Site icon Szallas.hu Blog

50 horvátországi szálláshely, ahol magyarul beszélő a tulaj


Még ha az ember beszél is idegen nyelvet, azért megnyugtató a tudat, ha a házigazda ért az anyanyelvünkön. Így ha valamit intézni kell vagy tanácsot kérni, sokkal egyszerűbb a dolog.

Ha pedig csak magyarul beszélünk, egyenesen létfontosságú szempont! Semmi vész: akad számos horvátországi szállás magyarul beszélő vendéglátóval. Következzenek a TOP horvát szállások a tengerparton, ahol akár az udvarias köszönésen is túlmehettek, és cseveghettek egy jót a tulajjal!

Szálláshelyek, ahol magyarul is beszél a vendéglátó, és családoknak is ideális

A festői Isztriai-félszigeten:

Apartments Suncokret Medulin

Jól kezdődik a reggel, ha az erkélyre kilépve a napsütésben szikrázó, kék tenger látványa fogad, nem? A panorámás apartman Medulin központjában, 600 méterre a strandtól fekszik, így a közelben pár lépésre minden megtalálható: bolt, étterem, fagyizó és buszmegálló is.

Apartmani Nimčević Rovinj

„Gyönyörű hely, csodás teljesen felszerelt apartman! Házigazda rendkívül barátságos, segítőkész, és tud magyarul is! Közel a tengerpart. Még biztosan visszatérünk!” – fiatal pár, 5 nap alapján

Apartman Mila Poreč

Az Isztriai-félsziget egyik leghangulatosabb városában, Porečben található ez a remekül felszerelt szálláshely. 3 apartmannal várnak, ahonnan kb. 5 perc sétára nem csupán kavicsos strand, de kellemes, homokos partszakasz is húzódik!

Balogh Apartmanhaz Pješčana Uvala

„Mi egy hetet töltöttünk a szálláson. Ebben az egy hétben mindennel meg voltunk elégedve, a szállásadó minden nap megkérdezte, van-e bármilyen gondunk, tudnak-e segíteni, nagyon segítőkészek mindenben. A szállással is minden rendben volt. ” – család kisgyerekkel, 8 nap alapján

Apartman Ravni – Kecó a Tengernél

Ha csendes települést kerestek, és nem zavar, hogy nincsenek szórakozóhelyek, akkor szuper ötlet Ravni, 45 km-re Pulától. Ez a 4 férőhelyes apartman klassz tengeri kilátással rendelkezik, és 500 méterre fekszik a kavicsos strandtól, ahová olívafák árnyékolta gyalogút vezet.

Apartmani Novigrad Istra

A szállásadó nagyon jól beszél magyarul. Kedves, segítőkész. Az apartman nagyon tiszta volt. A párnák nagyon kényelmesek. 🙂 Jól éreztük magunkat.” fiatal pár 6 nap alapján

A Kvarner-öböl szigetein, ahol egymást érik a TOP kategóriás strandok:

Apartman Loggia Rab

A nyugis, csendes helyeket preferáljátok? Az apartman épp ilyen helyen található, egy kis erdővel körülvéve, ahol a kabócák zizegése adja a kellemes háttérzajt. A kavicsos strand 200 méter, és már az erkélyről a víz látványa köszönt reggel.

Apartman Anna 1 Malinska

Irány Krk szigete! Habár ez az apartman mindössze 200 méterre található a legközelebbi strandtól, akár a kertben is csobbanhattok, hála a saját medencének. Bónusz, hogy ezen a szálláson előrefizetési és lemondási díj sincsen.

Apartmanok Parkolóhellyel Mali Losinj, Losinj – 12551 Mali Lošinj

A delfinek szigetén is akadnak ám horvát szállások magyarul beszélő tulajjal; 3 vagy 5 fős apartmanba foglalhattok, 1 km sétára Mali Losinj festői strandjától. Sőt, nem csak a sziget, de az egész ország egyik legjobb strandjaként számon tartott Veli Zal is a közelben van, autóval 3 perc alatt elérhető.

