Baranya megyei településen nagyszabású szüreti felvonulás, sztárfellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a látogatókat. A szórakozás mellett a szakma is képviselteti magát, a Diófás téren fiatal villányi borászok beszélgetnek a borvidék borairól, borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről, valamint a bor és az egészséges életmód kapcsolatáról.

Mikor? 2016. szeptember 30.- október 2.

Hol? Villány

Szállások Baranya megyében >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%