Site icon Szallas.hu Blog

5+1 szenzációs balatoni vendégház, ha nagyobb társasággal pihennél


Ha nyaraláskor összegyűlik a nagycsalád, már ti sem tudjátok követni, hányan vagytok? Együtt pihennétek a barátaitokkal a Balaton partján? Bizony nem könnyű olyan balatoni szálláshelyet találni, ahol mindannyian kényelmesen elfértek, és a környéken is jó programokon vehettek részt. Következzen 5+1 balatoni vendégház nagyobb társaságoknak, ahol garantáltan felejthetetlen élmény lesz a közös nyaralás!

5+1 szenzációs balatoni vendégház, ha nagyobb társasággal pihennél

Pihenés Balatonbogláron! – Kids’ Paradise Vendégház Balatonboglár

Olyan nyaralót kerestek, ahol akár 24 fő is elfér kényelmesen, felnőttek-gyerekek vegyesen? Ebben a vendégházban ez nem lehet akadály! Plusz pont jár azért, hogy az udvaron medence vár, a pihenősarokban pedig főzési, grillezési lehetőség is van. 

A kicsiket lenyűgözi majd a játszótér, a homokozó, a trambulin, és a fedett játszóház konyhával, a kamaszokat pedig csocsó, ping-pong, és biliárd várja. A ház ideális választás családi és baráti nyaraláshoz is!

Programtipp!

Ha Balatonbogláron pihentek, feltétlenül látogassatok el a Gömbkilátóhoz, és a mellette található Bobpályához, ami a Kalandparkkal együtt nagy kedvence a gyerekeknek. A Csavargőzös Műemlékhajó szintén bakancslistás hely, mert ez a Balaton legöregebb hajója. Ha vízi élményeket kerestek, a Platán Strand, a Buborék Élményfürdő és a boglári hajóállomásról induló kirándulóhajók remek kikapcsolódást ígérnek. 

Gömbkilátó

Élmények Siófokon! – Borostyán Vendégház Siófok

Nem kerestek túl nagy házat, de fontos számotokra, hogy Siófokon nyaraljatok? A vendégház 600 méterre van a Balaton-parttól, a lakásokban pedig 2-4 fő fér el kényelmesen. Ha grilleznétek a kertben, vagy régi vágyatok egy közös szalonnasütés, a legjobb helyen jártok. Esténként sétálhattok a vízparton és a Petőfi sétányon, délelőttönként pedig napozhattok és olvasgathattok a vendégház kertjében. A házban a kutyákat és macskákat is örömmel látják.

Programtipp! 

Kevés olyan kisváros van az országban, amely annyi programot tartogat a nyaralni vágyók számára, mint Siófok. A Siófoki hajóállomás mellett a Fordított Házat, a Bella Állatparkot, a Víztornyot és a Cseles Kelepcét mindenképpen keressétek fel, ha itt foglaltok szállást. 

Siófoki Víztorony, ahonnan körpanoráma nyílik Siófokra és a Balatonra

Válaszd Balatonfüredet! – Rita Vendégház Balatonfüred

A Balaton északi partján nyaralnátok nagyobb társasággal, és amit kerestek, az egy balatoni vendégház, ahol akár 10-12 fő is elfér? Ez a vendégház Balatonfüred központjában van, öt percre a Tagore sétánytól, és a Balaton-parttól, tehát nem kell órákat sétálni sem a strandoláshoz, sem pedig a hajózáshoz. A parkolás ingyenes, ami azért is szuper, mert biztosan sokat kirándultok majd kocsival Tihanyba, Badacsonyba, vagy akár Szigligetre. 

Programtipp!

Balatonfüred strandjai mellett a városban érdemes még felkeresni az Annagora Aquaparkot, illetve a hajóállomást. A Balaton-parton népszerű látnivaló a Tagore sétány, a Bujtor István szobor, és A Halász és a Révész szobra. Ha pedig sportos kalandra vágytok, vár az Extrém Kalandpark!

Balatonfüredi Tagore sétány

Balatongyörökre vágysz? – Mandulavirág Vendégház Balatongyörök

Balatongyörök Vonyarcvashegy mellett található, a vendégház 1,2 km-re fekszik a strandtól, és 1,5 km-re a hajóállomástól. A nagy kertben fedett kerti kiülő és grillsütő is van, így sütögetésre akár minden nap is van lehetőség, ha nem mozdulnátok ki otthonról, csak a strandra. Parkolni a zárható udvaron lehet, és a kutyátokat is nyugodtan magatokkal vihetitek, mert a vendégház kutyabarát hely. Györök csendes, barátságos település, élvezni fogjátok ez itt töltött nyarat!

Programtipp!

Balatongyörökön egyértelműen a kilátók lesznek a kedvenceitek! A Szépkilátóból csodálatos panoráma nyílik a Tapolcai-medence tanúhegyeire és a Szigligeti-öbölre, ahogyan a 448 méter magas Pap-hegyen álló Batsányi-kilátóból is szép kilátás nyílik a Balaton-felvidékre.

Panoráma a balatongyöröki Szépkilátóból

Ragaszkodsz Zamárdihoz? – Terra Vendégház Zamárdi

Zamárdiban kerestek 8-10 fős vendégházat? Ez a balatoni vendégház csendes környezetben fekszik, a strandtól 700 méterre. A ház elrendezésének köszönhetően két szinten rendezkedhettek be, így a gyerekzsivaj sem lesz probléma azoknak, akik soráig szeretnének aludni. A házban a kánikula idején is tudtok majd hűsölni, mert van légkondi, a parkolás és a wifi pedig díjmentes. Baráti és családi kikapcsolódáshoz is szuper választás! 

Programtipp!

Zamárdi főként a fesztiváljairól ismert balatoni település, de érdemes alaposabban is körülnézni a községben, mert számos más programot is kínál. Ha sportosak vagytok, akkor teszteljétek le a Zamárdi Paintballt, és a Zamárdi Kalandparkot. A balatoni panorámáért keressétek fel a Kőhegyi kilátót, a vízparton pedig készítsetek néhány fotót a Balaton szíve szobornál

Kőhegyi kilátó

Fedezd fel Révfülöp szépségeit! – Liget Vendégház Révfülöp

Ha olyan bababarát és kutyabarát vendégházat kerestek Révfülöpön, ahol kipihenhetitek a szürke hétköznapokat, akkor megtaláltátok! A hatalmas kertben grillezésre, és bográcsozásra is van lehetőség, a nagy fedett teraszon pedig élvezni fogjátok esténként a borozgatást a fenyőfák alatt. A közelben van a strand, a hajóállomás és a kertmozi is. 

Programtipp!

Bár Révfülöp nem nagy település, sok látnivaló vár a községben. A Balaton-parton keressétek fel a Révfülöpi Rózsakertet, az Európa sétányt, és a Révész szobrát, de a hajóállomás is a nagy kedvence a turistáknak. Ha érdekelnek a történelmi emlékek, látogassatok el a Révfülöpi templomromhoz, amely a XIII. századból származik.

Európa sétány

Miért foglaljatok vendégházat a Balatonnál?

Szervezzetek egy közös, nagy családi bográcsozást, egy baráti lángos partit, és foglaljatok le a pihenéshez a társaságnak egy balatoni vendégházat a szallas.hu kínálatából! >>

(fotó: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version