Site icon Szallas.hu Blog

10+1 kihagyhatatlan gasztroprogram hotelekben az új évben


Borkóstolókkal, pincelátogatásokkal, gourmet és bográcsos ételekkel, hazai és nemzetközi ízekkel vár benneteket Magyarország számos szállodája. Következzen egy kis ízelítő azokból a szálláshelyekből, amelyek garantáltan levesznek a lábatokról, ha kulináris élményekkel szeretnétek gazdagítani a hideg, téli napokat! Íme 10 kihagyhatatlan gasztroprogram hotelekben az új évre!

10+1 szuper gasztroprogram hotelekben

1. Kikapcsolódás és gasztroprogram Sopronban

Sopron kiváló célpont azok számára, akik szívesen kirándulnak a természetben akár gyalogosan, akár kerékpárral. A téli hónapokban a túrázás éppolyan élvezetes kikapcsolódás, mint az év bármely más napján, ezt a programot pedig üdítő élmény összekapcsolni egy kis falatozással. 

A Hotel Sopron ehhez kiváló úti cél, hiszen a konyhája ízletes nemzetközi és hazai finomságokkal várja a vendégeket, a 300 éves Vinosseum Borház pedig garantáltan bakancslistás hely a borbarátoknak a Soproni Borvidék legjobb boraival. A családbarát szálláshelyen megkoronázhatja a pihenést a pezsgőfürdő, az infraszauna, a sókabin, a gőzkabin, és természetesen a finn szauna is. 

2. Vadételek és erdei wellness Kóspallag szívében

A Szent Orbán Erdei és Wellness Hotel épülete egy rendhagyó megjelenésű farönképület, amely már a külsejével is megfogja az ide érkező vendégeket. Minőségi szolgáltatásai csak tovább fokozzák az élményeket a Duna-Ipoly Nemzeti Park ölelésében. A hotel wellness részlege pihentető élményeket ígér, a Börzsöny pedig az erdei kirándulások kedvelt színhelye. 

Természetesen a szálloda étlapja is megragadja figyelmünket, hiszen a számos helyi szárnyas és hal specialitás mellett a vadételek is elsőrangú ízvilággal kápráztatják el a gaszroélmények szerelmeseit. Az őzből, szarvasból, és vaddisznóból készült fogások mellett vegetáriánus és kímélő ételek is megtalálhatóak az étlapon. 

A kulináris élményeket tovább fokozza a hatalmas borválaszték, amely Magyarország kilenc borvidékéről gyűjti össze a legjobb borokat. Kihagyhatatlan gasztroprogram minden korosztálynak!

Szent Orbán Erdei és Wellness Hotel

3. Zselicvölgy Szabadidőfarm – Háztáji gazdálkodás Hajmás ölelésében

A Kaposvártól 20 km-re található Zselicvölgy Szabadidőfarm egyaránt kedvez az aktív és passzív kikapcsolódást kedvelőknek. A farm a 70 fős vadászteremmel, a 150 fős látványpincével, és a vendégházakkal valóságos paradicsom azok számára, akik érdeklődnek a háztáji gazdálkodás, a horgászat és a gyalogtúrák iránt. 

Az étteremben a vendégek a magyar konyha jellegzetes ízeivel találkozhatnak, a környékbeli vadak, és a francia charolais marha számos fogás alapja. A farm különlegessége, hogy az itt tartott állatok húsából és a saját kertből szedett zöldségekből és gyümölcsökből készítik az ételeket. A helyi kézműves termékek mellett a látványpincében elfogyasztott minőségi borok teszik különlegessé a kikapcsolódást. 

4. Fergeteges borélmények a Hotel Villa Völgy Egerben

A Hotel Villa Völgy Eger kényelmes szobákkal, és pihentető wellness részleggel várja azokat a vendégeket, akik Szépasszonyvölgyben szeretnének kikapcsolódni a téli hónapokban. Az úszómedence, az élményelemek és a pezsgőágyak mellett természetesen a hotel két étterme is tartogat különlegességeket az ide érkező családoknak és baráti társaságoknak. 

A jellegzetes magyar ételek mellett a nemzetközi konyha remekeit is érdemes megízlelni, ahogyan persze az egri borokat is, amelyek évről évre több ezer turistát csalogatnak Szépasszonyvölgybe. Ez a kikapcsolódással összekötött gasztroprogram a kulináris különlegességek kedvelői számára egyértelműen sok élményt ígér.

TIPP: Egerben érdemes felkeresni a Minaretet, az Egri Várat, és természetesen a Dobó téren is nagy élmény sétálni egyet a hidegebb napokon is. 

5. Három borvidék találkozása Röjtökmuzsajon – Szidónia Kastélyszálloda

A Szidónia Kastélyszállodában romantikus kikapcsolódásban lehet része azoknak, akik kedvelik a régi idők hangulatának és a wellness élményeknek az összefonódását.

A modern köntösbe öltöztetett hazai és nemzetközi ételkülönlegességek mellett a kastélyszállóban a borok is felejthetetlen élményekhez juttatják a vendégeket. Röjtökmuzsaj a Soproni-, a Pannonhalmi- és a Somlói borvidék ölelésében fekszik, ezért a három borvidék boraival biztosan közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a borturizmus elkötelezett hívei. 

A szálloda női nevekre keresztelt szobái, illetve a Szidónia Vital Fürdőházban található úszómedence, pezsgőfürdő, finn szauna, aromaterápiás gőzfürdő, Kneipp rondella, és teabár felhőtlen kikapcsolódást garantálnak.

