Site icon Szallas.hu Blog

25 eldugott nyaralóhely Magyarországon – Bújjunk el a világ elől!


Távol mindenkitől, közel mindenhez! Az elmúlt években azok a szállások a legnépszerűbbek, amik eleget tesznek ennek az elvárásnak. De vajon Magyarországon is létezik ilyen? Ha igen, hol lehet rábukkanni?

Természetesen létezik, és megtalálni sem olyan nehéz, mint gondolnánk. Íme, 25 olyan eldugott hazai nyaralóhely, ahol elbújhatunk a világ elől, de ha egy kis nyüzsgésre vágyunk, pillanatok alatt remek programokat találhatunk a közelben. 

Bújjunk el a világ elől! – 25 eldugott nyaralóhely Magyarországon

1. Tündérkert Panzió az Őrség szívében, Viszákon

Az Őrség Magyarország olyan mesebeli szeglete, ahol mindenki maradéktalanul feltöltődhet, aki nyugalomra és egy kis elszigeteltségre vágyik. Szállások terén is a kisebb, családias apartmanok dominálnak, ahol nincs tömeg, ezért remek úti cél azoknak, akik szeretnének kicsit elvonulni, és jobban megismerkedni ezzel a gyönyörű vidékkel.

A Tündérkert Panzió egy stílusosan felújított parasztház 4 szobával, összesen 12 férőhellyel, így nem csak pároknak, hanem családoknak, vagy nagyobb baráti társaságoknak is ajánljuk.

Az igényes, patyolattiszta szobák mellett bőséges és választékos reggeli várja a vendégeket, amit az ár tartalmaz, de ami a legfontosabb, hogy meseszép kertjében akkor is teljesen ellazulhattok, ha nincs kedvetek kimozdulni.

Mit lehet csinálni a környéken?

Amellett, hogy megkóstoljuk a finom helyi ételeket, az aktív kikapcsolódási lehetőségek közül is érdemes szemezgetni, mert az Őrség rengeteg csodát rejteget. A környéken jókat lehet kirándulni, túrázni, és látnivalókból is akad bőven. Néhány ötletet mutatunk, amiket mindenképpen keressetek fel a közelben! >>

2. A nagygörbői Vadlány Vendégház

A zalai falu szívében található, 3 különálló apartmanból álló, 7 szobás, 19 férőhelyes vendégháznak már a külseje is magával ragadó, amit csak fokoz a környék nyugalma.

Igazi mesebeli, eldugott nyaralóhely ez, ahol akár több társasági is tartózkodhat egyszerre, még sincs tömeg. A hatalmas parkosított kertet patak és erdő határolja, ami miatt az egész hangulata olyan, mintha egy mesébe csöppennénk.

De ha mindez még nem lenne elég, madárdal, tiszta levegőt, forrásvíz és mókusok várják a vendégeket. Továbbá érdemes megkóstolni az olyan helyi különlegességeket, mint a házi lekvárok, a sajtok, a finom borok és pálinkák. 

Top 10 zalai látnivaló >>

3. Henye Vintage Home a Káli-medencében, Balatonhenyén

A Káli-medencét Magyarország mediterrán hangulatú gyöngyszemeként is emlegetik. A terület ősi vulkánok, templomtornyok, kősivatagok otthona. Balatonhenye a medence utolsó, szinte érintetlen falucskája, ami a környező domboldalakra felfutó szőlősökkel és legelőkkel tarkított erdei környezettel vár.

A Henye Vintage Home egy 2021-ben igényesen, „eklektikus vintage” stílusban felújított, kétszintes parasztházban biztosít jólfelszerelt szálláshelyet, ami csak egyben kiadó, tehát nem kell más vendéggel sem az épületen, sem a kerten osztozni.

Az udvaron grillezési és bográcsozási lehetőség, valamint egy nyugágyakkal és kerti tusolóval ellátott, árnyékolt pihenőterasz van kialakítva. A gyerekeknek a kertből közvetlen kijárat nyílik a szomszédos, új fajátékokkal felszerelt, autós forgalomtól távoleső játszótérre.

4. A Borárium Vendégház Zenit Háza Pázmándon

Bár Pázmánd település „rejtve van a világ szeme elől”, mégis kitűnő az elhelyezkedése, hiszen Budapesttől alig 40 kilométerre fekszik. A falunak egyedi hangulata van, ami annak köszönhető, hogy itt található a környék legnagyobb szőlőtermő területe.

A lányregénybe illő elnevezésű Szerelemvölgyben található Bálint Borárium Borárium Vendégháza is ebben a festői környezetben kapott helyet. A Zenit Ház 2 szobával és 4 férőhellyel várja a vendégeket, így alkalmas pároknak vagy 4 tagú családoknak is.

