Site icon Szallas.hu Blog

5+1 kihagyhatatlan látnivaló Debrecenben


Debrecenbe kéne menni! Ha szeretnétek, vegyetek pulykakakast, de mindenekelőtt hadd ajánljunk néhány, nem csak mainstream nevezetességet. 5+1 kihagyhatatlan látnivaló Debrecenben!

Debrecenben nőttem fel. Gyerekkoromban kicsit amolyan semmilyen volt a cívisváros. Az utóbbi években városképileg és programkínálatban mindenképpen előnyére változott Magyarország második legnagyobb városa. Nyílt sok új étterem, kávézó, kiállítás és az autómentesített belvárosi köztereket is azonnal birtokba vették az emberek. Bámulatos a debreceni szecesszió, csemegézhettek a modernizmusból, parkokban pihenhettek, van itt állatkert és vidámpark, megannyi sportolási lehetőség. Kiemeltünk 5+1 többnyire kevésbé klasszikus érdekességet. A többit rátok bízzuk.

Debrecen a CNN toplistáján
Tudtad? CNN Travel toplistájára Debrecen is felkerült! Összegyűjtötték a 20 legszebb európai várost, ahol nem kell turistatömeggel megküzdeni a nyári szezonban sem. Debrecen látnivalóit többek közt Szarajevó, Minszk, Bern és Malmö mellett ajánlják.

5+1 szuper látnivaló Debrecenben

Debreceni Református Nagytemplom

Nincs debreceni kirándulás Nagytemplom nélkül! Nem, nem kell imádkoznotok, azonban az impozáns klasszicista épület kupolája kihagyhatatlan. Kétféle túrán járhatjátok be a Nagytemplomot; válasszátok a „B” túrát, de az „A” sem rossz! A belépőből 20% kevezmény jár, ha a Szallas.hu-n foglaltok.

Református Nagytemplom

A közelben Debrecen egyik legszebb szecessziós épületében is találtok szállást >> Piac Utcai Apartman Debrecen

Piac Utcai Apartman Debrecen

Nagyerdei Víztorony

A Nagytemplomhoz hasonló ikonikus debreceni épület. Az 1913-ban épült korai modern víztoronyban víz leginkább a csapban van, amióta attrakcióként megnyílt a nagyközönség számára. Lépcsőzzetek fel a tetején lévő kilátóra; tiszta időben látszanak a Zemplén hegyei. A látvány után jöhet egy jó kávé és süti a földszinti kávézóban. Nyaranta a Víztorony jazz koncerteknek ad otthont.

Szállások a Nagyerdőn >>

A Víztorony

Agóra Tudományos Élményközpont

Az Agóra egy modern játszótér, élményközpont, amit a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében találtok. Interaktív módon ismerhetitek meg a természettudományok törvényszerűségeit, csodáit. Ez nem az iskolai, ex katedra szájbarágás, ha ide ellátogattok, a gyerkőcök is máshogy fognak állni szeptembertől a fizikához. Ha a Szallas.hu-n foglaltok, 10% kedvezményt kaptok >>

Agóra Tudományos Élményközpont

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

2006 óta működik a debreceni MODEM. Az épület a Lycium szállodában folytatódik. Kortárs művészet magas szinten, de nem csak szobrok és festmények. Építészettől a művészetpedagógiai foglalkozásokon, filmvetítéseken, és koncerteken át a társadalomtudományig vehettek részt programokon.

A MODEM és környéke

Halköz

Az Aranybika szállóhoz közeli Halköz a debreceni zsidónegyed leghangulatosabb tere. Ma. De nem volt ez mindig így; az egykori hangulatos halpiac évtizedekig rendkívül lelakott volt. Ha engem kérdeztek, sosem távozom Debrecenből anélkül, hogy ne innék meg a fás, szökőkutas terecskén egy jó feketét.

Bejárat a Halközbe

+1 Látóképi Tófürdő

A Nagymacs község határában lévő tófürdő kevesen ismerik. Egy patak felduzzasztott vizéből alakította ki a vízművek a felülről hajót formáló tavat. Vize még a legnagyobb nyári kánikulában is frissítő. A füves partot nagyra nőtt fasor árnyékolja. Van lángos, strandröplabda, és mindez Debrecentől alig 23 perc autóval, de a vonat is megáll itt.

Tudnánk még sorolni újabb 15+1 debreceni látnivalót, de inkább szálljatok vonatra, üljetek autóba és fedezzétek fel személyesen a várost! Csak szállást ne felejtsetek el időben foglalni! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Olvass tovább: Hogyan töltsünk el egy hosszú hétvégét Debrecenben és környékén?


Exit mobile version