Site icon Szallas.hu Blog

5 dolog, amit ne hagyj ki, ha a Balaton-felvidéken jársz

Hegyestű


A Balaton minden évszakban más és más arcát mutatja, azonban számomra talán mégis a tavaszi és az őszi látvány a legkedvesebb. Ezért is döntöttünk úgy a barátnőimmel, hogy a szokásos tavaszi lányos kirándulásunkat itt töltjük el. Elmentünk hát szinte a legnyugatibb pontba, a balatonedericsi Angelhouse-ba, majd onnan vissza Budapest felé fedeztük fel a látnivalókat.

Naplemente Badacsonyból

Érdemes úgy időzíteni látogatásunkat a Balaton-parti hegyek fejedelménél, hogy a naplementét a Laposa birtok teraszáról csodálhassuk meg egy pohár finom bor társaságában. Szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk.

Laposa Birtok

Még több szállás Badacsonyban >>

Tapolcai tavasbarlang

Csónakáztál már a föld alatt? Megteheted, ha ellátogatsz Tapolcára, a tavasbarlangba. Forgalmasabb, nyári időszakban érdemes lefoglalni előre a belépőt, különben könnyen kimaradhatunk ebből a különleges élményből.

Tapolcai tavasbarlang

Szállások Tapolcán >>

Szigligeti vár

A Balaton várát már messziről láthatja az arra járó kiránduló. A nemrégiben felújított vár számtalan programmal várja egész évben a kisebb és nagyobb látogatóit is. Ha éppen nincs semmilyen koncert, vagy előadás az ottjártunkkor, akkor se legyünk csalódottak, ugyanis a vár fokáról szemlélhetjük meg, amint a Balaton elterül a lábunk előtt.

Szigligeti vár

Aki itt jár, feltétlenül nézzen be a vár lábánál fekvő Várkávézóba, varázslatos a hely hangulata, és a sós tökmagfagyi a legfinomabb, amit eddig kóstoltam.

Szállások Szigligeten >>

TIPP: Ha a szallas.hu oldalon foglalsz, 10 % kedvezmény jár a belépőjegy árából!

Hegyestű

Gyerekkoromban csak a földrajz könyvem lapjairól tanulmányozhattam a Balaton-felvidék bámulatos természeti képződményeit, a bazaltorgonákat. 

Hegyestű

Felnőtt fejjel már abban a szerencsében is részesülhettem, hogy mindezt szabad szemmel is láthattam Hegyestűnél. A Káli-medence kapujának őreként is szokták emlegetni ezt a 337 méter magas hegyet, amelynek tetejéről szintén csodásan tárul elénk a táj.

Tihany

Tihanyról valószínűleg mindenkinek az Apátság, a visszhang, és a kis kézműves sétány jut eszébe. Megéri azonban a kis utcákon leereszkedni a partig, hogy testközelbe kerüljünk a nagy vízzel. Szintén érdemes meglátogatni a Tihanyi Piac Placcot, ami igazi közösségi hellyé nőtte ki magát.

Tihany

A bisztróban minden nap kóstolhatunk valami finomat, hétvégente pedig igazi kipakolós piac is várja az érdeklődőket, sőt régiséges standokkal is találkozhatunk.

Tihanyi szálláshelyek >>

Akár barátokkal, akár párban utazunk, a Balaton mindig tartogat számunkra valamit. Menjünk és fedezzük fel!

Szállások a Balaton-felvidéken >>

/Fotók: Nagy Enikő/

 


Exit mobile version