A hely előnye, hogy közel van mindenhez, de mégis kellő távolságra ahhoz, hogy madárcsicsergésre ébredhessünk, és élvezhessük a vidéki nyugalmat. A gyerekeket saját játszótér várja, a felnőttek pedig a teraszon üldögélve élvezhetik a csodás kilátást egy pohár helyi bort vagy házi készítésű levendulaszörpöt kortyolgatva.

5. A szennai Kamilla Vendégház

A Kamilla Vendégház egy két szobás parasztház, ahol két kisebb család vagy egy baráti társaság kényelmesen elfér, de két fő részére is ki tudjátok venni a teljes házat, hogy zavartalan legyen a pihenés.

A szálláshoz egy hatalmas, parkos terület tartozik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a szennai dombokra és esténként a zselici csillagos égboltra.

A gyerekek egy saját mini játszótéren játszhatnak, a házhoz tartozó fedett kemencés térnél sütögetésre, bográcsozásra is van lehetőség.

6. A felsőtoldi Bableves Vendégház

A 65 négyzetméteres, felújított parasztház ideális búvóhely pároknak vagy családoknak. A szálláshely egy vályogfalú parasztház, melynek kifejezetten rusztikus a hangulata, a nagy nyári hőségben pedig igazi felüdülés.

Egy eldugott kis telken található, ahol reggelente a szomszéd kakas kukorékolására és madarak csiripelésére ébredhetünk. Akik szeretik a falusi hangulatot, azok itt garantáltan megtalálják, amit keresnek.

A nagy szobát egy gyönyörű cserépkályha teszi még hangulatosabbá. A hátsó kertben lehetőség van sütögetésre, de a vendégházhoz tartozik egy étterem is, a közeli Alsótoldon található Bableves Csárda.

15 nógrádi csoda, amit látnod kell! >>

7. Flóra Apartman Parádsasvár utolsó utcájában

Az apartmanok egy 150 éves erdő szélén, egy zsákutcában találhatók, így teljes nyugalomban élvezhetitek a nonstop madárcsicsergést.

Több különálló apartman tartozik hozzá, így pároknak, családoknak, vagy nagyobb társaságoknak is kitűnő választás. Kérhető babaágy, etetőszék és fürdetőkád, a nagyobb gyerekeknek pedig játszótér is van kialakítva.

Ha kimozdulnátok egy ebéd vagy vacsora erejéig, jó szívvel ajánljuk a szomszédos településen található Parádi Kisvendéglőt, ahol nagyon finom, házias ételek közül válogathatunk, a sütit pedig gyakran a tulaj anyukája süti.

8. Édes Otthon Vendégház Erdőbényén

Ha fontos a kényelem és az „otthon érzés”, nem kell tovább szállás után kutatnotok, az erdőbényei Édes Otthon Vendégház az, amit kerestek. A patyolattiszta szálláshely felszereltségben verhetetlen, itt minden van, ami ahhoz kell, hogy otthonosan érezzétek magatokat.

Nagy előnye, hogy ha csak ketten érkeztek, akkor sem kell másokkal osztozkodni a házon, de akár egy családnak is ideális, mert bőven van hely. A szállásadók vendégszeretete pedig extraként jön mindezek mellé.

Tengerszem túra és mesés látnivalók Erdőbényén >>

9. Fórizs Vadászház Szatymazon

A jól felszerelt, galériás Fórizs Vadászház akár 6 fő kényelmes pihenésére is alkalmas. A szálláshely egyedi stílusa nem csak a vadászat szerelmeseit fogja lenyűgözni, az ízléses berendezés és kialakítás a laikusokat is elvarázsolja. Itt garantált a zavartalan pihenés!

Mit érdemes megnézni a környéken?

Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

10. D30 Prémium Ház Orfűn

A Pécs közelében fekvő Orfű község egy igazi mesebeli hely hatalmas tóval és erdővel. A szálláshely közvetlenül a tóparton helyezkedik el, amihez privát stég is tartozik.

A házban nappali és két hálószoba található, valamint egy 18 négyzetméteres napozó terasz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra, az udvarban pedig grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség.

A közeli szabadstrandon vízibiciklizhettek vagy akár a tóban is megmártózhattok.

Toplistás látnivalók és 10 szuper szállás Orfűn >>

11. Luxus minimben: Mini Noszvaj

Láttál már egész kicsi, stílusos faházikót az erdő szélén? A tinyhouse, vagyis apró házak életérzés itthon még nem annyira ismert, de Noszvaj legszebb részén, Síkfőkúton ebben az egyedi miniházban megízlelhetitek ezt a különleges életérzést.

