Site icon Szallas.hu Blog

4+1 ok egy jakuzzis horgászhétvége mellett Békésszentandráson


Nem férhet kétség ahhoz, hogy egy kiadós pihenéshez szükséges a nyugalom, a csend és a természet közelsége. Az sem baj, ha többet kell egy kicsit utazni hozzá, mint ahogyan megszoktuk. Egy horgászhétvége gondolata Békésszentandráson talán első hallásra nem tűnik csábítónak, de több okot is tudok mondani, hogy miért nem érdemes kihagyni senki ember fiának.

Békésszentandrás

1.Pazar horgászhelyek

A legtöbb vízparti nyaralónak van stégje, amelyhez tartozik egy csónak is. Ha a gyerekeknek szerencséjük van, akkor egy vízibicikli is.

A horgászok általában a csónakból vagy a vízibicikliről etetnek be, aztán nagyjából 2 perc alatt kipakolják a horgászfelszerelést, és a nélkülözhetetlen csontkukacokat. Ha van olyan hely az országban, ahol mesés élmény egy horgászhétvége, akkor Békésszentandrás horgászparadicsoma biztosan az!

2.A jakuzzi alapfelszerelés

Szerencsére évekkel ezelőtt felismerték a szállásadók Békésszentandráson, hogy egy család akkor érzi jól magát egy ilyen elszigetelt helyen, ha minden felmerülő igényt ki tudnak elégíteni.

Éppen ezért majdnem minden nyaralóhoz tartozik jakuzzi és medence is. A medencét a nyári napokon mi szinte éjjel-nappal használtuk, hogy a jakuzziról ne is beszéljünk. Így lehet egy horgászhétvége igazi élmény. Egy kis fürdés, egy kis horgászat. A meleg vizes medencék sosem mennek ki a divatból!

3.Maximális nyugalom és csend

Minden családtag másra vágyik. A nagymama szívesen fejt keresztrejtvényt egy fotelben, az anyuka végre valahára kiolvashatja azt a regényt, ami már 3 hónapja az éjjeliszekrényen fekszik.

A kamaszok pedig biztosan szeretik majd, hogy itt mindig el lehet vonulni valahova sétálni egyet, vagy napozni. Rengeteg a tér, sok a szomszéd, akár ismerkedni is lehet velük. Remek kis társaságok verbuválódnak össze néhány óra alatt.

4.Szabadtéri programok

A nyaraló kertjében számos olyan dolgot tehetünk, amit otthon nem feltétlenül. Akinek nincs például otthon kertje, az örömmel tapasztalja majd, hogy a gyerekek számára trambulin és játszótér majdnem minden nyaralónál megtalálható.

A hátsó kertekben focizni, és röplabdázni is lehet, akár két nagyobb csapatnak is. Szintén nagy előny, hogy bármikor használhatjuk a tűzrakó helyet, a szállásadók ellátnak bennünket száraz tűzifával. Így a bográcsozás, a halászlé és gulyásleves készítés akár mindennapos elfoglaltság lehet, este pedig szalonnát is süthetünk csillagles közben.

+1 Pihenés kutyákkal

Bár nem mindenkinek fontos ez a szempont, azért hasznos tudni, hogy szinte minden békésszentandrási nyaralóba lehet vinni kisállatokat.

Mi általában kutyákkal utazunk, de macskát is vittünk már, és mindenhol nagyon korrekt feltételekkel fogadták őket. Van olyan hely, ahol elkérnek egy kisebb összeget a felmerülő problémák orvoslására, de ezt általában vissza is adják, ha a kutyánk/macskánk nem tett kárt semmiben. Ez pedig nyilvánvalóan elfogadható megoldás.

A szállásfoglalás – hogyan válassz vendégházat, ha Békésszentandrásra indulsz?

Az első és legfontosabb dolog szálláskeresés előtt mindig az, hogy tudjuk, mire vágyunk. Persze ez azokra az alkalmakra nem érvényes, amikor találomra választunk pihenőhelyet, ám amikor horgászni is szeretnénk, és jó lenne, ha senki nem unná halálra magát eközben a családból, akkor alaposan át kell gondolni a lehetőségeket.

Először is mérlegelni kell azt, hogy milyen szállás/szobafelosztás előnyös a család számára, hiszen a horgászok éjszaka fekszenek csak le, és hajnalban már mennek is támasztani a botot. A gyerekeket ez biztosan nem köti le fél napnál tovább, és persze senki nem utasítja vissza sem a jakuzzit, sem pedig a kandallót. Szerencsére Szarvason található Békés megye egyik legjobb fürdője, így az élményfürdőben egész napos pancsolásra, csúszdázásra is van lehetőség.

Ja, és ne felejtsük el azt se, hogy fontos, hogy a közelben legyen étterem, és cukrászda is, mert pihenés közben a feleségeknek is kijár ugyebár az a luxus, hogy ne a konyhában töltsék el a fél napjukat. (Szarvason rengeteg ilyen hely van!) Örömmel jelentem, hogy Békésszentandráson, a Holt-Körös partján több száz ilyen szállás található.

Mi már többet is teszteltünk, és biztos, hogy még fogunk is. Nézzük a legjobb békésszentandrási szállásokat! Irány Békésszentandrás!

Szállások Békésszentandráson

Zoli Vendégház Békésszentandrás

Békésszentandráson, Szarvas határában, a Hármas-Körös mellett húzódó Siratói Holt-Körös partján található Zoli Vendégháza. A Vendégháztól 5 km-re található a Szarvasi Gyógyfürdő, 2,5 km-re pedig a nevezetes szentandrási sörfőzde található.

Még több apartman Békésszentandráson


Hasznos információk:

Kinek lehet ideális pihenőhely Békésszentandrás? 

Horgászoknak, horgász baráti társaságoknak mindenképpen. Kisgyerekes családoknak és olyan pároknak is jó szívvel ajánlom, akik szívesen olvasnának a természetben, vagy szeretnek üldögélni a jakuzziban. Erre pedig senki nem mondhat nemet.

/Fotók: Kristóf Eszter, szallas.hu/


Exit mobile version