Site icon Szallas.hu Blog

13+1 legjobb családi program a Balatonnál – esős időre is


Fellélegezhetünk: a nehéz évkezdés ellenére idén sem marad el a balatoni nyár. Bátran elkezdhetitek tehát összegyűjteni a legjobb családi program ötleteket a 2020-as nyárra, köztük a legszórakoztatóbb gyerekprogramokat esős, hűvös idő esetére is. A következő gyűjteményben a legjobb gyerek- és családi programok, legizgalmasabb látnivalók szerepelnek a Balaton északi és déli partján, melyek idén biztosan elérhetőek lesznek. Ha nemcsak strandolni szeretnétek, ezek között szemezgessetek!

A legjobb nyári programok gyerekeknek a Balaton északi partján

1. Salföldi Major – egyik legjobb program a balatonnál gyerekkel

Főként a városi ember számára jelent különleges élményt belépni egy működő gazdaságba, ahol közelebbről megfigyelheti az ott élő állatok életét. Ha a Balaton északi partján kerestek olyan családi programot, mely közelebb visz benneteket a természethez, a Salföldi Majort feltétlenül keressétek fel. Az őshonos magyar állatfajtákat bemutató gazdaságban szürkemarhák, rackajuhok, mangalicák, pásztorkutyák várnak, ismerkedhettek fűszer— és gyógynövényekkel, s még állatsimogató és játszótér is kapott itt helyet.

Szállást foglalnál Salföld közelében? Ezek a legjobb családbarát szálláshelyek >>

Salföldi Major

2. Zánkai strandGyerekszínház, zene, zumba, sakk

Idén minden a gyerekekről szól a zánkai strandon, de a nagyobb testvérek és szüleik sem maradnak program nélkül. Július és augusztus folyamán minden szombaton színházi gyerekelőadások, hangszerbemutatók, kézműves foglalkozások várják a csemetéket, sakk szimultán is elérhető lesz, a latin ritmusokat és sportot kedvelők pedig zumba órákhoz csatlakozhatnak majd. Igazi családi program a Balatonnál.

Itt foglalj gyerekbarát szállást, ha Zánkán nyaralnátok >>

3. Keszthely — Csigaparlament, különleges program a Balatonnál

Bár a Covid-19 miatt zárva tart a Helikon Kastélymúzeum, Keszthely számos családi programot tartogat, melyek felfedezésére itt a remek alkalom. Ezek között találod a nemzetközi hírnevet is szerzett Csigaparlamentet. Ez a hihetetlenül érdekes építmény Miskei Ilona kitartó munkájának lenyűgöző gyümölcse, melyet 14 éven keresztül épített 4,5 millió Pannon—tengeri csigából. A Parlament makettje 7 m hosszú és 2,5 m magas. Igazán különleges balatoni program a családnak.

Foglalj szállást Keszthelyen, a legjobb gyerekbarát hoteleket és vendégházakat itt találod >>

Csigaparlament

4. Balatonfüred – Brázay-KalandPart Kalandpark és Strand

A balatonfüredi Brázay-KalandPart Kalandpark és Strand igazán megérdemli, hogy az északi part ékkövének egyik legfelkapottabb családi célpontjává avanzsáljon. Ez a családbarát kalandpark remek program az északi parton, hisz itt igazán minden korosztály megtalálja a számára ideális elfoglaltságot. Ha szeretitek próbára tenni ügyességeteket, próbáljátok ki a junior és felnőtt kötélpályákat. De vár benneteket trambulin, légvár és majomfa, s ha jólesően kifáradtatok az aktív programokban, bérelhettek napozóágyat is, és birtokba vehetitek a családbarát balatonfüredi strand vízijátékait is. 

Ha családbarát szállást keresel Balatonfüreden, ezek között válogass >>

Brázay-KalandPart Kalandpark és Strand

5. Balatonalmádi — Vörös Homokkő Tanösvény

Balatonalmádi egyik kedvenc kirándulási célpontja családoknak a Vörös Homokkő Tanösvény. Az Öreg—hegy jellegzetes természeti képződményéről elnevezett körtúra útvonala 6 kilométer hosszú, melyet kétórás kényelmes sétával teljesíthet az egész család. A túra a városból indul, így Almádi nevezetességeit is megcsodálhatjátok közben.

Balatonalmádiban szívesen ajánljuk a következő családbarát szállásokat >>

Vörös Homokkő Tanösvény.

6. Tihany  — Visszhang Fesztivál

Tihanyban immár hagyománnyá vált a Balaton környékének népzenéjét bemutató Visszhang Fesztivál, mely július végén szeretettel vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen a nagyszerű családi programon Tihanyban tekerő-, duda- és citeramuzsikát hallgathattok, táncolhattok a dunántúli népzene ritmusaira.
És ha már itt jártok, ne hagyjátok ki a bencés apátság megtekintését, sétáljatok egyet a Belső-tó partján, vagy fürdőzzetek egy nagyot a sajkodi strandon.

Válasszatok családbarát szállást Tihanyban ajánlataink közül >>

Tihany

8. Badacsonylábdihegy — Ökoturisztikai Látogatóközpont 

Az egyik legjobb gyerekprogram a Balatonnál rossz időben is a Badacsonylábdihegyen működő Ökoturisztikai Látogatóközpont. Hűvös időben a látogatóközpont két kiállító termében interaktív tárlatvezetésen vehettek részt, melyet gyerekek számára különösen izgalmassá tesznek az audiovizuális eszközök, filmek, kiállítási tárgyak és játékok, s még kiegészítő kézműves és tematikus foglalkozások is várnak egész évben. Szép időben számtalan szabadtéri programlehetőséget kínálnak. Szakvezetett hegyi, erdei és vízi túrákat szerveznek, de egész napos strandos, zenés családi programokkal is készülnek. 

