Site icon Szallas.hu Blog

10 különleges wellness szolgáltatás, amit biztosan nem ismertél


A wellness szolgáltatások palettája évről évre egyre színesebb, ennek köszönhetően olyan különlegességekkel ismerkedhettek meg, mint a jégszauna, a lebegőkabin, vagy éppen a sky wellness. Ha nagy rajongói vagytok a különleges wellness hoteleknek, és szívesen kipróbálnátok ezeket a rendhagyó szolgáltatásokat, ideje lefoglalni hozzá a legjobb szálláshelyeket! Mutatjuk, mit hol próbálhattok ki!

10 különleges wellness szolgáltatás, amit biztosan nem ismertél

1.Sky wellness 

A különleges wellness szolgáltatások sorát a sky wellness nyitja, ami már az elnevezése miatt is felkerülhet a bakancslistátokra. Ez a szolgáltatás egy egyedi városi panorámás pihenést jelent, amelyet Magyarországon is kipróbálhattok, például a Hotel Sopronban! A program során gyönyörködhettek a Sopron és a Tűztorony esti fényeiben, akár egy kellemes koktéllal a kezetekben! 

A jakuzzi 35-37 fokos vize, és a masszázsfunkciók meggyőznek majd a sky wellness előnyeiről, és az élményről, amivel mindenkinek meg kellene ismerkednie! 

További részletek és fotók >>

A Hotel Sopron panorámás jakuzzija

2.Sódézsa 

A sódézsa elnevezés valójában egy meleg vizes jakuzzit jelent, amelyben parajdi sós víz cirkulál. A dézsát a hidegebb napokon akár megfázásos betegségek esetén is érdemes használni, de a kisebb bőrproblémákon is sokat segíthet a víz. A szeánszok általában 20-30 percesek, ennyi idő szükséges egy-egy alkalommal ahhoz, hogy a sós víz kifejtse jótékony hatását. 

Magyarországon ilyen különleges wellness szolgáltatás a Laroba Wellness Hotelben vehető igénybe Alsóörsön, teszteljétek bátran! 

3. Érdekesség! – CBD a bőrápolásban

A kannabidiolt, vagyis CBD-t tartalmazó kozmetikumok egyfajta átmenetet képeznek a wellness és a szépségápolási trendek között. A kannabidiol gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatása a krémekben egyre népszerűbb, több helyen is találkozhattok vele! 

4.Jégkamra vagy jégszauna

A jégkamra egy igazán különleges wellness szolgáltatás, olyan, mint egy álló szolárium, amelyben -170 fokos száraz nitrogén van. Ez a hideg hirtelen sokkot ad a bőrnek, ami nagyon hatékony immunerősítő, emellett sportsérülések esetén is segíti a felépülést. Egy kezelés 2-3 percet vesz igénybe, egy nap kétszer lehet tesztelni a szolgáltatást. 

Ha szívesen kipróbálnátok a jégkamrát, foglaljatok szállást a Spirit Hotel Thermal Spa Sárvárban, ahol hasznos információkkal látnak majd el benneteket a Spa részlegen! Szintén elérhető a szolgáltatás Pécsen, a Hotel Therápia wellness részlegén! 

5.Érdekesség! – A hangfürdő

Az ősi keleti kultúrákból ismert hangterápiát stresszkezelésre használják. Fémek ötvözetéből vagy kristályból készített tálakat „szólaltatnak” meg, az így kapott hangzás harmóniát teremt, és gyógyító ereje van. A test, a szellem és lélek egyensúlyát hivatott segíti. A hangfürdő azok számára ajánlott, akik a hagyományos orvosi kezeléseken túl nyitottak más jellegű kezelésekre is! 

6.Float Spa – Lebegőkabin

A súlytalan relaxáció szintén egy különleges wellness szolgáltatás, amely elérhető Magyarország több szállodájában is. Lényege, hogy lebegés közben a szervezet mentesül a gravitáció testünkre kifejtett hatása alól. Izomzatunk, és ízületeink tehermentessé válnak, teljesen ellazulnak, a kabin pedig kizárja a zavaró hangokat, ezzel segítve az ellazulást. 

A cserszegtomaji Relax Hotel Hévíznél wellness részlegében, és a Thermal Hotel Visegrád Lepence Spa részlegén is részesei lehettek ennek az élménynek! 

7.Tepidárium

A tepidárium egyfajta szauna, amelyben nem párás, meleg, vagy sok esetben fullasztó a levegő, inkább csak langyosnak mondható. A 30-40 fokos, meleg nyugágyakon fekve izzadás nélkül melegszenek fel a hidegebb testrészek, és javul a vérkeringés.

Örömmel lazítanátok a tepidáriumban? Látogassatok el a Thermal Hotel Visegrád wellness részlegére! Ha további élményekre vágytok, sétáljatok egyet a közeli erdőben, a Duna-parton, vagy keressétek fel Visegrád nevezetes látnivalóit!

8.Érdekesség! – Virtuális wellness

A VR szemüvegek segítségével egy valósághű spa környezetbe csöppenhettek, amely nyugtat és ellazít majd benneteket. A különleges wellness szolgáltatás bár elég rendhagyó, egyre több szálláshely dönt úgy, hogy egy távoli, egzotikus tájra repíti a vendégeit, akik eközben akár egy masszázsszékkel is fokozhatják a feltöltődés élményét.

9. Indiai Hara hasmasszázs

A szaunák és élménymedencék mellett a masszázsszolgáltatások között is egyre több érdekességgel találkozhattok. A Hara hasmasszázs egy olyan masszázstechnika, amely a hason a köldök körüli területen dolgozik. A has számos reflexponttal és reflexzónával rendelkezik, a masszázs ezekre van jótékony hatással. Célja az egész has erősítése, a belső biztonság fenntartása, és a szervek működésének segítése. 

A masszázst kipróbálhatjátok például Balatonszárszón, a Két Korona Konferencia és Wellness Hotelben is! 

10. Légzéstechnikai alkalmazások

A mobilalkalmazások között már olyanokkal is találkozhattok, amelyek a helyes légzéstechnika elsajátítását segítik. Ezeket sportolás közben is alkalmazhatjátok, de stressz esetén is hasznosak lehetnek! Változik a világ, egyre gyakrabban vesszük kézbe a telefonunkat is. Miért ne lehetne segítségünk éppen egy okostelefon a lazításban?

A fent felsorolt 10 különleges wellness szolgáltatás egytől egyig kedvező hatással van az egészségetekre, ráadásul rengeteg új élményben lehet részetek, ha szépen sorban kipróbáljátok mindegyiket.

Ehhez a szállás.hu kínálatában számos kiváló wellness hotelben foglalhattok magatoknak szálláshelyet! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version