Site icon Szallas.hu Blog

10 szuper strand a Dunakanyar szívében


A varázslatosan szép Dunakanyar nyáron is tartogat meglepetéseket. A vadregényes vidéken ugyanis egymást érik a szebbnél szebb strandok, melyekért érdemes útra kelni. Gyűjtöttünk most nektek 10 csodaszép helyet, ahol úszhattok, napozhattok és néhol akár mennyei lángost is majszolhattok. Csobbanjatok bele a hűsítő hullámokba, íme hozzá 10 szuper strand a Dunakanyar környékén!

10 szuper strand a Dunakanyar szívében

Panorámás fürdőzés Nagymaroson

A Nagymarosi szabadstrand 200 méter hosszan nyújtózik a Duna mentén. Füves, homokos és kavicsos talajának köszönhetően pedig mindenki megtalálja magának az ideális felületet, ahol tábort tud verni. A vízminőségre nem lehet panasz, és elszórtan árnyékba is tudtok húzódni, ha nem szeretnétek egész nap a hasatokat süttetni. Családosoknak jó hír, hogy játszótér is van a parton, így a legkisebbek nem csupán a vízben, de a szárazföldön is találnak kalandokat maguknak. Ha megéheztek, akkor vegyetek egy finom lángost a büfében és evés közben gyönyörködjetek a túlsó oldalon magasodó Visegrádi vár panorámájában!

A Duna Nagymarosnál

Tengerparti álmok Esztergomban

A csodás tengerpartokat idézi a 700 méter hosszú Öböl Music Beach Esztergomban, mely homokos strandjával hamar levesz majd a lábatokról. A víz tiszta, így úszásra kiváló választás a Palatinus-tó, melyhez csak 10 éves kor felett kell jegyet váltani. Akkor sem kérnek sokat, mert 600 Forintért már bármikor megtapasztalhatjátok testközelből a mediterrán hangulatú strand örömeit, ahol röplabda- és futballpálya is helyet kapott.

Palatinus-tó

Homokvár és napozás Szentendrén

Egy jó kis pancsoláshoz remek választás lehet a Szentendrén található Postás strand, mely 150 méter hosszan kínál ingyenes fürdőzési lehetőséget. Öltözők, büfék, valamint játszótér is akad a partszakaszon. A víz gyorsan mélyül, így úszáshoz tökéletes. A homokos szárazföldet pedig a nem csak a napozás szerelmesei fogják értékelni, hanem a gyerekek is, akik végre megépíthetik álmaik homokvárát.

Az érintetlen természet varázsa Dunabogdányban

Festői természeti környezetben vár rátok Dunabogdány díjmentesen látogatható, 150 méter hosszú szabadstrandja. A fokozatosan mélyülő víz miatt ideális megoldás a családosoknak, ráadásul játszótér is van a parton. A sok fa miatt pedig rengeteg árnyékos terület közül tudtok válogatni, ha nem akartok megégni a déli órákban az erős napsugarak alatt. Próbáljátok ki a futball- és teniszpályát is, ha egy kis aktív kikapcsolódásra vágytok!

Szállást keresel a Dunakanyarban? Kattints az ajánlatokért >>

Rejtett kincs Szigetmonostoron

A Horányi strand ingyenesen látogatható minden nap 7-20 óra között. A fokozatosan mélyülő, kiváló tisztaságú víz csalogatásának ti sem tudtok majd ellenállni. A parton büfék és öltözők is találhatók. Érdemes korán érkezni, hogyha le szeretnétek csapni az árnyékos területekre.

Szigetmonostor

Generációk kedvence Dunakeszin

Minden korosztálynak remek választás a Dunakeszin létesített, 250 méter hosszú szabadstrand. Az ingyenes használat mellett játszótér, büfé és öltöző is akad a parton. A víz gyorsan mélyül, így nem árt a kisebbekkel vigyázni. Jó hír, hogy a strandon nem kell nagyítóval vizslatni az árnyékos területekért, mert ezekből jócskán találtok majd.

Dunakeszi szabadstrand

Mediterrán hangulat Budakalászon

Egy menő és izgalmas strandra vágytok idén? Akkor a Lupa tónál megtaláljátok a számításotokat. A jól kiépített fürdőzőrész minden nap 9-21 óráig vár rátok homokos, tengerparti hangulatával és számtalan szuper szolgáltatásával. Csónakázzatok, wakeboardozzatok, falatozzatok a remek büfékben és élvezzétek a Lupa-feelinget! Az árak több kategória szerint kérhetőek. A nyitás követő első héten (május 21-től) ingyenes a belépés, felnőtt napijegy hétköznap 3900 Forint, hétvégén pedig 4400 Forint között mozog.

Irány Zebegény!

Idilli zöldövezetben fekszik a csodaszép Zebegény szabadstrandja, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környező hegyekre. A 100 méter hosszú, kavicsos partszakaszon napozóágyakat és öltözőszekrényeket is találtok.

Zebegény szabadstrand

Röplabdacsaták Verőcén

Verőce remek hangulatú strandjának ti sem tudtok majd nemet mondani. A fokozatosan mélyülő víz gyerekekkel is tökéletes választás. A 150 méteres füves és kavicsos partszakaszon pedig röplabdapálya és remek büfék is helyet kaptak. Ráadásul mindezért nem kell fizetnetek, hiszen a strand használata ingyenes. 

Pázsit Tófürdő Pócsmegyeren

Kiváló minőségű, fokozatosan mélyülő vízzel és 600 méteres partszakasszal hívogat titeket a pócsmegyeri Pázsit tófürdő. Itt nem csupán az úszás jelenti majd a kalandokat, hanem vízi biciklizni, csónakázni és kajakozni is tudtok majd. A felnőtt napijegyekhez pedig már 600 Forintért hozzájuthattok.

Pázsit tófürdő

Ugorjatok fejest a nyári élményekbe, pipáljatok ki idén minél több helyet a listánkról és győződjetek meg saját szemetekkel a vadregényes Dunakanyar szépségéről, akár a fenti 10 strand egyikén!

Szálláshelyeket itt találtok >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu, Instagram)


Exit mobile version