Site icon Szallas.hu Blog

10 mesés nyugat-magyarországi látnivaló, amit ne hagyj ki idén ősszel sem


Nem könnyű feladat kiválasztani néhány látnivalót Nyugat – Magyarországról, hiszen a térség sok száz élményt, programot, szépséget kínál az ide érkezőknek. Mi most mégis megpróbálkoztunk kiemelni tíz csodás látnivalót, melyet minden korosztálynak szívesen ajánlunk. Kezdődjön a kirándulás!

Természeti látnivalók, kirándulóhelyek a Nyugat-Dunántúlon

1. Hétforrás – Kőszeg

Hét honfoglaló vezérünk nevét viseli a kőszegi Hétforrás minden csobogója. Ősszel is népszerű kirándulóhely a Nyugat – Dunántúlon, melyet kényelmes sétával, szép útvonalakon közelíthetünk meg. A Hétforrás külön értéke, hogy kristálytiszta vize iható.

Hétforrás, Kőszeg

Kőszegi szálláshely: Portré Panzió Kőszeg

Kőszeg központjában, pár lépésre a leghíresebb látnivalóktól vár a Portré Panzió. Különlegesen szép kerthelyisége, modern szobái és szaunája révén garantált pihenést kínál.

Portré Panzió, Kőszeg

2. Kisfaludy Kilátó – Badacsony

360 fokos panoráma és a Balaton kétharmada tárul a szemünk elé a 18 méter magas, badacsonyi Kisfaludy – kilátóból, mely a tó körüli kilátók közt a legmagasabb. Könnyen járható turistautakon közelíthetjük meg az építményt.

Kisfaludy – kilátó, Badacsony

Szálláshely a Balaton – felvidéken: Főnix Szálló Badacsony

Pár lépésre a parttól áll a felújított badacsonyi Főnix Szálló, melynek tetőtéri szobáiból a Balaton látványában gyönyörködhetünk. Családok, társaságok és párok egyaránt megtalálják a számukra tökéletes szobatípust. 

Főnix Szálló, Badacsony

A legszebb dunántúli várak, kastélyok 

3. Fertődi Esterházy-kastély – Fertőd

A fertődi Esterházy – kastély hazánk legnagyobb barokk kastélya, melyet Joseph Haydn is lakhelyéül választott. A pompás épületet vezetett séta keretében ismerhetjük meg, mely során megtekinthetjük többek között a híres dísztermet, az operaházat, és a zenetermet. 
Aktuális látogatói információkat ezen az oldalon találsz.

Esterházy – kastély, Fertőd

Kastélyszálló Nyugat-Magyarországon: Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj****

Főúri környezetben pihenhetsz gyönyörű stílbútorok között a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodában. Klasszikus és modern tökéletes harmóniában él itt együtt, melynek az utazó is részese lehet.

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

4. Szigligeti vár – Szigliget

A Balaton egyik legszebb látványossága a Szigligeti Vár, mely 239 méter magasból őrzi a tájat. Csodás panorámában gyönyörködhetünk a várfalon sétálva, interaktív kiállításokat tekinthetünk meg, és bepillanthatunk egy középkori várkonyha működésébe is.

Szigligeti Vár

Szállás: Mandula Kert Apartman Szigliget

A szigligeti Mandulakert Apartmanban egy dolgot nem akar az ember: hazamenni innen. Finom, elegáns és modern berendezés, nyugalmat árasztó miliő az északi part egyik legszebb településén. 

Mandula Kert Apartman Szigliget


Termálfürdők, gyógyfürdők Nyugat-Magyarországon

5. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő – Sárvár

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő egész évben élménymedencékkel, óriáscsúszdákkal és bababarát szolgáltatásokkal várja a családokat. A gyógyvíz jótékony hatásait keresők a külön részben épült négy gyógyvizes medencében pihenhetnek. Mozgásszervi és légúti problémákra, bőrbetegségekre egyaránt segítséget nyújt a sárvári gyógyvíz.

Sárvári Gyógy- és Élményfürdő, Sárvár

Szállás: Bassiana Hotel & Étterem Sárvár****

A Bassiana Hotelben egyéni utazóktól kezdve a nagy családokig mindenki talál ideális szobatípust. Wellness szolgáltatások sora és babagondozási kellékek is várják az érkezőket. 