Apartman Rab-Adriatic-Budapest Rab

Ez a 2 apartmanos horvát szállás verhetetlen helyen van: Rab déli részén, eldugott helyen, homokos és aprókavicsos strandok közelében. 300 méterre egy kiváló minőségű, tiszta, gyerekbarát Kék Zászlós strand is vár!

Apartmanok Biseri Mora Njivice

Krk sziget északi oldalán, 400 méterre a tengerparttól található a 2 apartman, melyek közös, tengerre néző terasszal rendelkeznek. A kettő akár egyszerre is foglalható, így 8 fős nagycsalád vagy baráti társaság részére is remek választás!

BB Horvát Apartman Pinezići

Krk nyugati partjára csalogat ez a magyar tulajjal rendelkező horvát szállás, ahol még a TV csatornák is magyarok. Bár tuti, hogy nem sokat fogtok a képernyő előtt ücsörögni: a sziget mesés környezete vesz körbe, a strand pedig 10 perc sétával elérhető. 4 apartman van, saját terasszal, a kertben sütögetési lehetőséggel.

Apartmanok Parkolóhellyel Pag – 6325 

3 darab kényelmes apartmannal várják a magyar vendégeket Pag szigetén, 600 méterre a kavicsos strandtól. 1 km-re azonban szuper homokos strandot is találtok! 

Ferienhaus Torontal Pag

Amellett, hogy saját medencéje van a szállásnak – ami azért nem jön rosszul, ha kisgyerekkel vagytok vagy nagyon hideg a tenger – a kavicsos strand is csak 100 méterre van. Nyugodt környezet és pazar kilátás fogad; 3 fő számára tökéletes hely.

Apartman Brigitta Novalja

Novalja Pag szigetének második legnagyobb települése, ahol az aktív kikapcsolódás szerelmesei tobzódhatnak. 50 méterre a gyönyörű, kavicsos strandtól található az apartman, melynek tágas teraszáról az égkék Adria látványa kápráztat el.

Rusty Anchor Novalja

Fontos, hogy ízléses és stílusos legyen az apartman? Ez a fedett teraszú, kifejezetten modern, 4 fős apartman tetszeni fog. Strandok, éttermek, bárok, és boltok mind rövid sétatávolságon belül elérhetők. 

Diána Apartman Njivice

A magyarul beszélő vendéglátó otthonos, 4 fős apartmannal vár Krk szigetén, ahonnan pár perc séta a kavicsos strand. A teraszról nyíló szép kilátás és a tiszta tengerpart adott!

Szállások magyarul beszélő tulajjal Crikvenica környékén, amit autóval akár 5 óra alatt elérhettek Budapestről: 

Villa Panorama Senj

Amint azt a neve is ígéri, ezen a szálláshelyen lélegzetelállító panorámában lesz részetek a Kvarner-öbölre! És ez mind a 4 apartmanra igaz. Szuper környéken található: a strand 600 méterre fekszik, és a hangulatos óvárosba is pár perc alatt besétálhattok egy esti fagyizásra

Apartmanok és Szobák A Tenger Mellett Dramalj, Crikvenica – 5519 Dramalj

Valóságos dzsungelbe csöppen az, aki ide érkezik. A kert gyönyörű: különleges fajtájú, buja növények sokasága fogad, melyek kellemesen hűs árnyékot nyújtanak, ha kiültök az óriási teraszra. Akár grillezhettek is! A szállás 600 méterre fekszik a strandtól, némelyik apartmanja tengeri kilátással is kecsegtet.

Apartman Loncaric Crikvenica

Nagyon segítőkész a tulajdonos, szuper szállás. A közelben minden megtalálható bolt, strand, étterem. És nem utolsó sorban tisztaságból jeles.”család kisgyerekkel, 5 nap alapján

Apartmani Visnja Crikvenica

Színes, modern, kényelmes, egy rövid sétára pedig homokos strandot is találtok a közelében – ez dióhéjban az Apartmani Visnja. Az ízlésesen berendezett stúdió apartmanok inkább párok számára jó választás, de van olyan, tengerre néző apartman is, ahol 6 fős társaság vagy nagycsalád is elfér. 

