Site icon Szallas.hu Blog

10 új hely, ami azonnal felkerült a bakancslistánkra


Bár aktívan járjuk az országot, és pipálgatjuk a bakancslistánkon szereplő látnivalókat, mégis egy soha véget nem érő listáról van szó, mert azzal párhuzamosan, hogy van, amit már kihúztunk, mindig kerülnek fel rá újdonságok is. Most 10 olyan új helyet mutatunk, ami azonnal felkerült a bakancslistánkra, és szerencsére sok olyan is van köztük, ami akár őszi esőprogramnak is kitűnő lesz!

10 új hely, ami azonnal felkerült a bakancslistánkra

Budapesti bakancslistás helyek

1. Mika Tivadar Secret Museum (MITICO)

Ha szeretitek a titokzatos történeteket és a történelmet átszövő legendákat, látogassatok el a budapesti Kazinczy utca 47. szám alatti pincében található Mika Tivadar Titkos Múzeumba, ami Magyarország első titkos múzeuma.

Hogy milyen titkokra fog itt fény derülni? Azt természetesen nem áruljuk el, hiszen odalenne az izgalom, de annyit megsúgunk, sok érdekességet tudhattok meg a környékről, és arról is, mi köze a Kazinczy utcához olyan hollywoodi sztároknak, mint Sylvester Stallone vagy Arnold Schwarzenegger.

A teljesen akadálymentesített múzeum minden nap nyitva tart, de hétvégére érdemes előzetesen időpontot foglalni, hogy biztosan bejussatok.

Ha már minden titkot kiderítettetek, és még szívesen elidőznétek itt egy kicsit, a múzeum épületében működik egy hotel is, ahol koktélbár és brunch étterem várja a látogatókat.

Mika Tivadar Secret Museum, Budapest

2. Churchill Bar Gourmet

A bárnak otthont adó The GlassHouse Óbuda egyik üde színfoltja, egy olyan modern közösségi tér, ahol a gasztronómia, a kultúra és szórakozás találkozik.

Ha szeretitek az autentikus angol pubok hangulatát, akkor az exkluzív Churchill Bar Gourmet kihagyhatatlan program számotokra. Kínálatukban minőségi csapolt sörök, prémium szeszes italok és díjnyertes mixerek által készített koktélok is szerepelnek, étlapjukon pedig különleges, gourmet ételeket kínálnak.

Ha már Churchill-ről kapta a nevét a hely, a jó minőségű szivarok sem hiányozhatnak a repertoárról, amiket privát szobában, vagy a szivarszalonban lehet kipróbálni. Ráadásul a privát szobákban a legmodernebb technikai felszerelés is rendelkezésre áll, így akár üzleti megbeszélések és prezentációk helyszíne is lehet a Churchill Bar Gourmet.

Churchill Bar Gourmet, Budapest

3. 365 Oldtimer Museum

Szinte a Churchill Bar Gourmet szomszédságában található a másik bakancslistás helyünk, a Bécsi út 38-44. szám alatt lévő 365 Oldtimer Múzeum.

A 40 éve gyarapodó magángyűjtemény Európa egyik legkülönlegesebb magángyűjteménye, mert három olyan autóval is büszkélkedhet, amiből csak egy-egy létezik a világon. Nem csak egyedülálló ritkaságokat lehet itt látni, hanem az autózás történetével is megismerkedhetnek a látogatók, sőt, része a kiállításnak egy filmszínház is, ahol az autózás történetéhez kapcsolódó filmeket vetítenek.

365 Oldtimer Museum, Budapest

Válogassatok budapesti szálláskínálatunkból, és töltsetek el több napot a fővárosban >>

Kedvezményes programlehetőségek Budapesten >>

Vidéki bakancslistás helyek

4. Varázslatos Tündérlak Sződön

Kisgyerekes családoknak kihagyhatatlan program, de ajánljuk mindenkinek, akik szeretnének kicsit részeseivé válni a mesék csodálatos világának.

A hely megálmodója egy közel négyszáz négyzetméternyi hangárból varázsolt tündérbirodalmat. Belépve zöld növények, színpompás virágok, mesebeli kis házikók és persze tündérek is az utunkba kerülnek majd. A nem mindennapi kiállítás egyik legkülönlegesebb látványossága a plafonig érő, szépen berendezett gombaház.

Ha szeretnétek megismerni ezt a csodabirodalmat, és többet is megtudnátok a Tündérfa legendájáról, látogassatok el ti is ide!

Varázslatos Tündérlak, Sződ

Ha szívesen eltöltenétek néhány napot a településen, ajánljuk az Ördög Tanya Vendégházat:

A környék további szállásaiból itt szemezgethettek >>

5. Andrássy-kastély Tiszadobon

2023 decemberében került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében felújított Andrássy-kastély ünnepélyes újranyitására. A projekt keretében nem csak maga az épület és a belső terek újultak meg, a rekonstrukció során a kastélyparkot is rendbehozták.

