Site icon Szallas.hu Blog

TOP 5 kihagyhatatlan látnivaló Floridában


Mi másra is vágyhatna az ember, mint a fagyos őszből kicsit kimozdulni és megtapasztalni az amerikai életérzést?

Sosem voltam odáig a hűvösebb hónapokért, így szinte madarat lehetett velem fogatni, amikor megtudtam, hogy szeptember végén ismét átélhetem a 30 fok feletti hőmérséklet kellemes simogatását. Úgy éreztem, boldogságomnak semmi nem szabhat határt, aztán megérkezett a nem várt vendég mind a 210 km/órájával. Ő volt Irma.

A híreket figyelve egyértelművé vált, hogy utazásom meghiúsulni látszik, legalábbis ebben az időpontban. Hosszabb telefonálgatás után sikerült módosítani szállásfoglalásomat, illetve repülőjegyemet is, így már nagyon vártam az utazás napját. Az indulás előtt sok időt töltöttem a számítógép előtt, hogy összegyűjtsem pontosan mely helyszíneket érdemes meglátogatni.

Összesen 7 nap állt rendelkezésre, amibe elég sok attrakció lett betervezve.

De miket is érdemes megnézni, ha valaki Floridában jár?

Tengerparti szállások Floridában

Siesta Key Beach

Hófehér, porcukor finomságú homok, kristálytiszta víz, Baywatchba illő vízimentők. Kell ennél több? Sarasota város strandját Amerika egyik legszebbjeként tartják számon. Ez az a hely, ahol életed végéig feküdnél a napon.

Siest Key Beach

Hasznos tanács: senki ne próbáljon meg innen a bőröndjében hazavinni homokot, valószínűleg a biztonsági személyzetnek gyanús lesz a fehér por!

Kennedy Űrközpont

A NASA egyik legfontosabb központja, számos emberes repülés kiindulópontja.

Kennedy Űrközpont

A látogatók szimulációk segítségével élhetik át milyen űrhajósnak lenni, illetve szervezett buszos utakon nézhetik meg a kilövések helyszíneit. Mivel a 567 négyzetkilométer terület csupán 9%-a beépített, ezért egyben vadrezervátumként is üzemel.

Universal Studio

A hely, ahol mindenki kicsit újra gyereknek érezheti magát. Három parkból épül fel, ebből egy vízipark, egy vidámpark és egy, ami főként a filmek világára és az Imax-élményre épül.  Egy nap alatt körülbelül 2 park élményeit élvezhetjük. Edzettség növeléséhez is tökéletes időtöltés, mivel napi 20 kilométer gyaloglás teljesen átlagosnak mondható.

Universal Studio

Clearwater

A város ad otthont a Clearwater Marine Aquariumnak, aminek neve a Delfines kaland című filmből ismerős lehet. Számos mentett vízi állat mellett a film hősével, Winterrel is lehet személyesen találkozni.

Clearwater

Daytona Beach

A város, aminek főutcáján végig szállodák sorakoznak. Partján állva hátborzongató érzés, amikor csak nézel magad elé, és a legközelebbi szárazföld több ezer kilométerre van! Egyébként nem árt óvatosnak lenni, mivel ez a rész nem csak a turistákat vonzza, hanem a cápákat is.

Daytona Beach

Még több floridai szállás >>

/Fotók: Popik Dorottya, shutterstock/

 


Exit mobile version