A Mini Noszvaj névre keresztelt, két fős kuckó berendezése teljesen egyedi. Az ablakok hatalmasak és teljesen nyithatóak, hogy maximálisan be tudd engedni a természet gyógyító, feltöltő erejét. A nagy teraszon a függőágy, a fűtött fadézsa és a BBQ grill is a teljeskörű pihenést szolgája.

Noszvaj – Mutatjuk a legjobb látnivalókat a Bükk kapujában >>

12. Zebegényi Dézsa-vü Vendégház, a Dunyakanyar álomszép részén

Ennek a faháznak a varázslatos kertjében egy hagyományos, parajdi sós dézsafürdőből élvezhetitek az egyedi, zebegényi panorámát és beszippanthatjátok a Dunakanyar gyógyító levegőjét.

A házikóban kihelyezett távcsövön keresztül megcsodálhatjátok a visegrádi várat, vagy akár éjszaka a csillagokat. Ha pedig a gyerekeket is magatokkal vinnétek, kipróbálhatjátok a vendégház saját mászófalát.

13. Észak Csillaga Vendégház Mátraszentimrén

Ez a kis erdei menedék közel 800 méter magasan, a Felső-Mátrában, az országos Kék túra útvonalán található. Tökéletes választás, ha a városi nyüzsgés után megpihennétek és elrejtőznétek a világ zajától.

A kisházat a skandináv és a viking mitológia ihlette, közel 500 négyzetméteres telekkel, hatalmas ősfenyőkkel várja a vendégeket, ahol sátrazni, bográcsozni és grillezni is tudtok, de akár a fadézsában is megmártózhattok.

Azon se lepődjetek meg, ha a reggeli kávétok kortyolgatása közben egy-két mókus szaladgál majd az udvarban. 

14. A parádi Ribizli Vintage Vendégház

A több mint száz éves, dédnagyapai örökségből származó Ribizli Vendégház a falu központjában helyezkedik el, mégis elbújik az épületek sorában, hosszú keskeny kertjével pedig egészen a mátrai dombokig elér. Nemrég teljeskörű felújításon esett át, de megőrizte az épület eredeti jellegét, sajátos díszítéseit.

A házból két külön bejáratú apartman lett kialakítva, mindkettő saját fürdőszobával és konyhával rendelkezik: a Bézs apartman 5 fős, míg a Kék apartman 2 fő részére nyújt kényelmes szállást. A vendégek nagy kedvence a fedett terasz, ahol májustól a jakuzziban is pihenhetnek. Igazi csodahely!

15. Rákóczi12 Vendégház a mesés Hollókőn

A Nógrád megyei Hollókő hangulata olyan, mintha egy népmesébe csöppenne az ember. Macskaköves utak, mesebeli házikók, káprázatos tájak. A Rákóczi12 Vendégházunk a világörökségi helyszínné nyilvánított Ófalu központjától 350 méterre fekszik egy falusias, családias pihenőövezetben

A két hálószobás, két fürdőszobás házikó kertre nyíló kilátással, pihenősarokkal várja a vendégeket, továbbá kipróbálhatjátok a finn szanuát és a dézsafürdőt, valamint grillezésre, szalonnasütésre és bográcsozásra is van lehetőség.

Hagyományőrző programok és látnivalók Hollókőn >>

16. Káli Kő Nyaralóház Szentbékkállán

A Káli Kő Nyaralóház Szentbékkállán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, a vulkanikus hegyekkel övezett Káli-medencében bújik meg. A hagyományos építészeti elemeket megőrző, igényesen felújított, újjáépített, műemlék jellegű parasztház korabeli bútorokkal berendezve várja vendégeit.

A házban 2 külön bejáratú apartman található, amiket külön és együtt is kibérelhettek, így nagyobb családok és baráti társaságok számára is tökéletes választás. 

17. Hilltop Hideout a Dunakanyar kapujában, Szentendrén

Csend, nyugalom, erdő, kandalló, szauna és a jakuzzi – kell ennél több? Ne keressetek tovább, ha szeretnétek elvonulni a város zajától, de azt sem bánjátok, ha karnyújtásnyira van tőletek sok-sok program és látnivaló.

Ez a kedves faház az erdő szélén, a hegy tetején található gyönyörű környezetben, káprázatos panorámával, amelyben akár a teraszon lévő függőágyból is gyönyörködhettek.

Szentendre – egy csipetnyi délvidék a Dunakanyarban >>

18. Kokaspajta Vendégház Kaposszekcsőn

A nemrégiben teljeskörűen felújított Kokaspajta Vendégház egy csendes Tolna megyei kis faluban, Kaposszekcsőn bújik meg. A vendégház autentikus falusi hangulattal, kellemes, nyugodt pihenést kínál a vendégeknek.