Ruza Apartmanház Novi Vinodolski

Kellemes, tiszta, csendes, nyugodt. A tenger, éttermek és a városközpont is könnyen elérhető gyalogosan (5-10 perc séta) autót nem is kellett használni. A tulajdonos beszél magyarul is, és nagyon kedves. ” – középkorú pár, 4 nap alapján

Horvátország középső részén, a Zadari régióban:

Apartmanház Marina -Kozjak Vir

Csak 100 méter a sziklás-kavicsos strandtól ez a 3 apartmanos horvát szállás. Ugyan a terasz közös, de kárpótol a mesés tengeri kilátás! További előny, hogy csendes helyen található, és még a klíma használat is díjmentes.

Horvátországi Mobil házak Sukošan

Mit szóltok egy extrán felszerelt, hangulatos házikóhoz, melynek ajtajától 30 méterre már az Adria hullámzik? A kempingben összesen 3 darab mobilház található, mindegyik 6 férőhelyes. Sukosan egy csendes kisváros, de Zadar izgalmas óvárosa csupán 14 km-re fekszik! 

Apartman Roko Bibinje

Kedves házigazdák, korrekt tájékoztatás a lehetőségekről, magyarul beszélnek, minden problémára megoldást keresnek. A tenger közelsége fantasztikus, nagyon jó lehetőségek vannak programokra.” család nagyobb gyerekkel, 8 nap alapján

Apartman Marta Vir

Csupán 50 méterre a strandtól nyújt pihenést ez az 5 fős apartman, ami remek választás családok számára. A reggelit vagy az esti borozgatást megejthetitek a tengerre néző teraszon, de néhány perc sétára éttermet is találtok. 

Kozjak Apartman Vir

Jó helyen van, közel a strand, kènyelmes volt az ágy, csendes, nyugodt környèk. Kutyussal mindig tudtunk egy nagy sètát tenni a közeli kis erdőben.” – család nagyobb gyerekkel, 7 nap alapján 

Nyaralóház A Tenger Mellett Preko, Ugljan – 12078 Preko

Ha ismeretlenebb hely felé vennétek az irányt, íme Ugljan szépséges szigete a zadari régióban! Preku faluban, 200 méterre a kellemes, homokos strandtól nyújt pihenést a nyaraló. A 3 hálóterű apartmanban akár 9 fő is kényelmesen elfér.

Apartman Alexander Privlaka Zadar

Nagyon kellemes kis apartman. Mindennel felszerelt konyha, modern berendezés. A kilátás csodálatos, nyugodt, csendes környék. Csak ajánlani tudom, legközelebb is szívesen jövünk vissza Privlakára és az apartmanba.” – fiatal pár, 7 nap alapján

Azure & Olive Mobilházak Privlaka

Mit szóltok egy kulturált kemping lehetőségéhez? A mobilházak 2 hálószobásak, klimatizáltak, saját zuhanyzós fürdőszobával és jól felszerelt konyhával. A kempinghez saját, kisgyerekbarát strand tartozik. Esti séta gyanánt irány a közeli Nim, melynek bájos óvárosa elvarázsol – de Zadar is csak 20 km. 

Apartman Harmonia Bibinje

Nagyon kedves fogadtatás, a szállásadó szuper ötletekkel, tanácsokkal látott el minket (mit érdemes megnézni, melyik éttermek a legjobbak). Közelben sok étterem, aktív sport lehetőség (jetski, hajózás stb), pár percnyi autó útra van Zadar, oda is érdemes ellátogatni.” – fiatal pár, 8 nap alapján 

Horvát-Holiday Mobilház Razanac

Rendkívül tiszta, kisgyerekbarát strandot kerestek? Irány Razanac, Zadartól 20 km-re! Egyik oldalról az Adria, másik oldalról a hegyek vesznek körbe, friss levegő és csend vár – itt nem jellemző a turisták tömege.  Összesen 6 db mobilház van, közös fürdővel. 

