Site icon Szallas.hu Blog

10 szuper téli úti cél, melyet a külföldiek is megirigyelnének


Izgalmas kirándulások, felejthetetlen programok, romantikus helyek… mind remek élményeket ígérnek, melyekért még a határt sem kell átlépnetek! Magyarországon ugyanis számos csodás téli úti cél rejtőzik, ahol idén sem fogtok unatkozni! Mutatjuk 10-es listánkat a legszebb látnivalókkal, melyeknek az egész világ a csodájára járna!

10 szuper téli úti cél, melyet a külföldiek is megirigyelnének

1. Sétáljatok a Hámori-tó körül!

A Lillafüred jelképévé vált Hámori-tó minden évszakban gyönyörű. Míg nyáron színes csónakok töltik meg a tavat, addig télen a befagyott vízfelszínt lehet megcsodálni egy megnyugtató séta keretében. Sajnos azonban csak nézni szabad a látványt, ugyanis a korcsolyázás továbbra is tiltott a jégen!

Hámori-tó

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Tókert Lillafüred***

2. Kalandozzatok egy igazi mesevilágban!

Egy könnyű séta a természetben mindig jól esik – hát még akkor, ha a Zirci arborétumban járunk. Barangoljátok be az angolkert mintájára kialakított, meseszép világot, melyet csodás cserjék és faóriások tarkítanak!

Zirci arborétum télen

Itt szálljatok meg, ha mentek: Amberg Vendégház Zirc

3. Fotózkodjatok egy különleges helyen!

Hazánk egyik legcsodálatosabb romtemploma Zsámbékon helyezkedik el és magán viseli mind a román, mind a gótikus jegyeket is. Elképesztő, 51 méteres magasságával pedig tekintély parancsolóan magasodik a táj fölé már a középkor óta. Ne hagyjátok ki!

Zsámbéki romtemplom

Itt szálljatok meg, ha mentek: Zsámbéki Vendégház Zsámbék

4. Barangoljátok be Győrt!

A Kisalföldön fekvő megyeszékhely igazi ékszerdoboz, hiszen a barokk belváros akkor is ezer látnivalóval fogad benneteket, ha csak a zegzugos utcákat járjátok.  Tegyetek egy sétát a folyók városában, csodáljátok meg a Káptalan dombon található Nagyboldogasszony-székesegyházat, a Rába-parti díszágyúkat és a gyönyörű Széchenyi teret a Mária-oszloppal!

Győr belvárosa

Itt szálljatok meg, ha mentek: Família Panzió Győr

5. Budapest, te csodás!

A Budai Várnegyed teljesen megérdemelten került fel a UNESCO Világörökségek listájára és az év minden napján ugyanolyan fenséges látványt nyújt. Ráadásul nem csak az építészeti remekekben lelhetitek örömötöket, ha arra jártok, hanem az elképesztő panorámában is. A Schulek Frigyes tervei alapján épült Halászbástya kilátóteraszán pedig érdemes elidőzni.

Halászbástya

Itt szálljatok meg, ha mentek: Prince Apartments Budapest

Ötletek az élménytervezéshez:
A kellemetlenségek elkerülése érdekében – a pandémiás helyzetre való tekintettel – kérjük, hogy indulás előtt minden esetben érdeklődjetek: fogad-e már vendégeket a listán szereplő úti cél!

6. Fedezzétek fel Visegrádot!

A Dunakanyar szívében elterülő város igazi kincseket és remek élményeket tartogat. Kapaszkodjatok fel a hegytetőre és nézzétek meg közelebbről a fellegvárat, ahol több kiállítás is megbújik, a száguldás szerelmeseinek pedig bátran ajánljuk az egész évben nyitva tartó nyári és alpesi bobpályát! Ideális téli úti cél, ami minden évszakban új és új színeket tartogat.

Visegrádi Fellegvár télen

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Honti Visegrád***

7. Merüljetek el az éltető termálvízben!

Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező, 4,4 hektáron elterülő Hévízi-tó gyógyító ereje nem csak hazánkban ismert. Burkolózzatok be a gőzölgő párába, és fürdőzzetek nyugodtan, hiszen a víz hőmérséklete télen sem esik 23 Celsius fok alá!

Hévízi-tó

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hévíz Lake Apartman Hévíz

8. Nézzetek lélegzetelállító panorámát!

Szent István városában járva nem hagyhatjuk ki az Esztergom fölé magasodó Bazilika ikonikus épületét. A látogatás során pihenjetek meg egy finom kávéra a Panorámateremben, majd a 413 lépcsőt megmászva, tekintsetek körbe a Kupola-kilátóból – ilyen kilátásért bizony megéri egy kicsit elfáradni!

Esztergomi Bazilika

Itt szálljatok meg, ha mentek: Ister Vendégház Esztergom

9. Lazítsatok a Harkányi Gyógyfürdőben!

Egy jó kis téli wellness csodákat művel a fáradt testtel és lélekkel, ami különösen igaz akkor, ha a csobbanást világhírű termálvízzel is ötvözzük. Keressétek fel a Harkányi Gyógyfürdőt és élvezzétek ki a számos medence, szauna, valamint az élményelemek sokaságának kényeztetését!

Harkányi Gyógyfürdő

Itt szálljatok meg, ha mentek: Harkányi Psoriasis Centrum ***

10. Sétáljatok vissza a múltba!

A felújított Gyulai várban 7 évszázad történelmébe nyerhettek betekintést, mindezt 24 kiállítótermen keresztül. Pillantsatok be a rémisztő emlékeket rejtő várbörtönbe vagy a hajdani kovács- és fazekasműhelybe! Az ódon falak között megismerhetitek a hajdan itt élő várurak és úrnők életét, de megtudhatjátok azt is, milyen fegyverekkel harcoltak egykoron. A lenyűgöző kilátásért pedig megéri felkaptatni a toronyba is!

Gyulai vár télen

Itt szálljatok meg, ha mentek: Gallery Apartman Gyula

Ha további szuper szálláshelyeket kerestek országszerte, a szallas.hu oldalán tudtok nézelődni! >>

(fotók: shutterstock, pixabay, szallas.hu)


Exit mobile version