A kíváncsi szemek elől elzárt udvaron grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség, így garantált a nyugodt pihenés a családok és baráti társaságok számára.

Tolna megyei kirándulás bakancslistás élményekkel >>

19. Natural Enteriőr Vendégház Ábrahámhegyen

A Natural Enteriőr Vendégház egyedülálló panorámával várja a vendégeit a csodálatos Ábrahámhegyen. Saját fenyvessel rendelkező, erdő kapcsolatos kertje kellemes, harmonikus, nyugtató élményt biztosít az egész család számára, távol a város zajától.

A Balaton mindössze 300 méterre található, de a tó látványában a ház grandiózus teraszáról is gyönyörködhettek.

20. Székely Gerendaházak Geresdlakon

A Székely Gerendaházak Geresdlak festői részén, a zöld turistaúton, a „Grinnyének” becézett szőlőhegyen nyújtanak hangulatos, nyugodt pihenést. A házak összkomfortosak, kültéri jacuzzival és finn szaunákkal felszereltek.

A Kelet-Mecsek, azon belül is a Geresdi-Hátság legmagasabb pontjáról gyalog és biciklitúrával bebarangolhatók a térség gyöngyszemei, mint például Kisgeresd és Feked.

21. Vidéki Ház a festői Balaton-felvidéken

A Vidéki Ház a Balaton-felvidéken, a festői szépségű Nivegy-völgyben helyezkedik el, Tagyon településen. A hatalmas, csendes birtokon 6 apartman várja a vendégeket medencével és infraszaunával.

Az udvaron grillezhettek vagy bográcsohattok, a környéken rengeteg túralehetőség és hangulatos borospince várja a látogatókat. És még egy jó hír: a Balaton csupán 5 perces autóútra található.

Fedezd fel a Nivegy-völgyet! >>

22. Völgyhíd Village Vendégház Kőröshegyen

Köröshegyen, gyönyörű környezetben, hatalmas, 2000 négyzetméteres udvarral várja vendégeit a hangulatos Völgyhíd Village Vendégház. Minden helyiségében hűtő/fűtő klíma került felszerelésre, de a kicsit hűvösebb napokon begyújthattok az egyedileg készült cserépkályhába és a pattogó tüzet hallgatva olvashattok vagy társasozhattok a bekészített játékokkal.

A nappaliból lejuthattok a borospincébe, onnan pedig a wellness részlegbe, ahol kipróbálhatjátok a finn szanuát és a fényterápiás jacuzzit. Az emeleten két hálószobát találtok: a „Balaton szobából” a Balaton szépséges látványa fogad titeket, a „Völgyhíd szobából” a monumentális Völgyhidat csodálhatjátok meg.

A verandán napágyakban fekve élvezhetitek a napsütést, főzőcskézés közben az ételekhez nyugodtan használhatjátok a magaságyásban található friss fűszernövényeket, a kertben lévő gyümölcsfákról pedig szintén kedvetekre falatozhattok!

23. A badacsonyi Szőlőskert Vendégház

Ha egy kicsit elbújnátok a világ elől, a Badacsony hegy tetején elhelyezkedő, legfelső utcában található páratlan panorámával rendelkező vendégházzal nem lőhettek mellé. A házikó erdővel határolva csendes, nyugodt környezetben fekszik, festői kilátással a Balatonra. Igazi gyöngyszem a Balaton Északi-partján!

24. Az egerszalóki Tündérliget Panzió

A Tündérliget Panzió egy felnőttbarát szálláshely, ahol a háborítatlan csend és nyugalom garantált. Itt „elbújhattok” a nagyvárosi nyüzsgés elől.

A panzióban olyan varázslatos kert található, ahol lehetőség nyílik sétálgatni a kanyargó ösvényeken vagy piknikezni a zöld fűben, valamint egy kis zuhogó is megbújik a parkban, ami tényleg mesebeli helyszínné varázsolja az udvart.

Egyedülálló természeti csoda Egerszalókon >>

25. Őze Faház Bárdudvarnokon, egy külön szigeten

Ha szeretnétek a világ zajától kicsit elvonulni, kikapcsolódni, pihenni, akkor ezt a Zselic szívében megbúvó faházat imádni fogjátok. A rusztikus házikóval együtt ugyanis egy egész tavat kibéreltek, melynek közepén, egy kis szigeten húzódik meg a szálláshelyetek.

Itt horgászni, csónakázni, vagy akár csak a látványban gyönyörködni is felejthetetlen élmény lesz.

Kalandozások Zselic és a Dunántúli-dombság területén >>

Ha a természet ölelésében, kuckós faházakban pihennétek, itt böngésszetek tovább! >>

(Fotók: Szallas.hu)


Exit mobile version