Bassiana Hotel & Étterem Sárvár

6. Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő – Kehidakustány

Kehidakustány legfőbb látványossága a mediterrán hangulatú élményfürdő. Tizenhárom medence és egy 94 méteres óriáscsúszda is része a komplexumnak, csakúgy, mint a hangulatos szaunavilág.

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő – Kehidakustány

Szálláshely a Termálfürdő közelében: Szerencsemák Panzió Kehidakustány

A 2012-ben és 2015-ben is „Év Szállása – díj” nyertes Szerencsemák Panziót visszatérő vendégek sora ajánlja. Családok számára különösen ideális, de persze párok is kellemes napokat tölthetnek itt.

Szerencsemák Panzió Kehidakustány

Dunántúli látnivalók gyerekeknek

7. Pannon Csillagda – Bakonybél

Ha csak egyetlen gyerekprogramot választanál a Dunántúlon, a Pannon Csillagda felkeresése legyen az. A csaknem 800 négyzetméteres bakonybéli csillagászati élménycentrumban távcsőpark, digitális Planetárium IMAX technikával, 3D moziterem, izgalmas csillagászati és űrkutatási kiállítások várnak.

Pannon Csillagda, Bakonybél

Szállásajánlatunk Bakonybélben: Odvaskő Panzió és Étterem Bakonybél

Családok és párok korosztálytól függetlenül jól döntenek, ha Bakonybélben az Odvaskő Panzió és Éttermet választják. Wellness szolgáltatások, remek túralehetőségek, csend és a nagy betűs természet várnak mindenkit.

Odvaskő Panzió és Étterem, Bakonybél

8. FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár

Egy 300 éves magtárépületben kapott helyet Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza, ahol minden érzékszervüket próbára tehetik a látogatók. A tervezők a játékokat korosztályoknak megfelelően helyezték el, így a legkisebbek és a nagyszülők egyaránt találnak maguknak szórakozást.

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár

Szállástippünk a közelben: Bagolyvár-Lak Mosonmagyaróvár

Kerekesszékkel is megközelíthető, önálló apartman csendes zöldövezetben, mégis közel az óvároshoz. Ha családdal szeretnéd felfedezni a Szigetköz vidékét, ez a szálláshely tökéletes bázisotok lesz. 

Bagolyvár-Lak Mosonmagyaróvár

Bakancslistás látnivalók a Nyugat – Dunántúlon 

9. Tapolcai Tavasbarlang és Látogatóközpont – Tapolca

Egyedülálló látványosság hazánkban a Tapolcai Tavasbarlang, melynek sajátossága, hogy csónakkal járható be 180 méteres nyitva álló szakasza. Csónakázás előtt mindenképp nézd meg a Látogatóközpont kiállításait is. 

Tapolcai Tavasbarlang, Tapolca

Szállásajánlat a Tavasbarlang közelében: Barlang Apartman Tapolca

Akár nagy társaságok is pihenhetnek együtt a tapolcai Barlang Apartmanban, melynek három lakrésze kiválóan felszerelt konyhával rendelkezik. Még a házőrzőt sem kell otthon hagyni, hiszen a szálláshely kutyabarát.

Barlang Apartman Tapolca

10. Pannonhalmi Bencés Főapátság – Pannonhalma

Az UNESCO Világörökségi listáján is helyet kapott a több, mint ezer éves Pannonhalmi Bencés Főapátság, melynek könyvtárában őrzik legrégebbi magyar nyelvemlékeinket. Látogatásunk során megcsodálhatjuk többek között a Bazilikát, a könyvtárat és az altemplomot, de a főapátság része még a gyógynövénykert vagy a levendulás is.

Pannonhalmi Bencés Főapátság, Pannonhalma

Szállás a Főapátság közelében: Levendula Vendégház és Apartmanház Pannonhalma

Barátságos és nyugalmat árasztó szálláshely Pannonhalmán a Levendula Vendégház és Apartmanház, mely ideális választás családok számára. Dús, zöld kert, kemence és kis játszótér is található itt.

Levendula Vendégház és Apartmanház Pannonhalma

Ha már felfedezted Nyugat – Magyarországot, azért, ha még nem, akkor pedig azért vedd az irányt idén ősszel az osztrák határ felé. Megvan, hová indulnál? Akkor foglalj hozzá szállást is!

Ha családdal indultok Nyugat-Dunántúlra, akkor adunk néhány szállástippet:

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version