Site icon Szallas.hu Blog

10 romantikus parasztház, amely egy skanzenbe repít


Múltidéző porták, több száz éves falak és hangulatos berendezések, mind egy romantikus parasztház kellékei. Ezt kínálja a következő 10 magyarországi vendégház, amely skanzen is lehetne a külsejét tekintve. Aki ilyen parasztházban száll meg, készüljön fel az időutazásra és a végtelen nyugalomra is, amit a régi épületek árasztanak.

Vissza a gyökerekhez – éljen a skanzen életérzés!

Kíváncsi vagy, hogy éltek a vidéki nagyszüleink? Nem kell, hogy a nyugalomért a manapság trendi zen harmóniát vagy skandináv hygge élményt keresd! Foglalj szállást a következő autentikus falusi vendégházak egyikében, és tapasztald meg a skanzen életérzést!

Romantikus parasztház vagy falusi skanzen?

Aralica Parasztház Siklós

Az Aralica Parasztház Siklós szomszédságában, a Villányi hegység szívében található. Az autentikus berendezésű vendégházban bárki kipróbálhatja, hogyan éltek egykor a nagyszüleink. A szálláshelyen 2 rusztikusan berendezett szoba (eredeti, dédnagyszülőktől örökölt bútorokkal), egy teljesen felszerelt konyha és egy fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére. A parkosított kertben pihenni, grillezni, bográcsozni, fürdeni lehet, gyerekeknek homokozó és nagy kert áll rendelkezésre.

Kattints a további részletekért >>

Élni jó Vendégház Szár

Élni Jó Vendégház Szár

Az Élni jó ház Budapesttől 50 km-re, a Vértes és a Gerecse metszésében helyezkedik el, Szár főutcáján. Aki szereti az erdőt, annak feltétlenül el kell látogatnia ebbe a kis sváb faluba! A vendégház alapjai kétszáz évesek, ez került felújításra, így most egy három szobás apartman, összesen 22 férőhellyel, és egy ötágyas apartman fürdőkáddal várja a vendégeket.

TIPP: Az egyik fürdőszobához egy finn szauna is tartozik, merülő medenceként pedig a kerti tó szolgál, igazi parasztwellnessként!

Még több információ a szállásról >>

Galagonya Porta Őriszentpéter

Három oldalról is a természet öleli át a Galagonya Portát, amely az Őrség szívében, Őriszentpéteren fekszik. A 60 nm alapterületű, + 40 nm tetőtér beépítéses önálló vendégházban a vidéki otthon minden kényelme megtalálható. A ház maximum hét férőhelyes. A hűvösebb tavaszi és őszi estéken egy fatüzelésű épített kályha biztosítja a kellemes meleget.

Még több fotó a különleges szálláshelyről >>

Nádtetős Műemlék Parasztház Szentbékkálla

Nádtetős Műemlék Parasztház Szentbékkálla

Mint egy skanzen! A szenbékkállai vendégház egész évben várja vendégeit. A Balaton-felvidéki település legrégebben épült nádtetős műemlék parasztházában a teljes ház és a kert a vendégek rendelkezésére áll, intim környezetben, három szobával, két fürdőszobával, valamint egy jól felszerelt nagy konyhával. 

Tovább az 1816-ban épült parasztház oldalára >>

Tornácos Parasztház Tiszaszentimre

Az idilli hangulatú, korabeli berendezésű, tornácos parasztház kiváló hely a feltöltődéshez – egész évben! Ha szeretnél visszamenni 100 évet az időben és megnézni hogyan élhettek nagyszüleid, akkor itt a helyed! A Tisza-tótól 16 km-re fekvő házban 2 konyha, 2 étkező, 2 szoba, 1 fürdőszoba, 1 fedett terasz és zárt tornác található és egyszerre egy családnak, vagy társaságnak (4-5 fő) van kiadva!

Kattints a további részletekért >>

Almási Parasztház Dunaalmás

A dunaalmási Parasztház külső formájában követi a tájon oly sok jellegzetes romantikus parasztház stílusjegyeit, hosszú verandáját nyáron muskátlik díszítik. Belül a a korszerűség a hagyományos építészeti megoldásokkal kellemes összhangot képez. A valódi mestergerendás fa födém és a búbos kemence mellett megfér a központi fűtés és a modern zuhanyzókabinos fürdőszoba. A parasztház földszintjén két 50-50 négyzetméteres apartman áll a vendégek rendelkezésére. Ezekben hálószoba, konyhás-nappali és fürdőszoba található.

Foglald le a dunaalmási parasztházat! >>

Vági Parasztház Écs

Vági Parasztház Écs

Pannonhalmától 5 km-re, Győrtől 16 km-re találjuk Écs települést és benne a Vági Parasztházat. A autentikus vendégház 4 főig fogad vendégeket, így a nyugodt pihenés és a skanzen hangulat garantált. Tágas parkosított udvar, kerti grill és napozóágy, bogrács, valamint zárt parkoló teszi kényelmessé az itt töltött időt.

Kattints a további részletekért >>

Gerendás Vendégház Poroszló

Gerendás Vendégház Poroszló

„Nagyon szép és kellemes napokat töltöttünk a Gerendás Vendégházban. Nyugodt, csendes környezetben van, szép kertjéhez illően a szobák, a konyha, a nappali, a fürdő is megfelelően felszerelt, kényelmes és kellemes. A házigazda nagyon segítőkész volt, ezúton is köszönöm neki a rugalmasságát! A konyha felszerelt, a grillezés is csupa öröm. A szúnyogok és a darazsak jelentenek csak kisebb kihívást, de megfelelő felkészültséggel áthidalható gond.” (vendégértékelés a szallas.hu oldaláról)

Még több fotó a vendégházról >>

Égkőris Vendégház Bakonyszücs

Égkőris Vendégház Bakonyszücs

Kicsi falu, kicsi romantikus parasztház a Bakonyban. Akár egy skanzen! Az Égkőris vedégház falai között megtalálhatod a nyugalmat, de túrázhatsz, kerékpározhatsz, horgászhatsz is a közelben. A szálláshelyen 2 db 4-4 fős apartman áll a vendégek rendelkezésére.

TIPP: Családbarát szálláshely, gyerekeknek 6 éves korig ingyenes!

Foglald le mihamarabb a bakonyi vendégházat! >>

Nosztalgia Vendégház Mezőkövesd

„Jó minőségű, népművészetileg is értékelhető berendezések, bútorozás. Nagy, rendben tartott kert, fedett sütő és étkező hellyel, gyermekeknek játék lehetőségekkel (hinta, homokozó, mini csocsó). Udvari parkolás. Üdvözlő ital (kb. 3 dl házipálinka). Rugalmasság a ház kiadói részéről.” (vendégértékelés a szallas.hu oldaláról)

Tovább a vendégház oldalára >>

Nem találtad meg a tökéletes skanzen vendégházat? Ne csüggedj, inkább nézz körül a szallas.hu oldalán, ahol további remek szálláshelyeket találsz! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version