Site icon Szallas.hu Blog

10 kutyabarát hely, ahol a gazdi és a kedvenc együtt élvezheti a téli túrát


Aki el sem tudja képzelni, hogy a kutyája nélkül kiránduljon az országban a téli napokon, annak bizony gyakran okoz fejtörést, hogy mi legyen a következő úti cél. Ha te is közéjük (közénk) tartozol, válogass bátran a következő 10 kutyabarát hely közül! Garantáltan remekül érzitek majd magatokat. 

Hova vigyük a kutyát kirándulni? – 10 kutyabarát hely, ahol élvezitek majd a téli túrát

Római part – Kényelmes téli séta a Duna-parton

Az Óbudán elnyúló Római-part olyan partszakasz, amely népszerű kirándulóhely, nem csak a vízi sportok kedvelői számára. A futók és kerékpárosok mellett a kutyások körében is igazán kedvelt úti cél, télen-nyáron rengeteg négylábú tipeg végig a vízparti kavicsok ezrein, és gazdájukkal együtt élvezik, hogy itt mindig szeretettel látják őket. 

A legjobb szállások Budapest III. kerületében >>

Római part

Kvassay sétány – Pazar panoráma Balatonföldvár vízpartján

A balatonföldvári Kvassay sétány sokak számára legalább olyan kedves hely, mint a nála sokkal híresebb balatonfüredi Tagore sétány. A déli part egyik leghangulatosabb sétányáról elképesztő kilátás nyílik a Balatonra, a platánfák között sétálva szinte garantált a jókedv, a kutyáknak is. Nyáron pedig érdemes felfedezni a település kutyabarát strandját is. 

A legjobb szállások Balatonföldváron >>

Kvassay sétány

Dobogókő mindig tárt karokkal vár! 

Dobogókő tökéletes téli kirándulóhely, szinte nem lehet úgy sétálni, hogy ne jönnének szembe négylábúak velünk. A kilátóból látni lehet a Vadálló-köveket, a Prédikálószéket, a Rám-hegyet és a Dunát is, illetve innen indul a Thirring-körút, a Rezső- és a Zsivány-körút is. Érdemes autóval érkezni, ám számítani kell rá, hogy a Dobogókő nagyon közkedvelt úti cél, szinte biztos, hogy sok kirándulóval találkozunk majd. 

Szállások Dobogókő környékén >>

Dobogókő

Irány Pécs, és a Páfrány utcai kiserdő

Egy pécsi kutyás programhoz szuper úti cél lehet a Páfrány utcai kiserdő, ahova a melegebb napokon akár a közeli Drótszamár kerékpáros KRESZ-park miatt is érdemes ellátogatni. A Béke park és a Bőrgyári kiserdő is kedvelt célpontja a kutyásoknak. 

A legjobb szállások Pécsen >>

Pécs-Belvárosi Dzsámi

Nem telhet el a tél Királyrét nélkül!

Királyrét a Börzsöny legismertebb kirándulóhelye, családi kikapcsolódáshoz tökéletes választás. Akár piknikezést tervezünk, akár egy hosszabb sétát mondjuk a Csóványosi-kilátóhoz, célszerű télen is felkeresni a Szokolyától néhány percre található úti célt. Ügyeljünk rá azért, hogy a nagyobb túrákra csak a túrázáshoz szoktatott kutyával induljunk el. 

A legjobb szállások Királyréten >>

Királyrét

Vár a Sibrik-dombi római erőd és ispáni vár Visegrádon

A római erőd és ispáni vár a visegrádi Sibrik-dombon található, a Salamon-torony szomszédságában. Bár a Sibrik-dombról nem olyan izgalmas a panoráma, mint a Fellegvárból, de innen is páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a Dunára. A területet meg lehet közelíteni autóval is, de kutyával gyalogosan is bátra célba lehet venni. 

Szállást keresel Visegrádon? >>

Sibrik-dombi római erőd és ispáni vár

A négylábúakat is szeretettel várja a Siklósi vár

A 700 éves múltra visszatekintő Siklósi vár Magyarország egyik legértékesebb történelmi öröksége, amely számos kiállítással várja a látogatókat. A vár érdekessége, hogy a nagyobb testű kutyákat is szívesen látják, ami igen nagy ritkaság kis hazánkban. Érdemes a környéken többnapos kikapcsolódást tervezni. 

A legjobb szállások Siklóson >>

Siklósi vár

A tatai Öreg-tó igazi bakancslistás kutyabarát hely

A tatai Öreg-tó bámulatos látványt tartogat azok számára, akik úgy döntenek, hogy ezt a bájos várost fedeznék fel télen a négylábú barátokkal. A tavat dél és délnyugati oldalról erdős területek veszik körül. Ideális úti cél gyerekekkel és kisebb kutyákkal is. 

Szállást keresek Tatán?  >>

Öreg-tó

Jártál már a hangulatos Törökmező tanösvényen?

A tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető, illetve Nagymaros és Zebegény között húzódik, népszerű kirándulóhely. Itt áll hazánk egyik legizgalmasabb kilátója, a Hegyes-tető kilátó is, amelyet sokan Julianus-kilátó néven ismernek. A panoráma és a Börzsöny miatt egyértelműen bakancslistás hely télen, a hidegebb napokon is. 

A legjobb szállások Nagymaros környékén >>

Törökmező tanösvény

A tihanyi Belső-tó a nyugalom szigetével ajándékoz meg

A tihanyi Belső-tó vulkanikus tevékenység eredményeként alakult ki, igazán bájos kutyabarát kirándulóhely azok számára, akik télen sem szeretnék nélkülözni Tihany közelségét. A sétát érdemes összekötni egy kis kirándulással a Pisky sétányon, illetve a Balaton-parton. 

Szállást keresel Tihanyban? >>

Tihanyi Belső-tó

Hétvégi programok kutyával – utazz bátran kutyával, ha

Ha hosszabb, többnapos kirándulást tervezel, nézelődj a szallas.hu szálláshelyei között. Ki tudja, talán sokkal több kutyabarát helyet felfedezel, mint gondolnád! 

(Fotók: szallas.hu)


Exit mobile version