Site icon Szallas.hu Blog

Modern útitársak – 5 hasznos applikáció, ami megkönnyíti az utazásod


Szálláskeresés a saját igényeid szerint, pillanatok alatt? Izgalmas látnivalókat felfedő idegenvezető? Időspóroló navigátor? Neked melyik applikációra lenne szükséged leginkább az utazáshoz? Összeírtuk a leghasznosabb alkalmazásokat, amiket ingyenesen letölthetsz a Google Play Áruházból és az Apple App Storeból is. 

1. Mindig időben érkezhetsz: Waze

Az utazások egyik legfontosabb eleme a tervezés – ebben segít a Waze, mely az élő forgalmi adatoknak köszönhetően gondoskodik róla, hogy időben odaérj, ahová szeretnél. Nem kell többé a dugóban rostokolnod, mert ez a szuper applikáció a baleset-, valamint a rendőrmentes útvonalakat is könnyen felrajzolja neked.

Sőt! Akár meg is oszthatod az aktuális tartózkodási helyed, így ha többen utaztok, akkor könnyebb lesz összehangolni az érkezést. Emellett a parkolóhelyek keresésében, illetve az általad előnyben részesített benzinkutak megtalálásában is jó szolgálatot tesz a Waze. Ez a maximálisan magyar nyelvű navigáció tehát biztosan hasznos társad lesz utazás közben. 

2. Hogy semmi ne maradjon ki: Do! Simple To Do List

Ismered az érzést, amikor a megérkezés pillanatában, a homlokodra csapva nyugtázod, hogy megint kimaradt valami fontos a bőröndből? Akkor ideje változtatni a rossz szokásokon, amit a Do! – Simple To Do Listtel megtehetsz. A tervezésre született applikációval egykettőre összeírhatod az utazáshoz szükséges legfontosabb kellékeket és takaros pontokba szedheted a teendőlistát.

Bár az alkalmazás jelenleg csak angolul érhető el, mégis olyan egyszerűen kezelhető, hogy nyelvtudás hiánya sem fog gondot okozni. Töltsd le bátran, és bizonyosodj meg róla!

3. Mobilodban a pénztárcád: Simple

Felejtsd el, hogy sorba kell állni a bérletért, a pakolójegyért vagy az autópálya matricáért, mert a Simple birtokában biztonságos módon fizethetsz – mintha csak a bankkártyáddal tennéd mindezt! A legjobb programok, színházi előadások, koncertek, kiállítások, sportesemények, filmek csupán pár koppintásra lesznek tőled, így sok időt megtakarítasz majd a nyaralás alatt a jegyvásárlásokkal, hogy csak az élményekre összpontosíthass.

Ha pedig megéheznél, de nem lesz kedved kilépni sem a szálláshelyről, akkor biztosan örülni fogsz, hogy az ételkiszállító cégnél a Simple segítségével is tudsz majd fizetni. 

4. Úti kalauz a kezedben: Maps.Me offline térképek

Utazás közben bőven akadhatnak problémák az internetkapcsolattal, de ha Maps.Me offline térképeket választod, akkor sok felesleges stressztől kíméled meg magad. A vezetéshez, a gyalogláshoz és a biciklizéshez egyaránt használható alkalmazás nem csupán Magyarországon, de Európában is bárhol elvezet A-ból B-be.

A részletgazdag offline térképekkel pontosan megtervezheted az útvonalad, amiből a látványosságok, érdekes helyszínek, túraútvonalak, kávézók, éttermek sem maradnak ki. 

5. Szállásfoglalás könnyen, gyorsan, személyre szabottan: Szallas.hu app

Spontán jött vagy gondosan megtervezett utazás? Mindegy, mert a Szallas.hu applikációjával pillanatok alatt megtalálod álmaid szálláshelyét – még menet közben is! Válaszd ki az úti célod, a dátumot, a vendégek számát és már böngészhetsz is a pazar lehetőségek közül, de akár teljesen személyre is szabhatod az utazásod a rengeteg szűrő segítségével!

Kuckós szálláshely távol a tömegtől? Baba- és gyermekbarát nyaralás játszótérrel vagy fedett pancsolóval? Esetleg kandallós, pezsgőfürdős szoba? A Szallas.hu app szálláskeresője mindenre tudja a választ!  Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

5+1 Facebook csoport utazáshoz és programtevezéshez, ha te is szenvedélyes utazó vagy >>

(Képek: shutterstock.com)


Exit mobile version