Kuća Marta Pridraga

Nagyon vendégszerető, kedves, barátságos szállásadók, nyugodt, családias szálláshely.” – család nagyobb gyerekkel, 11 nap alapján

Horvát Holiday Apartmanok Vir

200 méterre a strandtól található a 6 db, teljesen felszerelt és családbarát apartman. Bár a főút egy kőhajításnyira halad el, maga a szállás kifejezetten csendes, nyugodt. A hangulatos terasz és a kerti grill is a pihenéseteket szolgálja.

Apartman Croatia Vir

A szállásadónk egy tündér! Nagyon kedves, segítőkész, barátságos. A tenger kb. 20 méterre volt a szállásunktól, ami fantasztikus volt! Köszönjük Apartman Croatia Vir!” – család kisgyerekkel, 7 nap alapján

Apartman Manuella Bibinje

Teljesen rendben volt minden. A házigazdák minden tekintetben maximálisan segítőkészek és készségesek voltak. Egy magyar származású, magyar anyanyelvű hölgy volt az ügyintéző, aki mindenben a segítségünkre volt. A szobák, a nappali, a konyha tágas, jól felszerelt. A fürdőszoba, illetve minden helység tiszta, kulturált, a bútorok, egyéb felszerelések modernek, fiatalosak.

A látnivalók, kirándulási lehetőségek bőségesek, bár igaz, kicsit autózni kell, de megéri. Például Zadar belvárosa mindössze 7 km távolságra van, Biograd 15-17 km, Sibenik 58 km. Egyszóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Nem mostanában, de a közeljövőben még biztos, hogy vissza fogunk menni. ” – család nagyobb gyerekkel, 8 nap alapján 

Brac-szigeten, a magyarok egyik kedvenc helyén:

Apartmani Dimić Supetar

Supetarban pezseg az élet, ám ez a szálláshely a város egy nyugodtabb részén csábít pihenésre. Összesen 2 apartmanba lehet bevackolni, mindkettőhöz hangulatos terasz tartozik. Egy kifejezetten gyerekbarát, homokos strand terül el 100 méterre a szállástól!

Apartmanok Internet Hozzáféréssel Sutivan, Brac – 17825 Sutivan

Brac szigetén ez az egyik legjobb horvát szállás magyar vendéglátóval: csak 10 perc autóval Supetar, ahová a komp közlekedik, a strand pedig 5 perc gyalog.  A 4 fős apartman teraszán ücsörögve elkortyolhatjátok a finom, helyi prosek bort! 

Még több opciót megnéznétek egy adott régión belül? Ez a lista csak ízelítő, van még bőven horvátországi szállás magyarul beszélő tulajjal! A szűrő beállításával tudtok szemezgetni az ország bármely pontján >>

A történelemben gazdag Sibenik és Trogir környékén:

Villa Arijana Primošten

Gyönyörű kilátás, nagyon jó helyen van az apartman. Rövid kellemes séta a kisváros hangulatos központjába kiépített járdán, vagy a tengerparti sétányon. Kedves, barátságos a házigazda.” – család nagyobb gyerekkel, 8 nap alapján

Apartmanok Parkolóhellyel Marina, Trogir – 1062 Marina

Egyszerű, de nagyszerű: ez az otthonos és remekül felszerelt apartman 5 főt tud elszállásolni, az aprókavicsos strandtól 600 méterre. Roppant hangulatos kerthelyiségében egy hintaágy és egy mini játszótér is helyet kapott. 

