Site icon Szallas.hu Blog

5 különleges termálfürdő az őszi napokra


Minden ősszel, ha pihenésre gondolok, eszembe jutnak a magyar termálvizek, melyek egész évben rendelkezésre állnak minden kikapcsolódni és gyógyulni vágyó vendégnek. Előszeretettel járok ilyen helyekre akár egy napra, akár egy hosszú hétvégére is.

Tartsatok velem, nézzük meg, hová érdemes ellátogatni idén ősszel!

Széchenyi Fürdő, Budapest

Minden évben, a hidegebb hónapokban legalább kétszer elhatározom, hogy elmegyek valahová Magyarország területén, és egy-egy napot rászánok a pihenésre, kikapcsolódásra, távol a város zajától. Az alábbiakban is ilyen helyeket szeretnék nektek mutatni, hiszen nincs hiány belőlük az országban.

Miskolctapolca – Barlangfürdő

A Miskolc belvárosától 7 kilométeres távolságra fekvő Miskolctapolca tökéletes kikapcsolódást nyújt Barlangfürdőjével. A fürdő a mészkőbarlangba vájt alagútrendszerével és kellemes hőmérsékletű vizeivel igazi élményt jelent, akár családdal megyünk, akár barátokkal.

Miskolctapolcai Barlangfürdő

A park egész területén élvezhetjük a pihenést 3,6 hektáron, ahol külső és belső medencék sokasága vár minket. Kedvenc részem a barlangrendszer, ahol bizonyos időközönként elindul a víz sodrása, én pedig élvezem, hogy nem kell tartanom magam. A legkülönlegesebb terem azonban a sejtelmes Csillag-terem, ahol a sötétség az úr. Felnézve a teremben láthatjuk a különböző csillagképeket reprezentálva az éjszakai eget.

Szállást keresel Miskolctapolcán?

Székesfehérvár – Árpád-fürdő

A székesfehérvári törökfürdő lenyűgöző épülete és a fürdő megnyugtató légköre egész évben várja látogatóit. A 2010-ben megújult épület és fürdő korabeli stílusa festői környezetet teremt a fürdőzők számára. Több medencében élvezhetjük a meleg vizeket, ilyen a mozaikcsempével kirakott 36-38 Celsius fokos központi medence, ahol pislákoló fények között pihenhetjük ki a hétköznapok stresszét.

Érdemes kipróbálni az újonnan épített szárnyat, a szaunavilágban 4-5-ször is tartanak kellemes aromájú szeánszokat, ezeket tartalmazza a belépőjegy ára. Mindenkinek ajánlom ezt a fürdőt, aki szeretne különleges élményben részesülni, és vágyik a teljes kikapcsolódásra.

Szállások Székesfehérváron >>

Demjén – Cascade

Demjén néhány éve vált közkedvelt turisztikai célponttá belső barlangrendszere és fürdője miatt. Az impozáns Hotel Cascade Resort Spa & Conference épülete mellett fekvő termálvizes medencék, és a barlangban kialakított hatalmas csúszdapark minden gyermek vágya. Nem kell várnunk a nyári szezonig, hogy elvigyük a gyerkőcöket a komplexumba, bármikor sort keríthetünk egy ilyen hétvégi programra.

Éjszakai fürdőzés Demjénben

Csúszdaparkja magába foglalja a UFO-csúszdát, az Anakonda-csúszdát, és az 550 méter hosszúságú Kamikaze csúszdát is. Utóbbit sosem mertem kipróbálni, de remélem, hogy akad közöttetek bátor jelentkező! A barlangrendszerhez több medence is tartozik, választhatunk hidegebb és melegebb vizek között. A fürdő külső részében található több medence, ahol lehetőség van éjszakai fürdőzésre is bizonyos időpontokban. Érdemes ellátogatni ezekre az alkalmakra, hiszen a hideg őszi éjszakákon jól tud esni a forró termálvíz.

Még több szálláshely Demjénben >>

Gyula – Várfürdő

Gyulára érdemes elmenni családdal, hiszen a gyermekeket és felnőtteket is széleskörű wellness szolgáltatások várják a Várfürdő területén. A gyermekparadicsom, az AquaPalota, kitűnő szórakozási lehetőséget nyújt az aprónépnek (is), és praktikus baba-mama szoba könnyíti meg a szülők életét. A fürdő területén van egy gyógyfürdő is, ahol nemvizes programokkal segítik a betegek gyógyulását orvosi segítséggel.

Érdemes bebarangolni a várost, nem csak fürdője miatt, hanem az óváros korabeli jellege miatt is. Ha a fürdőzés után ráérünk, néhány órát töltsünk el a központban, hiszen csodálatos festői környezetben sétálhatunk, vagy lehetünk részesei a Hungarikum-túrának. A város többféle fesztiválnak ad helyet, így aki ellátogat oda, minden évszakban megtalálja az ízlésének megfelelő gasztro- vagy zenei programot.

Szállást keresel Gyulán? >>

Hajdúszoboszló – Hungarospa

Hajdúszoboszló hatalmas fürdőkomplexuma, a Hungarospa Európa legnagyobb fürdőlétesítménye. Legutóbb néhány hónapja jártam itt, és nem csalódtam. A fürdőzők 3 különböző gyógymedencében vehetik igénybe a víz jótékony hatásait és négy másik látványmedence áll rendelkezésre a kikapcsolódáshoz.

hajdúszoboszlói gyógyfürdő

Az AquaPalace hozzátartozik a fürdőhöz, ám ide külön jegy váltása szükséges. A komplexumban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot és attrakciót, hiszen óriáscsúszdával, családi csúszdával, buzgárral, sodró folyosóval és pezsgőágyakkal várja az idelátogatókat. A város is sokféle, jeles napokhoz kapcsolódó rendezvénnyel várja az idelátogató turistákat.

Még több szálláshely Hajdúszoboszlón >>


/Fotók: shutterstock, szallas.hu/


Exit mobile version