Site icon Szallas.hu Blog

19+1 bakancslistás nyári program Siófokon


Kíváncsi vagy, hogyan tölthetnél meg egy hétvégét, vagy akár egy egész hetet Siófokon színes élményekkel? Érdekelnek a koncertek, a kulináris különlegességek, és a vizes programok? Kapd elő a noteszed, foglalj szállást, mi pedig mutatjuk, melyik lesz idén a 19+1 legjobb nyári program Siófok városában!

19 bakancslistás nyári program Siófok pezsgő városában

19+1 nyári program Siófok városában

Pattanj fel egy hajóra a siófoki hajóállomáson!

A siófoki hajóállomásról induló sétahajó-, és kirándulóhajó járatoknak köszönhetően lehetőséged nyílik arra, hogy a Balaton közepéről csodáld meg Siófokot, illetve a hajó mellett ringatózó vitorlásokat, kacsákat és sirályokat is. A hajózás remek élmény, akár gyerekekkel is érdemes útnak indulni, az 1 órás utakat ők is élvezni fogják!

Siófoki hajóállomás

Jártál már a Fordított Házban?

A siófoki Fordított Ház nagyon népszerű a turisták körében, ugyanis a házban a teljes berendezés fordított képet mutat. A feje tetejére állított világ – amellett, hogy érdekes látvány – az egyensúlyérzékedre is hat majd. Ha szeretsz játszani a gravitációval, semmiképpen ne hagyd ki ezt a helyet! 

Fordított ház Siófokon

Bella Állatpark – Élmény minden korosztálynak

Ismered a siófoki Bella Állatparkot? Az állatkertben tevék, kenguruk, ormányos medvék, törpe malacok, törpe kecskék és birkák is várják a látogatókat, de a gyerekeket az állatsimogató, tevegelés, pónilovaglás, élménylovaglás, és a sétakocsizás is lenyűgözi majd. Családi kikapcsolódáshoz az Állatpark az egyik legjobb nyári program Siófokon. 

Elképesztő balatoni panoráma a Siófoki Víztorony tetejéről

A 45 méter magas torony kávézójához panorámalifttel juthatsz fel, innen csigalépcsőn sétálhatsz fel a legfelső szinten működő élményközpontba. A nyitott teraszon állva csodás balatoni panoráma tárul a szemed elé, emellett feltérképezheted Siófok belvárosának utcáit is. 

Siófoki víztorony

Siófoki Óriáskerék – 50 méter magasan a város felett

A siófoki Óriáskerék az első hazai készítésű óriáskerék, kabinjaiból Badacsonyt, a Balaton-felvidéket, a Tihanyi Apátságot, és az egész Balatont megcsodálhatod. Egy kabinban egyszerre 6 fő utazhat, háromszor megy körbe a kerék a 10 perc alatt. Fényképezőgépet mindenképpen vigyél magaddal, szuper nyári program! 

50 méter magasan Siófok felett

Élvezd a motorcsónakos száguldást a Balaton hullámain! 

Fizess be egy felejthetetlen adrenalin túrára a Balaton leggyorsabb tömegközlekedési eszközein, tapasztald meg, milyen élmény a száguldás egy 320 lóerős motorcsónakban ülve. A csónakok 80 km/h-val haladnak, egy 20 perces adrenalin túra az egyik meghatározó siófoki emléked lehet!

Motorcsónakos száguldás

Teszteld Siófok legjobb strandjait! 

Siófoknak számos strandja van, mindegyiket másért szereted majd. Ha többnapos pihenést tervezel a Balaton fővárosában, teszteld a strandokat az Ezüstparton és az Aranyparton, illetve vár az Újhelyi strand, a Siófoki Nagystrand, és a Balatonszabadi-Sóstó strand is.  

Siófoki Nagystrand

Siófoki városnézés a Balaton-parton

Egy vízparti séta mindig jó ötlet Siófokon! A Rózsakert, a Halászok szobra és A Béke Jóságos angyala emlékmű mellett akár leülhetsz a Balaton-parton álló padokra, vagy kövekre, hogy olvass egy kicsit, de megfigyelheted a horgászokat is. 

Rózsakert a Balaton partján

Séta a Töreki tanösvényen

A Töreki Természetvédelmi Terület számos élőlény otthona, a 9 km-es tanösvény 12 állomásból áll, első állomása Siófok és Balatonszéplak között, a 116-os kilométerkőnél érhető el. Ha egy kis kirándulásra vágysz Siófok környékén, a tanösvényt vedd fel a bakancslistádra! 

Töreki tanösvény

Vesd bele magad a Petőfi sétány éjszakáinak forgatagába! 

Kíváncsi vagy, milyenek a híres siófoki éjszakák? Milyenek a hatalmas koncertek, a pörgés, és a buli hangja, amit messzire visz a víz? A Petőfi sétány teljes hosszán, egész nyáron minden éjjel lehetőséged nyílik a szórakozásra, a sétány zsúfolásig tömve van fiatalokkal, a fergeteges hangulat garantált!