A meseszép kastélyt 1880 és 1885 között épült Erzsébet magyar királyné tiszteletére, a francia Loire folyó menti lovagi várkastélyok mintájára. Különlegessége, hogy a 4 évszaknak megfelelően 4 bejárata van, a hónapok számával megegyezően 12 tornya, a hetek számával megegyező 52 szobája és az év napjainak számával azonosan 365 ablakszeme.

A megújult, interaktív tárlaton eredeti berendezések és használati tárgyak segítenek feleleveníteni az Andrássy-család életét.

Andrássy-kastély, Tiszadob

Ezeket a hangulatos szállásokat ajánljuk Tiszadobon >>

6. Nemzeti Összetartozás Hídja Sátoraljaújhelyen

Ez a látnivaló csak nemrég került fel a bakancslistánkra, mert a 700 méter hosszú, 80 méter magasan húzódó függőhidat 2024 nyarán adták át a nagyközönségnek.

A különleges híd a Szár-hegyet és a Várhegyet közi össze, a Május-patak fölött sétálva pedig üveglapokon haladhatunk végig, és csodálhatjuk a páratlan látványt.

A híd belépővel látogatható, ami nem olcsó, de ennek ellenére is érdemes kipróbálni, ha nincs leküzdhetetlen tériszonya az embernek. A Nemzeti Összetartozás Hídja a Zemplén Kalandpark része, ezért nyitvatartási ideje megegyezik a kalandparkéval.

Nemzeti Összetartozás Hídja, Sátoraljaújhely

Szállások Sátoraljaújhelyen >>

7. Tisza-kastély Geszten

A festői szépségű geszti Tisza-kastélyt szintén a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újították fel, míg régi pompáját vissza nem nyerte. A látogatók előtt 2024 nyarán nyitotta meg kapuit és azonnal felkerült a mi bakancslistánkra is.

Az interaktív tárlaton az érdeklődők nem csak a Tisza-család történetét ismerhetik meg, bepillantást nyerhetnek a 18-19. századi nemesi életbe, és azt is megtudhatják, milyen fontos történelmi események zajlottak a kastélyban.

Az épülethez tartozó 16 hektáros parkban több útvonalat bejárva tehetünk kellemes sétákat, de a hely különlegessége, hogy még sportolásra is van lehetőség.

Tisza-kastély, Geszt

Szállástippünk: Bíró Vendégház Geszten

Még több szállás a környéken >>

8. Szeleta Park Látogatóközpont Miskolcon

2024. decemberében nyitott meg a Bükki Nemzeti Park legújabb kiállítóhelye, aminek híre gyorsan végigsöpört az országon, és így a térség egyik legnépszerűbb látnivalójává vált.

A vadonatúj attrakció a Bükki Szeleta-kultúrát, őstörténeti időszakot mutatja be. Ha felkerül a bakancslistátokra, érdemes minimum egy fél nappal számolni, mert nagyon izgalmas családi program. Megismerhetitek például az ősemberbarlangokat, van vetítőterem, a gyerekeknek tematikus játszóterek és játszószoba, de még éttermet is találtok itt.

Ha a Szallas.hu oldalán foglaltok szállást, akkor 10% kedvezményt kaptok a belépő árából.

Szeleta Park Látogatóközpont, Miskolc

Szállások Miskolcon >>

Látnivalók Miskolcon és környékén >>

9. A Fekvő Róka Miskolctapolcán

A sok szép látnivaló mellé ajánlunk egy bakancslistás gasztrohelyet is, ami nem más, mint Miskolc legújabb cukrászdája, a Fekvő Róka.

A helyet dizájnos belső terek és változatos desszert- és italkínálat jellemzi, de fontos megemlíteni azt is, hogy nem csak külsejében családias hangulatú, hiszen állatbarát hely lévén még a négylábú kedvenceket is szívesen látják.

A finom sütemények mellett a kávékülönlegességeiket is érdemes megkóstolni!

A legjobb miskolctapolcai szállások egy helyen >>

10. Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ Tiszafüreden

A Tisza-tó legújabb látványossága a tavaszi megnyitó után került fel a bakancslistánkra, mert szuper túrák kiindulópontja, ráadásul rengeteg érdekes programot is szerveznek. 

Míg a nagyobb gyerekek és a felnőttek 3D-s VR-szemüvegen keresztül követhetik nyomon a kérészek életét, addig a legkisebbek sem fognak unatkozni, őket egy különleges digitális homokozó várja. A központ nagyszerű elhelyezkedésének köszönhetően egy négyállásos madárlesből pedig még a Tisza-tó élővilágát is alaposabban megismerhetjük.

Foglaljatok szállást a Szallas.hu oldalán, és 10% kedvezményt kaptok a belépőből!

Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ, Tiszafüred

Szállások Tiszafüreden >>

Élmények a Tisza-tónál >>

Utazzatok, kiránduljatok! Még több szuper szállást a Szallas.hu oldalán találtok a kiruccanáshoz és az új helyek felfedezéséhez.

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version