Itt keresgélj a legjobb családbarát szállások között Badacsonylábdihegy és környékén >>

Ökoturisztikai Látogatóközpont

Családi programok a Balaton déli partján borús időben is

9. Siófok – Talizmán kalózhajó

Az elmúlt évek során az egyik legnépszerűbb családi programmá vált Siófokon egy kirándulás a Talizmán kalózhajó fedélzetén. A bősz tengeri farkasok kapitánya kis kalózcsapatot verbuvál az álmélkodó gyerekseregből, akik az egész hajót birtokba véve, kalózöltözékben teljesítik kapitányuk utasításait. Valójában egy kifejezetten igényes, sok humorral fűszerezett interaktív gyermekszínházi előadáson vehettek részt sétahajózással egybekötve, ahol a szülők és nagyszülők jelentik a közönséget, s az utazás végén kacagtató és izgalmas élményekkel gazdagodva köszönhettek el a kapitánytól és marcona legénységétől.

A legjobb gyerekbarát szálláshelyeket Siófokon itt gyűjtöttük össze >>

Ha érdekel, mit lehet még csinálni Siófokon, itt elolvashatod >>

10. Zamárdi Játszadalom – szuper program a Balatonnál

A Zamárdi Játszadalom programkínálata igen gazdag. A Balaton parton megrendezett esemény keretében gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatnak számos logikai és fajátékot, melyek között bőven vannak a fizika és a természet világába kalauzoló, szellemi kihívást jelentő darabok, melyek akár kamaszok számára is érdekesek lehetnek. Tapsolhattok bábszínházi előadásokon, táncházban, de szurkolhattok a különféle vízi és vízparti versenyek résztvevőinek is. 

Bababarát szállásainkat Zamárdiban itt tekintheted meg >>

Zamárdi Játszadalom

11. Balatonboglár-Kalandpark Bobpálya

Balatonboglárt nemcsak a híres Gömbkilátó megmászása miatt érdemes felkeresni. A Várdombon kapott helyet az erdei Kalandpark Bobpálya, mely ideális családi program akkor is, ha épp nincs strandidő. Itt a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál kihívást jelentő és szórakoztató elfoglaltságot. Kisgyerekek a 90 cm magas kötélpályán gyakorolhatnak, felnőttek az 5 méter magasban elhelyezett akadályokat küzdhetik le. Több, mint fél kilométer hosszú bobpályán száguldhattok végig, íjászkodhattok, birtokba vehetitek a játszóteret, a labirintust, a várat és a csúszdát.  

Ezeket a családbarát szállásokat ajánljuk Balatonbogláron és környékén >>

Kalandpark Bobpálya

12. Balatonmagyaród – Kányavári-sziget

A Kis-Balaton egyik legszebb kirándulóhelye a Kányavári-sziget, mely különleges élmények tárházát kínálja. Az itt kialakított Búbos Vöcsök tanösvény mindössze 1,5 kilométer hosszú, így kisgyerekekkel is kényelmesen végigsétálhattok rajta. A vadregényes sziget felfedezése közben szebbnél szebb vízimadarakkal találkozhattok, kipróbálhatjátok a játszóteret, és megmászhatjátok a kilátót is.

Szállásokat Balatonmagyaród közelében családoknak itt találsz >>

Kányavári-sziget

13. Kereki – Balatoni Madárkert – Díszmadár- és Kisállatpark

Balatonföldvár központjától mindössze 6 kilométernyire található Kerekiben a Balatoni Madárkert -Díszmadár- és Kisállatpark, mely a szallas.hu által 2019—ben meghirdetett országos szavazáson elnyerte a 7. helyezést a legjobb látnivalók versenyében. Ez már önmagában garancia arra, hogy aki ide látogat, az különleges és tartalmas családi programon vesz részt. A Madárkertben sok más fajta mellett apró pintyféléket, vízi szárnyasokat, papagájokat, pávákat és nagy testű futómadarakat is nevelnek, akiket szakvezetés keretében még közelebbről megismerhettek. Akkor se mondjatok le a park látogatásáról, ha tűz a nap vagy esik az eső, hisz ingyenesen kérhettek esernyőt, napernyőt a pénztárnál. 

Kereki környékén szeretnétek megszállni? Ezeket a családbarát szállásokat ajánljuk >>

+1 Patca – Katica Tanya Élményközpont

Bár távolabb esik a Balatontól, mégis szívesen ajánljuk nyaralás idejére kicsiknek és nagyoknak a Katica Tanya Élményközpontot, amely akár egész napos családi programnak is beillik. Érdemes miatta bevállalni egy kicsit hosszabb autózást, hiszen a 100—féle attrakció garantáltan elbűvöli majd az egész családot. Csónakázótó, labdás játszó, vizes játszótér, állatsimogató, szivacslövedékes csata, csúszdapark, pedálos go—kart pálya, óriás labirintus és trambulinok várnak, sőt, esténként tehénfejésen is részt vehettek, ami igazán különleges élmény. 

Gyerekbarát szállásokat a Katica Tanya környékén itt találsz >>

Katica Tanya Élményközpont

A Balatonnál 2020 nyarán sem fogtok unatkozni, hiszen mind az északi, mind a déli parton szuper látnivalókat és családi programokat találtok, akár esős időben is. Környékükön számos családbarát szálláslehetőség közül választhattok, s ha a szallas.hu—n foglalsz, rengeteg kedvezménykuponnal is megajándékozunk. Érdemes mielőbb foglalni, hisz elindult a balatoni nyár. Vár a rengeteg szuper program a Balatonnál.

Itt találod az előre fizetést nem igénylő és lemondási díj nélküli szálláshelyeket a Balatonnál >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version