Site icon Szallas.hu Blog

15 önálló vendégház, ahol a tulaj és a szomszédok sem fognak zavarni


Nincs abban semmi rossz, ha nyaraláskor az ember vágyik arra, hogy csak a párjával, családjával, barátaival legyen, és olyan helyen szálljon meg, ahol nem lakik ott a tulaj. Ez az úgynevezett privát szállás vagy önálló ház, ahol garantáltan nem fog zavarni senki, csak a tiétek a terep! Íme 15 szuper privát szállás és önálló vendégház országszerte, a Balatontól és a Tisza-tótól kezdve a Bükkön át az Őrségig.

Mozaikos Vendégház Alsóörs

15 önálló vendégház a nyugodt pihenésért, ahol a tulajjal legfeljebb érkezéskor és távozáskor kell találkozni

István Lak Bükkszentkereszt

Ti is szeretitek a kandallós, hangulatos vendégházakat? Ez tetszeni fog: egy teljesen felújított önálló vendégház, ami az ország egyik legmagasabban fekvő településén található. A konyha teljesen felszerelt, a háló és a nappali pedig modern berendezést kapott. Bükkszentkereszt a Bükk egyik kristálytiszta levegőjű völgyében, Miskolctól néhány kilométerre található, így nem csak túrázni, várost nézni is lehet.

István Lak Bükkszentkereszt

Rózsa Üdülőház Soltvadkert – önálló vendégház panorámával

A panorámás tóparti szállásokat képtelenség megunni – pláne, ha trambulin is van, mint a Rózsa Üdülőháznál. A Vadkerti-tó füves, sétányos strandjától néhány méterre található a ház, de nem csak a fürdőzők fogják élvezni a helyszínt. Soltvadkert ugyanis a dél- alföldi kerékpár hálózatának a központja, így gyönyörű és változatos környezet kínálkozik hosszabb kerékpárutak szervezésére is. Két, tágas apartmanházban lehet megszállni. Bónusz, hogy bár önálló a vendégház, igény esetén megoldható a teljes ellátás házhoz szállítása is!

Rózsa Üdülőház Soltvadkert

Blanka Vendégház Abádszalók

Nagy családdal, baráti társasággal szeretnétek a Tisza-tó egyik legizgalmasabb városában vakációzni? Akkor vessetek egy pillantást erre a vendégházra, ami 2 teljesen önálló lakrésszel rendelkezik. Összesen 8, pótágyazva 10 fő fér el. A két lakrész között kellemes, félig fedett terasz található, vannak napozóágyak, lehet sütögetni. Az abádszalóki Tisza-tó strand 1.3 km, ami a gyerekes családok és vízi sport kedvelőinek nagy kedvence. 

TIPP: Ha legalább 4 éjszakára foglaltok, ingyenes motoros csónaktúrára visznek titeket, szakszerű idegenvezetéssel!

Közlönykiadó Üdülője Balatonberény

Balatonberény a csendesebb, nyugodtabb balatoni települések közé tartozik, úgyhogy itt igazán pihentető kikapcsolódásban lesz részetek. Ehhez hozzájárul a 2,5 hektáros, parkosított terület, aminek köszönhetően igazi zöld környezetben töltődhettek. 17 faház található a parkban, 4, 6, és 8 férőhelyesek. A faházak teljesen önállóak, kellő távolságra egymástól. Ha fürödni szeretnétek, jó hír a kisgyerekeseknek, hogy itt lassan mélyül a tó, ha pedig biciklizni szeretnétek, nincs is jobb hely ennél: a Balatont körbefutó kerékpárút közvetlenül az üdülő végében vezet!

Közlönykiadó Üdülője Balatonberény

Kaland Vendégház Sátoraljaújhely

Itt is zavartalan lesz a nyugalmatok! Az összkomfortos vendégház ugyanis egy időben csak egyetlen családot vagy baráti társaságot fogad, összesen 7 főt. A gyerekek pláne imádni fogják, mert van saját játszótere, de bent is akadnak játékok. És persze a környékbeli programokból sem lesz hiány: Magyarország legnagyobb és egyik legjobb kalandparkja, a Zemplén Kalandpark csak néhány percnyire van. Libegőzzetek fel a Magas-hegyi kilátóba, ahonnan csodás körpanoráma tárul majd elétek!

Idill Üdülőházak Tiszafüred

2 különálló ház is vár Tiszafüreden, akár nagyobb társasággal érkeztek, akár kisebb családdal! Az egyik ház 7+1 férőhelyes, a másik 4 fő elszállásolására alkalmas. Nem csak az a jó, hogy a tulaj nincs sehol, de még a két ház is kerítéssel van elszeparálva egymástól. Mindkét udvaron van terasz, lehet sütögetni, vagy csak kiülni, és hallgatni a madárcsicsergést.

Idill Üdülőházak Tiszafüred

Patika Vendégház Őriszentpéter

Kettesben eltöltött pihenésre vágyó párok, figyelem! Megtaláltuk nektek az egyik legjobb vendégházat az Őrségben. Hangulatos kis lakás gondozott kerttel, ahova kiülhettek a természet hangjait hallgatni egy finom pohár borral, vagy süthettek szalonnát. A közelben számos túraútvonal és bicikliútvonal is halad. És hogy honnan a szállás neve? A vendégház az Őriszentpéter központjában elhelyezkedő gyógyszertár épületében található.