Apartmani Tea Rogoznica

Nagyon kedves, vendégszerető, barátságos házigazdák, akik nagyon jól beszélnek magyarul. Az apartman elhelyezkedése kedvező: a közelben található több strand, pékség, üzlet. Szép a kilátás. Az apartman jól felszerelt, kényelmes.” – középkorú pár, 5 nap alapján

Apartmani Anamaria Okrug Gornji

Gyerekbarát strandot kerestek? Okrug Gornji nem fog csalódást okozni. A strandtól egy kőhajításnyira található a szállás, ahol 2 darab, tengerre néző, 4 fős apartmannal várnak. Este könnyűszerrel besétálhattok Trogir történelmi belvárosába, vagy igénybe vehetitek a vízi taxit is, ami szintén a szállás közeléből indul!

Judit Apartmanház Tisno

Ennyire vendégszerető környezetben még nem jártunk! Első nap a házigazda végigkísért minket a félszigeten, és sok csodás helyre elvezetett minket. Megmutatta a kedvezőbb árbeli boltokat, magyar étlapos éttermet, legszebb, legjobb strandokat, és még sorolhatnám. A házról annyit csendes nyugodt környezet, csodaszép kilátás. Szuper napokat töltöttünk náluk! Mégegyszer köszönjük szépen!” – fiatal pár, 5 nap alapján

Apartmanok A Tenger Mellett Seget Vranjica, Trogir – 975 Seget Vranjica

Remek helyen található a szállás: Trogir izgalmas óvárosa 10 perc autóval, a legközelebbi strand pedig 3 perc sétára terül el. Egy 4 fős és egy 5 fős apartmanba foglalhattok, ez utóbbi tengeri panorámás terasszal vár.

Apartmani Jadranka Vinišće

Ezzel a kilátással nem lehet betelni: a teraszról a tenger és a dimbes-dombos zöld környék is egyaránt csodásan belátható. Az apartmanok felújítottak. Vinisce egy csendes kis falu szuper stranddal, ami csupán 100 méter a szállástól. 

Apartmanok Parkolóhellyel Pirovac, Sibenik – 15271 Pirovac

600 méterre a kavicsos strandtól található a 3 darab barátságosan berendezett apartmannal rendelkező szállás. Ha kirándulni szeretnétek, kb. 20 perc autóúttal elérhetitek a pezsgésről híres Vodicét vagy Sibenik bájos óvárosát.

Horvát szállások az ország délebbi szakaszán, ahol magyarul beszélő a tulaj:

Pansion Dalmathouse Orebić

Minél délebbre utaznátok, és előnyben részesítitek a félszigeteket? Íme: ez a klassz horvát szállás 120 méterre fekszik a homokos és sziklás parttal is büszkélkedő Pelješki Riviérától, ami Horvátország leghosszabb összefüggő strandszakasza. Pazar kilátás, egzotikus kert, kényelem, más nem is kell!

Apartmani Emil Makarska

Jó elhelyezkedés. A tulajdonos tud magyarul beszélni, segítőkész. A tengerpart 100 m-en belül van. Az autó parkolás egyszerű.” – fiatal pár, 7 nap alapján

Apartmanok Parkolóhellyel Gradac, Makarska – 18315 Gradac 

Gyönyörködjetek a közeli, makarskai hegyek impozáns látványában, miközben a reggeli kávét szürcsölitek! Nyugi, a víz sincs messze: csak 200 méter a kavicsos strand, és a híres makarskai sétány is 10 perc alatt megközelíthető gyalogosan. 2 db, 5 fős apartman közül választhattok.

Apartmanok A Tenger Mellett Basina, Hvar – 18437 Basina

Még Hvar szigetén is akad magyarul beszélő tulaj! A tengerre néző teraszos apartman 3 hálótérrel rendelkezik, így akár 8 fő is bőven elfér. Kevesebb, mint 50 méterre található a kavicsos strandtól

Kihagyhatatlan látnivalók Horvátországban:

Csak semmi kézzel-lábbal kommunikálás: könnyítsétek meg a dolgotokat, és irány egy horvát szállás magyarul beszélő vendéglátóval >>

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version