Site icon Szallas.hu Blog

10 csodás kirándulóhely a nordic walking szerelmeseinek


Hatalmas nordic walking rajongó vagy? Esetleg most szeretnél közelebb kerülni ehhez a sporthoz? Nem kell ahhoz más, hogy a természetben hatalmasakat kirándulj a friss levegőn, a gyönyörű panorámában gyönyörködve, csak egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika. Mutatjuk, merre érdemes indulnod, ha a gyaloglás szerelmese vagy! 

Nordic walking – 10 csodás hely a gyaloglás szerelmeseinek

Ismerd meg Visegrád legszebb részeit!

Visegrád minden szempontból népszerű úti cél. Ha a nordic walking szerelmese vagy, keresd fel az Apátkúti-völgyben gyalogosan a Kaán-forrást és a Bertényi Miklós Füvészkertet. Ha a Fellegvár közelében kirándulnál, a Mogyoróhegy és a Zsitvay-kilátó remek célpont lehet. Ezt a várost sosem lehet megunni!

A legjobb szállások Visegrád környékén >>

Zsitvay-kilátó

Jártál már Drégelypalánk környékén?

Drégely vára ideális kirándulóhely minden korosztály számára, annál is inkább, mert Drégelypalánkról viszonylag hamar megközelíthető a vár, amely Szondi György, és Szondi két apródja nevéhez köthető. Nordic walking túrákhoz mindenképpen írd fel a bakancslistádra, a környék számos történelmi emléket és legendát tartogat. 

Foglalj szállást Drégelypalánk közelében >>

Drégely vára

Keresd fel a Balaton kilátóit!

A Balaton környékén számos kilátó vár arra, hogy felfedezd magadnak. Balatonfüreden a Tamás-hegyi kereszt az egyik legizgalmasabb úti cél, mert a kilátás elképesztően szép innen. A keresztet a Kilátó utcából tudod gyalogosan megközelíteni, innen csodaszép kilátás nyílik a Balatonra, Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigetre. Természetesen érdemes többnapos kikapcsolódást is tervezni a Balaton mellett, így Tihany, Sümeg, és a déli part is belefér a programba.

Nézz szállást magadnak Balatonfüred környékén >>

Tamás-hegyi kereszt

Tárt karokkal vár Eger környéke!

Nem csak Eger látnivalóit, de a közeli települések kirándulóhelyeit is mindenképpen érdemes felkeresned, főleg akkor, ha remek nordic walking célpontot keresel. Ilyen lehet Noszvaj, Bükkzsérc, Cserépfalu, Demjén, vagy akár Szilvásvárad is. Mielőtt útnak indulnál, nézelődj programkínálatunkban, és térképezd fel a helyi túraútvonalakat is. 

Egerben keresel szálláshelyet? >>

Kilátás az egri várból

A nordic walking Lillafüreden is remek sport

A Lillafüredi vízesés, a függőkert és a híresen szép Hámori-tó környéke gyönyörű panorámával és friss levegővel vár Miskolcon. Próbáld ki a Lillafüredi libegőt, a csúcsról pedig elindulhatsz a számos túraútvonal egyikén a Bükk minden irányába, illetve kialakításra került az Oxigén sétakör, amely egy tematizált túraútvonal.

Foglalj szállást Miskolcon! >>

Elképesztő panorámával vár a Prédikálószék

Sokan úgy tartják, hogy az ország legszebb panorámája a Prédikálószék-kilátóból látható. A hosszú, és igen fárasztó túra olyan élményeket ígér, amihez a nordic walking remek választás. Baráti és családi kiruccanáshoz egyaránt jó célpont a Dömös és Visegrád között található magaslat, ahol a Szentfa kápolna és a Vadálló-kövek kötelező állomások. 

Dömös közelében szállnál meg? >>

Tata városát sosem lehet megunni

Az idősebb korosztály képviselői számára is kiváló választás Tata városa, amely a híres Öreg-tó és a tatai vár mellett számos más úti célt tartogat számodra. A Fényes tanösvény, az Agostyáni Arborétum, az Angolpark és a Kálvária-domb mellett a Geológus kert is igazi bakancslistás helyek, ha Tatán jársz. A város garantáltan szerelem lesz első látásra. 

Tata legizgalmasabb szálláshelyeit keresed? >>

Fényes-tanösvény

Gyalogos túra a Velencei-tó körül

A Velencei-tó körüli kerékpárút mellett található a Sarvajc-kereszt és kilátó, amelynek nem csak a formája igen különleges, de a tetejéről bepillantást nyerhetsz a vízi világba is. A kilátó mellé kerékpáros pihenőpontot is építettek, ahol bátran megállhatsz egy kicsit pihenni vagy piknikezni, ha elfáradtnál nordic walking közben.  

Válassz szállást a Velencei-tó közelében >>

Tokaj a nordic walking rajongók nagy kedvence

Tokajba télen-nyáron érdemes utazni, a borvidék számos gyönyörű helyet tartogat számodra. Tokaj mellett érdemes ellátogatnod még Mád, Tállya, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud és Mezőzombor településekre is, amelyek a világörökség részét képezik. Kikapcsolódás és túrázás közben a tolcsvai történelmi pincesor, a Tokaj Kereskedőház Bormúzeuma, és a Finánc-dombi kilátó felkeresése is szerepeljen a terveid között.

Itt találod a legjobb tokaji szállásokat >>

Esztergom örök kedvenc, minden korosztály számára

Esztergom városa több szempontból is remek választás nordic walking túrákhoz. A Szent Tamás-hegy, a Vaskapu és a Strázsa-hegy környéke csenddel és nyugalommal vár. A Strázsa-hegyi kilátó, és a közeli Tündérkapu a túrázók nagy kedvence, de a Sátorkőpusztai-barlang felkeresése is lélegzetelállító élmény. 

Foglalj szállást Esztergomban >>

A nordic walking segítségével hatékonyan fejleszthető az állóképesség, az izomerő, és a mozgáskoordináció, útközben pedig gyönyörű panoráma és friss levegő vár. Semmiképpen ne hagyd ki az élményt! 

A szállás.hu kínálatában szűrj rá a különböző igényeidre, foglalj szállást, és pihenj néhány napot az ország legszebb részein! 

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version