Firmamento Vendégház Gyenesdiás – önálló vendégház a Balatonnál

A balatoni gyerekparadicsom, Gyenesdiás igazi családbarát helyszín, ez a vendégház pedig gondoskodik róla, hogy „békén hagyjanak” titeket, és magának legyen a család. A jól felszerelt, takaros kis vendégház közel van a település központjához és a Balaton parthoz is; a Gyenesi Lidóstrand egy kellemes 12 perc sétára van. 

Firmamento Vendégház Gyenesdiás

Cs&M Vendégház Gyenesdiás

Még egy szuper választás, ha a családdal Gyenesdiáson kerestek önálló vendégházat – akkor is, ha tömegközlekedéssel érkeztek. A vasútállomás ugyanis 4 perc sétára van, és a közelben gyalogosan elérhető minden fontos hely, az élelmiszerbolttól a fagyizóig. A kétszintes házban 6 személy fér el, és úgy fogjátok érezni magatokat, mintha csak otthon lennétek! A keszthelyi, homokos Libás strand és a gyenesi Lidóstrand is körülbelül 500 méterre található.

Cs&M Vendégház Gyenesdiás

Magyarlukafai Vendégház – Eldugott, önálló vendégház

A Zseliccel nem lehet melléfogni. A magyarlukafai vendégház fantasztikus helyen vár titeket, ha szerettek madárcsicsergésre ébredni, frisslevegőt szívni, és a kertből közvetlenül a Zselicre táruló kilátásban gyönyörködni, vagy este csillagokat nézni. Kiváló állapotban, felújítva és teljesen felszerelve áll a vendégek rendelkezésére. A környéken lehet biciklizni, kirándulni, vagy ellátogatni a híres Zselici Csillagparkba.

Magyarlukafai Vendégház Magyarlukafa

Noszvaj Cabin Vendégház Noszvaj

Hangulatos erdei faház kandallóval, a Bükk vadregényes szívében – nagyon röviden így lehetne jellemezni a Noszvaj Cabin vendégházat. Egerhez közel található a 4+2 személyes, összkomfortos, téliesített vendégház, amit egyszerre csak egy társaságnak adnak ki, így zavartalan lesz a pihenés. A tulaj csak érkezéskor és távozáskor megy ki a kabinhoz. A közelben turistautak, étterem, tó található. Ha egy kis „elbújós”, természetközeli, romantikus kiruccanásra vágytok, ne keressetek tovább!

Badacsony Camping – Önálló házak a Balaton északi partján

Balatoni kemping a badacsonyi borvidék szívében? Jöhet! Főleg, hogy a kemping saját, homokos stranddal rendelkezik, és közvetlenül a Badacsony hegy lábánál fekszik. A kemping 10 db korszerű mobilházból áll, illetve sátorral és lakókocsival elfoglalható, ötféle méretű parcellákból. És bár a kempingről sokaknak valamiféle nomád élmény jut eszébe, itt azért más a helyzet: a zuhanyzóból álló vizesblokk, a babapelenkázó, valamint a jól felszerelt főző- és mosolyóhelyiség mellett még szauna és masszázsszolgáltatás is akad, valamint játszótér, és asztalitenisz is. Sőt, a wifiről sem kell lemondani!

Badacsony Camping

Zsófia Vendégház Mezőkövesd – Zsóry- fürdő

A híres Zsóry-fürdő mellett vár ez a teljesen felújított, modern, igényesen berendezett vendégház Mezőkövesden. A felszereltség a legmagasabb szintű, a szendvicssütőtől kezdve a hajszárítón és vasalón át a DVD-lejátszós, síkképernyős TV-ig minden van. A gondozott kertben gyerekjátékok és tűzrakóhely található, a teraszon lehet napozni, pihenni. A Zsóry fürdő csak egy 10 perc séta!

Zsófia Vendégház Mezőkövesd – Zsóry- fürdő

Johi Vendégház – Önálló vendégház a családbarát Vonyarcvashegyen

Gyenesdiás mellett Vonyarcvashegy a másik nagy családbarát balatoni település, így ez sem maradhat ki a sorból. Ha fontos a kényelem, és hogy bőven legyen helyetek, válasszátok ezt a tágas vendégházat, amelynek mindkét szintjét birtokba vehetitek. A 700 négyzetméteres udvaron is bőven elfértek majd, főleg, ha gyerkőccel vagytok. A vonyarcvashegyi Lidó strand egy 7-8 perc séta. 

Johi Vendégház Vonyarcvashegy

Mozaikos Vendégház Alsóörs – Önálló vendégház a Balatonnál

Új építésű vendégház a Balaton egyik legnépszerűbb településén, amelynek a belseje olyan, mintha egy lakberendezői magazin lapjai elevenednének meg. A lakás világos, a stílusa pedig letisztult, harmonikus, modern de otthonos. Egy ikerház egyik felében kapott helyet, a tulaj nem lakik ott, az ikerház másik felében lakók pedig nem látnak át. A környék csendes, ugyanakkor közel a központ és a strand is, ez utóbbi egy negyedóra sétára van.

Mozaikos Vendégház Alsóörs

Válasszatok egy privát szállást, legyen az tóparti vagy erdei önálló vendégház, és élvezzétek, hogy csak a saját társaságotokkal lehettek! Az összes privát szálláshely ezen a listán böngészhető át >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version