Site icon Szallas.hu Blog

5 kihagyhatatlan látnivaló Keszthelyen


Keszthely, a Festeticsek városa az egyik legtrendibb úticél a Balaton északi partján! Történelmi épületek, múzeumok, szuper strandok, jó éttermek és sok-sok nyári program várja az ide érkezőket. Nehéz is kiválasztani 5 látnivalót, de mi most megpróbálkoztunk vele. Tartsatok velünk, irány Keszthely!

 

Festetics-kastély

Magyarország egyik legnépszerűbb kastélya és kastélyparkja található Keszthelyen, amely ma Helikon Kastélymúzeum néven működik. A 18. század közepétől folyamatosan épülő kastély 200 éven keresztül a Festetics család tulajdonában állt, jelenlegi formáját 1883-1887 között nyerte el Festetics (II.) Tasziló idején. Az épületban napjainkban egy főúri életforma kiállítás és a Helikon Könyvtár tekinthető meg, utóbbi Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára több mint 80 ezer kötettel.

Festetics-kastély

A kastélyban hintókiállítás, vadászati kiállítás, történelmi modellvasút kiállítás is helyet kapott, az Amazon Ház Látogatóközpontban Főúri utazások, úti kalandok című, a 19. századi és a 20. század eleji utazási kultúrát és az utazásokhoz kapcsolódó szokásokat bemutató kiállítás nyílt.

Az 1880-as években épült pálmaház egzotikus növényeivel a trópusi növényházak hagyományát idézi. A kastélypark a közelmúltban befejezett rekonstrukciót követően újra az 1880-as években tervezett látványt nyújtja a felújított tóval, az Oroszlános kúttal és a szökőkutakkal, valamint a hercegnői kamarakerttel.

Cím: Keszthely, Kastély u. 1.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 20 % kedvezmény jár a belépő összegéből!

Szigetfürdő

A Balaton partján sétálva a vízben egy különleges, századeleji hangulatú épületre lehetünk figyelmesek. A keszthelyi Fürdőház eredeti épülete 1864-ben készült, majd az 1960-as években felújítás helyett lebontották, helyére fémből és betonból építettek szigetfürdőt.

Szigetfürdő Keszthelyen

Ennek a helyén állították vissza több ütemben a 2000-es évek második felében a Szigetfürdő XIX. századi arculatát. Habár az építmény kívülről korhű, belülről azonban teljes mértékben kielégíti a modern igényeket. 2017-ben teljesen újraépítették a két tornyot és az épület új díszkivilágítást is kapott.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény jár a napi belépőjegy árából!

Fenékpusztai feketefenyősor és védett vadgesztenyesor

Keszthely külterületén, a Balatonszentgyörgyre kivezető 71-es úttal párhuzamosan fut az a kettős fenyőfasor, amely nyílegyenesen vezet a fenékpusztai római romokhoz. A fasort 1880-ban telepítette az angol származású Hamilton Mária, Festetics Tasziló felesége, akinek egyik kedvenc időtöltése a kocsizás volt.

Egy másik fasort is érdemes felkeresni Keszthelyen járva, hiszen a Balatoni Múzeum elől induló védett gesztenyefasor is csodálatos látnivaló. A Csókakői patakig elterülő mintegy 3 km hosszú útszakasz több mint 380 fából áll és az év minden szakában pazar látványt nyújt.

Balatoni Múzeum

A Balaton legrégebben alapított és máig egyetlen „hivatalos” múzeuma a „magyar tenger” természeti és kulturális értékeit tárja elénk.

Balatoni Múzeum

Az állandó kiállítás korszerűsített installációval, újszerű szemléletmóddal tárja a látogatók elé a Balaton jelenkori és régi világát. Megismerhetjük itt a Balaton kialakulását, állat- és növényvilágát, a halászat és a hajózás történetét, a balatoni fürdőéletet, sőt a környék várairól, ásatásairól is tájékozódhatunk.

Cím: Keszthely, Múzeum u. 2.

Kedvezményes jegyvásárlás >>

Festetics Imre Állatpark

Őshonos magyar háziállatokat és a hazai erdők vadjait mutatja be testközelből a Bakonyerdő Zrt. által Keszthelyen kialakított Festetics Imre Állatpark.

A háziállatok közül többek között szürkemarhát, bivalyt, mangalicát, magyar tarkamarhát, kecskét, juhot, szamarat, lovat és baromfit, a hazai erdőkben honos vadak közül pedig gímszarvast, dámvadat, vaddisznót, fácánt és foglyot is láthatnak a látogatók. A kisebbekre gondolva állatsimogatót és játszóteret alakítottak ki.

Cím: Keszthely 46.777743,17.26835


Szállást keresel Keszthelyen? Itt tudsz válogatni az apartmanoktól a hotelekig >>

Még több program Keszthelyen >>


Exit mobile version