Site icon Szallas.hu Blog

10 remek szállás a Balaton déli partján


A Balaton déli partja éppen annyi csodával szolgál, mint az északi. Ha a pezsgő siófoki régió vonz, vagy a festői somogyi dombság lankái, esetleg a lassan mélyülő, gyerekbarát strandok – itt mindet megtaláljátok. Segítünk megfelelő szállást találni a déli part mentén: Íme, 10 kiváló balatoni apartman és szállás a Balaton déli partján!

Siófok

10 remek szállás a Balaton déli partján

Luxury Home Frici Apartman Balatonlelle

Kezdjük a legfontosabb tudnivalóval: a szállás névadója Frici, a házikutya, aki szívesen veszi a vendégek simogatását! Ha a nyugodt helyeket kedvelitek, ami még sincs messze a központtól, ez szuper választás. Csendes, fákkal szegélyezett utcában található az összesen 10 férőhelyes apartman. Mindössze 500 méterre van a központ, de a Napfény Strand és Élményfürdő is csupán egy negyedóra séta a szállástól. Újonnan épült, kifejezetten tágas és modern szobákkal rendelkeznek. A parkolás és a légkondi is ingyenes. 

Itt tudtok foglalni >>

Luxury Home Frici Apartman Balatonlelle

Hotel Wellamarin Zamárdi ****superior

Nem csak apartmanok közül lehet válogatni a Balaton partján! Ha prémium élményre vágytok, irány ez a négycsillagos wellness hotel, ami 2017-ben az Év Szállása díjat is elnyerte. Közvetlenül a vízparton épült, így a somogyi dombságra és a Balatonra is pazar kilátással szolgál. Saját wellness részlege is van, sőt, bowling és squash pályája is. Amíg a felnőttek a szálloda kávézójában pihennek, addig a gyerkőcök a Kalóz játszóházban mókázhatnak. A Feng shui elven berendezett szobák pedig igazán harmonikus összhatást keltenek. 

Itt tudtok foglalni >>

Hotel Wellamarin Zamárdi****

Jaja Apartmanház Fonyód

Igazi zöld övezetben, a fonyódi domboldalon épült pár éve az apartman. A szobákhoz tartozó fedett erkélyről fantasztikus panoráma nyílik a tóra – ilyen teraszon külön élmény a reggeli kávét elszürcsölni! A kertkaputól 50 méterre kezdődő természetvédelmi területen kiépített sétautakon kisebb-nagyobb sétákat is tehetünk, akár a Valkó kilátóhoz, akár a Sipos-hegyi kilátóhoz. Ha nem csak strandolni szeretnétek, hanem kicsit kirándulni is a környéken, ez a szállás tökéletes választás!

Itt tudtok foglalni >>

Jaja Apartmanház Fonyód

Örökzöld Apartmanok Balatonfenyves

Szeretitek, ha gyönyörű zöld kert veszi körbe a szállást? Akkor jó helyen jártok. Az Örökzöld Apartmanok legnagyobb vonzereje a kellemes, parkosított udvar: itt lehet egy jót grillezni, bográcsozni, asztaliteniszezni, vagy csak kiülni este egy pohár borral és beszippantani a frissen nyírt fű illatát. A strand egy kényelmes, 500 méteres sétára van. Balatonfenyvesről akár Keszthelyre és Hévízre is elkirándulhatunk, mintegy 20 km az út.

Itt tudtok foglalni >> 

Örökzöld Apartmanok Balatonfenyves

Dinda Apartman Siófok 

Kisebb családdal vagy baráti társasággal kerestek olyan szállást, ahol wellness szolgáltatások is vannak? A Dinda Apartman lesz a befutó. Úszómedence, jacuzzi és egy 3 személyes infraszauna is tartozik a szálláshoz. Az apartman stílusos, fiatalos enteriőrrel és modern felszereléssel vár. Szuper helyen van: a nyüzsgő Petőfi sétány csak 300 m, a szabadstrand pedig 500 m.

Itt tudtok foglalni >> 

Dinda Apartman Siófok

Rézi Ház Balatonboglár 

Ha Balatonboglár, akkor Platán Strand, ami tavaly elnyerte a Balaton Legjobb Szabad Strandja címet is! Innen gyalogosan 2 percre, egy több száz négyzetméteres saroktelken fekszik a Rézi Ház. A négy hálószoba akár két baráti család számára is remekül kiadható, és előny, hogy a ház egyszintes, nincs bent lépcső. Így a mozgássérültek, idősek számára is kiváló hely a nyaraláshoz! A felszereltség pedig olyan kiváló szintű, hogy észre sem vesszük, nem otthon vagyunk.

Itt tudtok foglalni >> 

Rézi Ház Balatonboglár

Gémes Vendégház Balatonszárszó 

A kisgyerekes és többgyerekes családok egyik legjobb opciója! Ha túl messze lenne a 800 méterre található strand, sebaj, az udvaron játszótér, gyerekpancsoló, napozóágyak, medence és szauna is garantálja, hogy ne unatkozzunk. 6 éves korig ingyenes a szállás, és tágas szobák szállásolják el a vendégeket. A vendégértékelések külön kiemelik a bőséges és finom reggelit, ami már benne van az árban.

Itt tudtok foglalni >> 

Gémes Vendégház Balatonszárszó

Balaton Közeli Nyugalom Apartman Szántód 

Kisgyerekkel vagytok, de abszolút nyugalomra vágytok? Nem paradox, igenis lehetséges: ahogy a neve is jelzi, ez az apartman nem fog csalódást okozni. Mivel viszonylag félreeső helyen van –bár bolt és vízpart is elérhető körülbelül 1 km-en belül– így itt egészen biztosan zavartalan, nyugis lesz a pihenés. A tágas kerthelyiségben hinta, homokozó, nyugágyak találhatók. Két, 3-3- ágyas hálószoba található az apartmanban, de pótággyal bővíthetők. Sőt, a házi kedvenc is jöhet a családdal, kutya ingyenesen bevihető. 

Itt tudtok foglalni >> 

Balaton Közeli Nyugalom Apartman Szántód

Villa Dorottya Balatonföldvár

17, balkonnal rendelkező szobában pihenhetünk meg a Villa Dorottyában. Az sem nagy baj, ha épp rosszabb időt fogunk ki a Balatonon, mert finn-szauna, gőzkabin, élményzuhany, és sófal is gondoskodik a kikapcsolódásunkról. Sőt, a gondozott kerthelyiségben medence és minijátszótér is található. A népszerű Kultkikötő csak egy rövid sétára van, ahogy a legközelebbi szabadstrand is. 4 éves korig a kölykök ingyenesen szállhatnak meg!

Itt tudtok foglalni >> 

Villa Dorottya Balatonföldvár

Vadszőlő Apartman Balatonmáriafürdő 

Teljesen felújított belsővel várja a vendégeket ez a barátságos apartman. Az udvaron lehet grillezni, szalonnát sütni, a biciklitárolás is megoldható. Balatonmáriafürdő népszerű üdülőhely, mégsem jellemzi tömeg, és a környéken is sok-sok felfedezni való vár rátok. Kiránduljatok el a község határában megbújó Tátika vár romjaihoz, a Keszthelyi-hegységbe, vagy nézzétek meg Európa legnagyobb buddhista szentélyét: a Sztúpa Zalaszentgróton található, félórányira Balatonmáriafürdőtől! 

Itt tudtok foglalni >> 

Vadszőlő Apartman Balatonmáriafürdő

Válasszatok egy szimpatikus szállást, és irány a déli part! Itt tudtok még balatoni szállások közt keresgélni >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version