Siófok madártávlatból

Kalózkodj a Talizmán vitorlás hajó fedélzetén!

A 70 fős Talizmán vitorlás fedélzetén a képzett animátoroknak és a Vörösmarty Színház színészeinek köszönhetően interaktív kalóz gyerekprogramok várják a kisgyermekes családokat. A gyerekek kalózkiképzésben, és felejthetetlen kalandban vehetnek részt az ágyúdörgéséről ismert kalózhajón.

Talizmán Kalózhajó

Utazz a Talizmán City kisvonattal Siófok belvárosában

A Kisvonat a nyári szezonban napi rendszerességgel, menetrend szerint közlekedik a Hajóállomás és a Galerius Élményfürdő között. Gyerekekkel is bátran pattanj fel a kisvonatra, amely elvisz a Bella Állatparkhoz is!  

Talizmán City kisvonat

Gasztroélmények Siófokon 

A Balaton fővárosában számos étterem, strandos büfé, fagylaltozó, palacsintázó és hamburgeres vár, így biztosan találsz olyan finomságokat, amelyek remekül kiegészítik a nyaralást. A Petőfi sétányon az Amerikai éttermet feltétlenül próbáld ki, a hangulat azonnal a tengerentúlra repít majd!

Amerikai étterem

Nézz meg egy Siófok-meccset!

Ha kedveled a focit, vagy kedveskedni szeretnél a család férfi tagjainak, mindenképpen válts jegyet egy Siófok meccsre. A focipálya mindössze 15 perces sétára van a hajóállomástól, és bár egy kissé retró hangulat vár, van abban valami izgalmas, amikor szurkolás közben a szél a Balaton illatát hozza feléd! Szurkolj a kék-sárgáknak egy csomag szotyi társaságában! 

Vízi sportok – SUP, kajak, vízibicikli

Ugye nem gondolod komolyan, hogy Siófokon jársz, de kihagyod a vízi sportokat? Ha a hajózáson már túl vagy, bérelj egy vagány vízibiciklit, egyszemélyes, illetve kétszemélyes kajakot, vagy vegyél néhány SUP leckét, és teljes lesz a balatoni vízi élmény! 

Bebo Aquapark – Vízi kalandpark az Aranyparton!

A Bebo Aquapark 600 négyzetméteren terül el az Aranyparton. Trambulinnal, csúszós gerendával, majomketreccel, csúszdával, és toronnyal várja azokat a vállalkozó kedvű látogatókat, akik nem félnek a vizes kihívásoktól. Mit gondolsz, belevállalod? 

Bebo Aquapark

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad – Kulturális élmények minden korosztálynak

A siófoki szabadtéri színpad Kálmán Imre zeneszerzőről kapta a nevét. A modern szabadtéri előadóhely több mint 1500 fő befogadására alkalmas, nyári szezonban koncertekkel, táncos műsorokkal és színházi előadásokkal vár. Ha Siófokon pihensz, feltétlenül nézd meg, milyen programon vehetsz részt! 

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

Sió Mozi – Izgalmas minimozi-élmény

Bár moziban biztosan számos alkalommal jártál már, a Sió Mozi mégis különleges mozi élménnyel vár, hiszen itt olyan termek is vannak, amelyek sokkal kisebbek, mint egy átlagos mozi terem az ország nagyobb plázáiban. Olyan érzésed lesz, mintha magánteremben ülnél! Helyezd kényelembe magad, és nézz meg egy-egy filmet a hűvösben a forró nyári napokon!

Foglalj szállást a Sió Pláza és a Víztorony közelében! >>

Sió Plaza

Kálmán Imre szerzeményei várnak a zenepavilonnál!

A siófoki vasútállomás mellett fekvő Millenniumi Parkban található hófehér zenepavilonban Kálmán Imre népszerű szerzeményei várják a zenekedvelő kirándulókat. Egy applikációnak köszönhetően felcsatlakozva a wifire, magunk is kiválaszthatjuk, milyen zene szólaljon meg a rögtönzött szabadtéri koncerten. Felejthetetlen élmény!

Siófoki Zenepavilon

Hosszabb időt töltesz Siófokon? Ne hagyd ki a piacozást!

A siófoki piac, vagyis a Sió Csarnok a belvárostól és a hajóállomástól 7-8 perces sétára található. Feltankolhatsz a helyi termelők finomságaiból, zöldségekből, gyümölcsökből, füstölt árukból, és tejtermékekből is. Egy hatalmas görögdinnyét mindenképpen szerezz be, ha itt jársz!  

Kedvet kaptál ahhoz, hogy teszteld Siófok városában a fenti nyári program-listát? Foglalj szállást a városban a szállás.hu kínálatából, és merülj el a színes élményekben! >>

(fotók: Kristóf Eszter, shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version