Site icon Szallas.hu Blog

10 kevésbé ismert, kis borászat gyönyörű helyen


Roskadó szőlőtőkék és hűs pincék szolgáltatják az egyik legjobb őszi programot egy hamisítatlan bortúrához! Ne habozzatok, gyertek velünk, mert mutatunk néhány remek borászatot és szálláshelyet, melyek gyönyörű helyen rejtőznek. Növekvő jókedv és mennyei ízek… fedezzétek fel velünk mindezt: 10 kevésbé ismert, kis borászat Magyarországon!

Roskadó szőlőtőkék és hűs pincék szolgáltatják a legjobb őszi programot

10 kevésbé ismert, kis borászat gyönyörű helyen

1. Etyek: Vinorell Apartman

A fővárostól nem messze található Etyek bájos vidéki hangulattal, kiváló borokkal és számos pincével várja a látogatókat, de ne felejtsétek el megkóstolni a remek kézműves termékeket sem! Hajtsátok álomra a fejeteket a 4 fős Vinorell Apartmanban, mely modern és kényelmes. Ráadásul még ízelítővel is kedveskednek nektek a helyi kávé, csokoládé, sör és bor kínálatból!

2. Rátka: Angyal Borház

Ha kedvelitek a Furmintot, a Hárslevelűt és a Sárga muskotályt, akkor Rátkán a helyetek! A varázslatos szőlőbirtokon fekvő Angyal Borházban ugyanis mindegyik csodát megkóstolhatjátok. Lazítsatok a jakuzziban és a szaunában, este pedig rendeljetek a finom, házias ételek közül!

3. Csopak: Csopakliget Apartmanok

A Balaton-felvidék bővelkedik remek borokban. Látogassátok meg a Petrányi Pince és Borteraszt, ahol finom falatok mellett ízlelhetitek meg a legkiválóbb palackok tartalmát, miközben élvezhetitek a kilátást a Balatonra. Ne hagyjátok ki az olaszrizlinget! Ha pedig már Csopakon jártok, akkor töltsetek el pár éjt a Csopakliget Apartmanokban, ahol ősfás parkban és jól felszerelt lakásban lazíthattok.

4. Badacsony: Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka

Végtelenbe futó szőlőskertek, balatoni panoráma, minden igényt kielégítő szálláshellyel. Ugyan, mi kell még? Próbáljátok ki a Bacchus Apartmant, mely igazi Kánaán lehet a borok szerelmeseinek. Hörpintsetek bele a badacsonyi hegyek levébe, lakomázzatok a pinceétteremben, és nézzetek be a borszaküzletbe, ahol kóstolásra és falatozásra is lesz lehetőség!

5. Villány: Polgár Pince Panzió

A Villányi Borvidék messze földön híres, de jártatok már az itt megbújó Polgár Pince Panzióban? Leplezzétek le a szőlők titkait egy izgalmas dűlőtúrán, vagy fedezzétek fel az épület alatt kanyargó pincerendszert és ne hagyjátok ki a bortrezor megtekintését se! Pihenjetek pazar környezetben, maxoljátok ki a wellness élményeket és üljetek be a kiváló étterembe is!

6. Tarcal: Pataky Borporta

Szuper kis borporta húzódik meg a Kopasz-hegy lábánál, Tarcalon, ahol egymást érik a legjobb borospincék. Foglaljatok szállást a Pataky Borportára, ahol autentikus, vidéki környezetben élvezhetitek ki a zamatos borokat! Az izgalmas borbemutató után pedig a dézsafürdőt és a szaunát is kipróbálhatjátok.

7. Szekszárd: Ég és Föld Borvendégház

Romantikus kiruccanásokhoz ideális választás az Ég és Föld Borvendégház, mely Magyarország egyik legfelkapottabb történelmi borvidékének szívében, Szekszárdon található. Élvezzétek az exkluzív szálláshely kényelmét, valamint fantasztikus panorámáját, majd hörpintsetek a zamatos Kadarkából vagy a Kékfrankosból a házikó saját borospincéjében!

8. Siklós: Tenkes Wellness Apartman

A Tenkes-hegy tövében, Siklóson, különlegesen szép helyen fekszik a légkondicionált Tenkes Wellness Apartman, melyhez szauna és présház is tartozik. Azért érdemes felfedezőútra is indulni, és kipróbálni a környék borospincéit is – például a Grócz Pincészetet!

9. Egerszalók: Petrény Borpanzió

Az Egri borvidék egyik ékkövének számít Egerszalók, ahol kihagyhatatlan az Olaszrizling, a Kékoportó Zweigelt és az Egri Bikavér is. Az jó borokon túl persze színvonalas szobák, igazi vendégszeretet és csodaszép környezet vár rátok, ha megfogadjátok a szállástippünket.

10. Hegymagas: Tercia Présház

Egy jó kis borozgatásnak szerencsére az időjárás sem szabhat határt. Látogassátok meg a 6 fős Tercia Présházat, mely a Szászi Birtok része, és a finom italok mellett élvezzétek ki a csodás panorámát a teraszról!

A fentieken kívül számos boros és nem boros szálláshely közül is válogathatsz a szallas.hu oldalán! Érdemes körülnézni >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version