6. Kemencés és bográcsos finomságok Hernádvécse ajánlásával – Hotel Vécsecity

A Hernád-völgyben fekvő Hotel Vécsecity olyan élményeket ígér az ide érkező vendégeinek, amelyekre nehéz lenne nemet mondani. A friss levegőnek köszönhetően hatalmas sétákat tehetünk a környéken még télen is, a szállodába visszaérve pedig megmelegedhetünk a wellness részlegben. Utóbbi meleg vizes élménymedencével és ellenáramos úszómedencével, gőzfürdővel, sókamrával, finn szaunával, illat-és fényterápiás szobával vár bennünket. 

Akik kedvelik a kemencés és bográcsos ételeket, azok számára kötelező legalább egyszer megtapasztalni a szálláshely konyhájának ízeit! Ráadásul a borospincében a legnevesebb magyar pincészetek boraival és neves pálinkaházak pálinkáival is megismerkedhetnek. 

7. Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel – Izgalmas borélmények Tarcalon

Az ötcsillagos rusztikus wellness hotel Tokaj-Hegyalja szívében várja azokat, akik a wellness, spa és gasztronómia hármasának bámulatos összekapcsolódását szeretnék élvezni akár a téli napokon is. 

Az Eszencia Étterem gourmet fogásokkal és a tokaji borrégió legkiválóbb boraival hívogatja azokat, akik szívesen felfedeznék a közel 80-féle borból álló kínálatot, amely a nemzetközi konyha ízeivel keveredve utánozhatatlan gasztroélményt szerez. Az étterem, ahogyan a hotel is, valódi ötcsillagos utazást és kikapcsolódást ígér, Tarcal vendégszeretetében. 

A bababarát és kutyabarát szálláshely kiváló választás az év bármely napján!

8. Középkori pince Misefán, a Fabianics Kastély vendégszeretetében

Hévíz, és Kehidakustány gyógyfürdők szomszédságában található a Fabianics Kastély, amely látványkonyhával, régi magyar és nemzetközi ételkülönlegességekkel, vadspecialitásokkal, és az ország legjobb boraival hívogatja a vendégeket Misefára. 

Akik itt terveznek kikapcsolódást, azok nem fognak csalódni a kastély szolgáltatásiban. Az ételek alapanyagát helyi termelőktől szerzi be a konyha, a 300 m2-es középkori borozó-, és pinceétterem pedig borkóstolók és borvacsorák kedvelt színtere. 

A kandallóval díszített könyvtárterem és a télikert tökéletes hely a kikapcsolódáshoz és a passzív pihenéshez. Aki pedig gyógyvizes élményre vágyik, annak feltétlenül el kell látogatnia Hévízre

9. Balatoni ízek Vonyarcvashegy – Zenit Hotel Balaton

A bababarát és kutyabarát Zenit Hotel Balaton olyan szálláshely, amely meghitt, családias hangulattal várja vendégeit a Balaton északi partján. A szálloda panorámás, 600 m2-es wellness részlege vinoterápiás kezelésekkel, masszázzsal, feszített víztükrű úszómedencével, illetve beltéri és kültéri jacuzzival teszi különlegessé a pihenést.

A hotel éttermében változatos és minőségi éteket kóstolhatnak azok, akik szeretnék megismerni a helyi alapanyagokból készült balatoni és zalai ételeket. 

A 100-féle bor csak tovább fokozza a gasztroélményeket, amelyek garantáltan meggyőzik a vendégeket arról, hogy Vonyarcvashegy az egyik legkiválóbb úti cél a kikapcsolódáshoz.

10. Pincelátogatás és borkóstoló Villányban – Diófa Panzió

A Diófa Panzió Villány központjában kiváló választás a családi és baráti kikapcsolódásokhoz. A borvidéki hangulat a borkóstolókkal és pincelátogatásokkal valóságos paradicsom a gasztroélményeket keresők számára. 

Gere Tamás és Zsolt Pincészetének első saját palackozású bora 1988-ban került forgalomba, mára a hagyományos és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatók a 35 hektár területű birtokon. Aki szeret borozni, annak Villány kihagyhatatlan úti cél. A Panzió pedig garantáltan nyomot hagy majd boraival az ide érkező borbarátok emlékezetében. 

+1 Gourmet kikapcsolódás – Kristinus Vinotel Kéthely

A Kristinus Borbirtok a Balaton déli partján, Kéthelyen fekszik, borkóstolók, és pincelátogatások kedvelt színtere. Az étteremben készült ételek főleg helyi prémium alapanyagokat tartalmaznak. A különlegességük pedig az, hogy a menü összeállítása az előétel-leves-főétel-desszert helyett a borokra épül. 

A 10 szobás Vinotelben üdítő élmény kikapcsolódni, a birtokon található épület megjelenése pedig magért beszél. A páratlanul pihentető gasztroprogram biztosan visszacsalogat majd bennünket Kéthelyre.

Kristinus Borbirtok

Ennyi remek gasztroprogram közül bizony nem könnyű kiválasztani a legjobbat, éppen ezért érdemes több kikapcsolódást tervezni a téli hónapokban, majd ezután más évszakokban is. 

Hódoljatok a kulináris élményeknek, és foglaljátok le a legizgalmasabb szálláshelyeket a szállás.hu kínálatában!  


Exit mobile version