Site icon Szallas.hu Blog

2020-as bakancslista külföldi úti célokkal


Tervezgetni mindig jó, még akkor is, ha csak részben valósulnak meg a következő évre kitűzött céljaink. Nekünk minden évben van egy hazai és egy külföldi bakancslistánk, amiről igyekszünk minél többet kipipálni. Szerencsére már a külföldi célpontok is egyre könnyebben elérhetők a fapados légitársaságoknak köszönhetően, így egy hosszú hétvége már nem is biztos, hogy többe kerül, mint egy hazai vakáció. Íme egy 2020-as külföldi bakancslista, hátha tudtok ötletet meríteni a saját jövő évi utazásaitokhoz.

2020-as bakancslista külföldi úti célokkal

Január: Ciprus

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, mi a borongós december után már igazán vágyunk ilyenkor egy kis melegre és napsütésre. Nemrég hallottunk róla, hogy Európán belül a legjobb választás ilyenkor Ciprus, mert ez Dél-Európa legnaposabb és legmelegebb pontja január környékén. Jó lenne 2020-ban letesztelni!

Ciprusi szálláshelyek >>

Ciprus mesés tengerpartja

Február: Málta

A mediterrán éghajlatú Málta igazából egész évben jó választás. Mi jártunk már ott nyáron és ősszel is, de megunhatatlan, úgyhogy előbb-utóbb meglátogatjuk télen is.

Kedvenc szállásunk a Bella Vista Hotel St Pauls Bay, aminek a szobáival és az éttermével is maximálisan elégedettek voltunk. 

Egy kis érdekesség a szigetországról: 10 csodahely Máltán, amit azonnal a szívembe zártam

Málta fővárosa, Valletta

Március: Csehország

Csehország nem csak Prága, a meseszép fővárosnál sokkal több látnivalót rejteget, többek között gyönyörű kastélyokat, és páratlan természeti kincseket. Persze ne hagyjuk ki Prágát sem, de érdemes felkeresni Karlovy Varyt, Brnot, Loket, vagy a kevésbé ismert Bouzov várát és Konopiste kastélyát. Aki a természetet kedveli jobban, annak ajánljuk a Morva-karsztot, vagy a Cseh Svájc Nemzeti Parkot. Március még kiszámíthatatlan, de itt biztosan találunk olyan programot is, ami esős időben is nagyon klassz.

Szállások Csehországban >>

Prága jó kiindulópontja lehet egy csillagtúrának: Prágai szállások

Bouzov vára Csehországban

Április: Róma

Olaszország nagyobb városai önmagukban is kitesznek egy-egy többnapos utazást, de az április talán egy római vakációra a legalkalmasabb.

Programajánlónk itt olvasható: Hogyan tölts el 5 napot Rómában? 

Szállást keresel Rómában? Nézd meg ezeket >>

Trevi-kút, Róma

Május: Madeira

Madeira az örök tavasz szigete, május környékén pedig kifejezetten szép, mert ilyenkor az egész sziget virágba borul. Mióta ősszel itt töltöttünk két csodálatos hetet, bakancslistás, hogy egyszer tavasszal is visszatérjünk.

Hogy mi mindent érdemes Madeirán megnézni, arról itt írtunk >>

TIPP: Szállást a legpraktikusabb a főváros, Funchal környékén foglalni, mert innen csillagtúrával a sziget minden pontja elérhető – Szállások Funchalban

Június: Bécs

Ilyenkor már javában spórolunk a nyaralásra, vagy egy őszi, nagyobb egzotikus utazásra, de azért nem szeretnénk egész hónapban otthon ülni. Bécs autóval, vagy vonattal is elérhető úti cél, a látnivalókat pedig talán nem is kell külön bemutatnunk.

A legjobb szállások Bécsben >>

Schönbrunni kastély Bécsben

Július: horvát tengerpart

Nyáron a repülőjegyek drágábbak, de szerencsére Horvátország tengerpartja autóval is megközelíthető, és ha legalább 4 fő vág neki az útnak, már az apartmanokat is jobban megéri kibérelni. Mivel pusztán strandolással nem érjük be, 2020-as bakancslistánkon nem csak a tengerpartja, hanem a Plitvicei-tavak és a Krka Nemzeti Park is helyet kapott egy-egy nap erejéig.

Szállások a horvát tengerparton >>

Brela, Horvátország

Augusztus: Szlovénia

Másik szomszédunk is gyönyörű nyaralóhely, kifejezetten azoknak ajánljuk, akik, az aktív kikapcsolódás hívei. Az ő bakancslistájukon szinte kötelezően szerepelnie kell, hiszen lehet itt hódolni a hegymászásnak, a vízi sportoknak, de aprócska tengerpartja is egy igazi ékszerdoboz.

Szállást keresel Szlovéniában? Itt válogathatsz >>

Isonzó-völgy Szlovéniában

Szeptember: Kanári-szigetek

Hogy melyik, az szinte mindegy, ősszel bármelyik kitűnő választás. Az idő még nagyon jó, fürödni is lehet, a nagy tömeg pedig már kezd fogyatkozni.

Hogy melyik szigetet érdemes választani, ahhoz itt adunk egy kis segítséget >>

Tenerife

Október: Kalifornia

Egy korábbi bakancslistánkon ezt mi már kipipáltuk, de bármikor újra visszamennénk, és az időpontot is ugyanúgy októberre tennénk. Hogy miért? Az idő ilyenkor még szuper, enyhe ősztől a nyárias melegig mindenféle lehet attól függően, melyik államban kalandozunk éppen. Kalifornia nemzeti parkjai lenyűgözőek, de San Francisco, Los Angeles és Las Vegas meglátogatására is érdemes néhány napot szánni.

Kalifornia nem olcsó, legtöbbet talán a szálláson lehet spórolni. Éppen ezért ajánljuk a moteleket, amik hozzátartoznak az amerikai életérzéshez. Egyébként utunk során több mint tízet kipróbáltunk, és még a legszerényebbel is maximálisan meg voltunk elégedve. Itt szemezgethetsz >>

Los Angeles, Kalifornia

November: Erdély

Valójában bármikor nagyszerű úti cél, de mivel nyáron már láttuk, ezért 2020-ban az őszi bakancslistánkon kap helyet, hogy új oldalát is felfedezhessük.

Válogass a TOP 10 erdélyi szállás az őszi-téli napokra ajánlónkból! >>

Erdélyi Gyilkos-tó

December: Zakopane

Imádjuk Lengyelországot, azon belül pedig Zakopane igazi szerelem. Ha a közelben járunk, mindig útba ejtjük már csak a finom sajtok miatt is. Advent idején azonban még nem sikerült eljutnunk ide, ezért a 2020-as külföldi bakancslistánkon övé a december hónap.

Téli kalandok Zakopanéban >>

Szállásajánló:

A te toplistád hogy néz ki? A fenti bakancslista úti céljai közül hová látogatnál el szívesen 2020-ban?

Még több szálláshelyet találsz 2020-ban is a szallas.hu oldalán >>

(fotók: Bene Marianna, shutterstock)


Exit mobile version