Site icon Szallas.hu Blog

5 +1 állatkert, amit legalább egyszer látni kell


Ugyan ki ne szeretné az állatokat? A nyári szünet egyik legjobb családi programja meglátogatni valamelyik állatkertet. Magyarország számos gyönyörű, rendezett állatkerttel várja látogatóit. Íme 5+1 állatkert, amit közösségünk tagjai jó szívvel ajánlanak.

1. Nyíregyházi Állatpark

“A Nyíregyházi Állatparkban 500 faj 5000 egyede várja a látogatókat. Magyarország egyik leglátogatottabb vidéki turisztikai látványossága a közelmúltban kétszer is elnyerte az „Európa legjobb állatkertje” címet.”

Fotók: Hollik Dániel – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

2. Miskolci Vadaspark

“Több mint 130 állatfaj vár arra, hogy találkozzon a látogatókkal. A Vadaspark két kedvence Forgó Dorka és Füles Borka, a két barnamedve.
Az autóval érkezők a vadaspark előtt tudnak ingyenesen parkolni. Mi a tömegközlekedést választottuk. Az 1-es buszról a Majális park végállomáson szálltunk le. Innen kb. 15 perces erdei séta volt állatkert a Csanyik-völgyön keresztül. Ha nincs kedve sétálnia valakinek, előzetes igény szerint ZOO járat is közlekedik.”

Fotók: Egerszegi Fanni – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

3. Debreceni Állatkert

“Kellemes környezetben,árnyas fák között található a park sok állattal és játékokkal.”

Fotók: Orosz Jennifer – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

4. Veresegyházi Medveotthon

“Programtipp: Veresegyházi Medveotthon

Fotók: Kovács Annamária – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

5. Alpaka Farm

“Aki teheti látogasson el ezen csodás helyre! Hihetetlen élmény! Egyéni és csoportos foglalkozásokon is részt lehet venni, előzetes bejelentkezés után! A tulajdonos nagyon kedves! A puha alpakákról számos információ hangzik el az etetések és simogatások közepette. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló program!

Fotók: Csoma Adrienn – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

+1 Tropicarium – “a cápás állatkert”

“Nyáron, ha rossz idő van, akkor az egyik legjobb program, kisgyerekkel pedig kötelező. Imádtuk, ahogy a rája fölénk jött az üveg akváriumba és belemosolygott a kamerába. A cápák úgy köröztek, mint valami horror filmben. Érdemes elmenni!” 

Fotók: Orosz Jennifer – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Neked melyik a kedvenced? Te melyik állatkerttel egészítenéd ki a listát? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

Programokat és kipróbált helyeket keresel? A Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára! Facebook csoportunkban Magyarország ismert és kevésbé ismert úti céljait segítünk megismerni. Közösségünkben közel 10 000 lelkes utazó cserél naponta új programtippeket! Belföldi utazási tanácsokat kaphatsz és örülünk, ha saját tapasztalataidat, élményeidet Te is megosztod a csoport tagjaival.

Csatlakozom az ingyenes programtippekért >>


Exit mobile version