Site icon Szallas.hu Blog

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a 2021-es szabadságodból? – Ezekkel a munkaszüneti és ünnepnapokkal mindenképpen számolj!


Bár a 2020-as év bebizonyította, hogy bármi megtörténhet, és pillanatok alatt füstbe mehet minden tervünk, mi mégis pozitívan tekintünk a jövőbe, és azt valljuk, érdemes tervezni a 2021-es utazásokat. Most azt is megmutatjuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a jövő évben rendelkezésre álló szabadságodból és a munkaszüneti napokból.

2021-ben mindössze egy áthelyezett munkanappal kell számolnunk, aminek az az oka, hogy a legtöbb ünnep péntekre, vagy hétfőre fog esni, 4 darab (május 1., október 23. és a karácsony) pedig sajnos hétvégére. Persze ennek is van előnye: így csak egy szombatot veszítünk el, a december 11-et, amikor a pihenő nappá nyilvánított december 24-ét dolgozzuk le.

De nézzük, hogyan alakulnak idén a munkaszüneti és ünnepnapok!

DátumNapMunkaszüneti
január 1.péntekÚjév első napja
március 15.hétfő1848-as Forradalom ünnepe
április 2.péntekNagypéntek
április 5.hétfőHúsvét hétfő
május 1.szombatMunka ünnep
május 24.hétfőPünkösd hétfő
augusztus 20.péntekSzent István ünnepe
október 23.szombat1956-os Forradalom ünnepe
november 1.hétfőMindenszentek napja
december 25.szombatKarácsony
december 26.vasárnapKarácsony másnapja

Ezekkel a hosszú hétvégékkel érdemes számolni 2021-ben

Tipp: indulj útnak már előző nap munka után, így időt nyerhetsz, és többet pihenhetsz.

Így hozd ki a legtöbbet a 2021-es szabadságodból!

Ki ne szeretne minél kevesebb szabadság felhasználásával a lehető legtöbbet pihenni!? Ehhez is adunk pát ötletet, hogyan érdemes variálni a munkaszüneti napokkal és a szabadsággal, hogy igazán tartalmas utazásokat szervezhessünk, ahol mindenre jut idő.

Gigapihenés március 13-tól április 5-ig mindössze 13 nap szabadságból. Bő 3 hét alatt már valóban ki lehet kapcsolni 100%-osan, és feltöltődhetünk, ráadásul a 24 napot megússzuk 13 nap fizetett szabadsággal.

Toldd meg a húsvétot 12 nappal! Ha március 27-től április 11-ig foglalunk szállást, akkor a 4 napos ünneppel együtt összesen 16 napot pihenhetünk, és mindezt csak 8 napnyi szabadságunk bánja. Ugye, milyen jól hangzik!?

9 nap pihenés 4 nap szabadságból:

Tudtad, hogy a nemzeti ünnepeken sok múzeum ingyenesen látogatható? Ha nem, az alábbi bejegyzésekben adunk pár tippet:

Karácsony és szilveszter kicsit másképp: manapság már egyre elfogadottabb, hogy a családok, párok utazással töltik ezt az időszakot. Ha te is arra vágysz, hogy karácsonykor és szilveszterkor ne kelljen sütni-főzni, készülődni, töltsd a december 24. és január 2. közötti időszakot utazással, pihenéssel. Jó hír, hogy a 10 napos vakációhoz csak 4 nap szabadságot kell tartalékolni az év végére.

Ajánlónk:

Érdemes számításba venni a tanítási szüneteket is!

A gyerekes családok tudják, sokszor nem elég a munkahelyi beosztásokhoz alkalmazkodni. Sakkozni kell a tanítási szünetekkel is, hogy az egész család együtt vakációzhasson.

A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján az iskolai tanév 2020. szeptember 1-jén kedden kezdődik, és 2021. június 15-én kedden ér véget.

A tanítási szünetek dátumai:

5 családi programtipp az őszi szünetre

Szuper szállás és izgalmas programok Nyíregyházán az őszi szünetben:

Családi kirándulástippek télre:

Kalandok a tavaszi szünetre:

Családbarát szállások országszerte:

Persze jogos az aggodalom, hogy vajon mit tartogat számunkra a 2021-es év, mégis azt tanácsoljuk, foglaljátok le szállásotokat az ünnepekre minél előbb, mert ezekben a kiemelt időszakokban villámgyorsan elfogynak a jó helyek. A Szallas.hu kínálatában számos olyan szálláshelyet találtok, ami lemondási díj nélkül foglalható, így nincs kockázat!

Ha kíváncsi vagy, melyek ezek, kattints ide >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version