Site icon Szallas.hu Blog

5 ok: Miért menjünk Donovaly-ba nyaralni?


Donovaly? Donovaly-ba télen megyünk síelni, szánkózni, snowboardozni…
Akkor mégis miért ajánlom nektek nyárra? Tartsatok velem, nézzük meg együtt, hogy milyen programok várnak ránk a meleg hónapokban.

Donovaly, Szlovákia

Az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra között fekvő Donovaly több szempontból is kitűnő választás lehet egy nyári kiránduláshoz, kiruccanáshoz. A Budapesttől mindössze 3 órányira lévő település Szlovákia egyik legfontosabb turisztikai központja, ahol kicsitől a nagyig mindenki megtalálhatja a neki való programot.

Donovalkovo – kisváros és minifarm

Első választásom a Donovalkovo kisváros és minifarmra esett, ahol a gyermekek önmaguk lehetnek. A miniváros a játékos tanulásról és kikapcsolódásról szól, érdemes egy egész napot rászánni. A kisváros utcáin 21 különböző mini építmény várja látogatóit, melyek között felsorakozik az élethű bank vagy az étterem. Az apróságok fővárosában kipróbálhatják magukat gyermekeink különféle szakmákban; lehetnek tűzoltók, bankigazgatók vagy akár farmerek is. Ehhez foglalkozásokhoz illő mini jelmezek várják őket, melyek még autentikusabb élményt nyújtanak a kis vendégeknek. A kis farmerek a minifarmon beletanulhatnak az állatok gondozásába; megetethetik és simogathatják a miniállatokat; a törpenyusziktól kezdve a mini alpakáig. A kisváros meghatározó része a valós közlekedési helyzeteket hűen illusztráló KRESZ pálya, ahol a kicsik megtanulhatják a közlekedés alapszabályait, mely a jövőben fontos alapja lehet a balesetmentes közlekedésnek és biztonságos vezetésnek.

Bővebb információ: www.donovalkovo.sk

 

Csúszdás Bobpálya

A családok egyik legizgalmasabb programja a csúszdás bobpálya lehet, mely 900 m hosszú távon siklik lefelé a Fun Arena központ területén. A szerelvény képes akár 45 km/h sebességgel lesiklani a domboldalról, ezzel izgalmas élményt nyújtva minden idelátogatónak. Jegyet, a központi pénztárban válthatnak a vendégek a Nova Hola felvonó mellett.

Bővebb információ: www.parksnow.sk

Szállások Donovaly-ban >>

Donovaly, Szlovákia

Kisegér Gyermek Park

A következő program ismét a kisebbeknek kedvez, és ismét egy játékos kikapcsolódásra invitál minket. A Kisegér Gyermek Park 2017 óta várja látogatóit 9 attrakcióval, melyek egymás után következnek, egy egészet alkotva. A kicsik megnézhetik, hogyan működik a malom, hogyan hajtja a víz és hogy a gát hogyan akadályozza meg a víz folyását. A tó helyet ad egy manuális kompnak, melyen a gyermekek „áthúzhatják” magukat a másik oldalra. Játékosan telhet a nap a melegben egy ilyen vizes játékokkal teli program közben!

Bővebb információ: www.parksnow.sk

Szállások Donovaly-ban >> 

 

Bike Park Donovaly

Negyedik programajánlatom a Bike Park Donovaly, mely a Fun Arena része. Sokszor elképzeltem, hogy vajon milyen érzés az erdőben egy mountain bike-kal leereszkedni egy magasabb szintről, aztán megtaláltam a Bike Park-ot, ami lehetőséget nyújt ehhez.

Nyári bakancslistám egyik pontja, hogy a 2100 méteres szakaszon kipróbáljam magam, ahol a kezdőpont és a cél között 420 méteres szintkülönbség mérhető. A bicikli park három szakaszból áll, melyek különböző terepeken vezetnek lefelé, egészen vissza Donovaly-ba. Kezdőpontja felvonóval érhető el, melynek egyszeri díja 3,50 €.

Tipp: Vigyünk alkalmas felszerelést a túrához, a sérülések elkerülése érdekében!

Bővebb információ: www.parksnow.sk

Szállások Donovaly-ban >>

Trambulin centrum

Szuper program lehet a trambulin centrum, aminek 8 különböző helyszíne van. A trambulin használata biztonságos, hiszen gumikötelekkel biztosítják ki a vendégeket. Az extrém trambulinok lehetővé teszik, hogy akár 7 méteres magasságban szaltózzunk előre-hátra.

Bővebb információ: www.parksnow.sk

Szállások Donovaly-ban >>

***

Ha egyik szállásajánlat sem keltette fel érdeklődésed, kattints az alábbi linkre >> 

 


 

Vendég blogíró: Tóth Boglárka

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version