Site icon Szallas.hu Blog

13 gasztrofesztivál februárban, amit kár lenne kihagyni


A február megszámlálhatatlan gasztronómiai programmal érkezik, hiszen itt a disznóvágások és a fánksütés ideje! Nem voltunk könnyű helyzetben, mikor arra vállalkoztunk, hogy kigyűjtjük nektek azokat, amiket mindenképpen érdemes felkeresni. Végül összeállt a lista, mutatjuk, melyik az a 13 gasztrofesztivál februárban, amit kár lenne kihagyni.

4 budapesti gasztrofesztivál februárban

Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál

Különleges borízes gasztroélmények és forró édességek, a legjobb pálinkaházak speciális pálinkái, elismert borászatoktól való kiváló minőségű forralt borok és újborkóstoló várja a látogatókat.

Szállások Újbudán >>

Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál

Holdújév Fesztivál – Kínai tavaszünnep kulturális és gasztrofesztivál

Igazán különleges programról van szó, mert nem csupán távoli vidékek különleges ízeit kóstolhatják meg az érdeklődők, hanem megismerkedhetek a kínai kultúra olyan meghatározó elemeivel is, mint például a teakultúra, a különböző harcművészetek és a keleti táncok. Lesz még rossz szellemeket elűző tűzijáték, felvonulás népviseletben, és két virágzó ima-fát is felállítanak.

A belépés ingyenes!

Holdújév Fesztivál – Kínai tavaszünnep kulturális és gasztrofesztivál

Szállások a közelben:

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál 

Ha röviden kellene jellemezni az eseményt, azt mondanánk, falusi disznótoros hangulat a főváros közepén. A több éves múltra visszatekintő Mangalica Fesztivál idén sem fog csalódást okozni azoknak, akik kilátogatnak, hiszen a már megszokott finomságok mellett 2020-ban is színvonalas programokkal és az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket. Arra pedig, hogy a vásárlók ne kapjanak hamisítványt, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete vállal garanciát.

A rendezvény ingyenes!

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál 

Szabad szállások a program közelében:

VIII. Budapesti Halfesztivál

A sok disznótoros program között igazi felüdülés februárban ez a halfesztivál, ahol idén a pontyé a főszerep. A több száz féle halétel mellett a kísérő programok is említésre méltók: lesznek akváriumok, élmény-horgászat, a kicsiknek vidámpark, a felnőtteknek pedig koncertek.

A belépés díjtalan!

A legközelebbi szállás: Erik Apartman 

A kép illusztráció

9 vidéki gasztrofesztivál februárban

III. Lellei Gasztrofarsang

Szlogenjük: „Gyere el, kóstold végig a déli partot!” A lellei és boglári vendéglátóhelyek kifejezetten erre az alkalomra összeállított menüsorral kedveskednek a vendégeknek. A finom falatok mellett lesz jelmezverseny, élőzene és hamisítatlan farsangi bulihangulat.

A program ingyenes!

Részletek >>

Balatonlellei szállások, hiszen a Balatonhoz nem csak 1 napra érdemes utazni >>

III. Lellei Gasztrofarsang

Fonyódi Kolbászfesztivál 

Még mindig Balaton, ráadásul az egyik legnagyobb gasztronómiai program a környéken, a Fonyódi Kolbászfesztivál. Helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékai, sőt, lesznek bemutatók és zenés programok is. Finom falatokból sem lesz hiány, a hagyományos és a különleges ízek kedvelői találnak itt kedvükre való étkeket.

A fesztivál ingyenes!

 Szállások (nem csak) a fesztivál idejére >>

Fonyódi Kolbászfesztivál 

Pécsi Csokoládé Karnevál

Gombóc Artúroknak kötelező program! Díjnyertes csokoládékészítők különleges finomságait lehet majd megkóstolni, de számos kicsiknek és nagyoknak szóló programmal is kedveskednek a látogatóknak, ráadásul mindenki kap tombolaszelvényt is. A szakmai programok ingyenesek, de látogatásuk regisztrációhoz kötött. A nagyközönség néhány kivétellel szintén ingyenesen vehet részt a nekik szóló programokon. Díjköteles a marcipángyurmázás, illetve a Zsolnay Negyed egyéb kiállításai, de a tombolaszelvény felmutatásával ezekre kedvezmény jár.

Csokoládé

Szállásajánló:

Miskolci Kocsonyafesztivál 

Észak-Magyarország egyik legnépszerűbb rendezvényén több száz kézműves és gasztronómiai árus kínálja a termékeit, mellettük pedig neves sztárfellépők szórakoztatják a közönséget. Ha ennél egy jó kocsonyát, de nem szeretnél órákig főzőcskézni, itt a helyed!

A belépés díjtalan!

Szabad szállások (nem csak) a fesztivál idejére >>

Miskolci Kocsonyafesztivál 

Gyulai Csokoládé Fesztivál 

Ebben a két napban minden a csokoládéról és az édességről fog szólni. Kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak való programot: lesz mézeskalács workshop, csoki suli, ahol csokoládéfigurákat formálhatnak az érdeklődők, de csokievőverseny és tortasütő versenyek is várják a vállalkozókedvűeket. Az első 200 látogató ingyen bon-bon szemet kap. Szuper lehetőség annak, aki gasztrofesztivál után kutat februárban!

A belépés ingyenes!

Gyulai Csokoládé Fesztivál 

Szállj meg a helyszínen:

Marcali Borforraló Fesztivál

Aki szereti a különleges forralt borokat, ne hagyja ki ezt a programot, sőt, nem csak kóstolni lehet, csapatok nevezhetnek is, hogy verseny keretében összemérhessék borforraló tudásukat. A jó hangulat garantált, mert az italok mellé zenés programokkal is készülnek.

Fesztiváljegy: 400 Ft, Bögre: 700 Ft

Szállásajánló Marcaliban: Kék Hold Hotel 

Marcali Borforraló Fesztivál

Egerszalóki Boros-Toros

Aki a hamisítatlan falusi disznóvágás élményére, és persze ízeire vágyik, annak itt a helye ezen a rendezvényen. A sült vér, a disznótoros ebéd és az elmaradhatatlan hurka és kolbász mellett hangulatos népzene és tánc teszi még autentikusabbá a programot.

Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók ****+superior

TOP 3 szállás Egerszalókon:

XII. Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán

Bár a részletes programjuk még nem nyilvános, de lesz itt minden, ami a farsangról és a fánkról szól. Ami pedig a fánkkal kapcsolatos, az csak jó lehet!

A rendezvény ingyenes!

Részletek hamarosan az esemény honlapján >>

Szállások Nagykanizsán >>

Debreceni Mangalica Fesztivál

Aki lemarad a budapestiről, még részt vehet a 11. alkalommal megrendezésre kerülő Debreceni Mangalica Fesztiválon. A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött termékek mellett lesz termelői piac is, ahol hazai kistermelők kínálják majd a finom szörpöket, lekvárokat, sajtokat, és még sok gasztrokülönlegességet. Lesz élőállat kiállítás, és nagyszínpadi programok népzenével és vásári komédiával, hogy az egész család jól szórakozzon.

A belépés ingyenes!

Hatvan Corner Apartments 

A legjobb szállások Debrecenben:

Te melyik gasztrofesztiválra látogatsz ki? Bármelyikre is essen a választásod, egy biztos, éhesen nem maradsz!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version