Site icon Szallas.hu Blog

5+1 hasznos tipp a legközelebbi utazáshoz


Mindenkivel előfordult már, hogy hiába igyekezett mindent összecsomagolni, mégis otthon maradt valami. Másik problémás pontja a pakolásnak, hogy minden elférjen, amit magunkkal szeretnénk vinni. Legyen szó egy hétvégéről vagy egy hetes nyaralásról, régebben én is képes voltam telepakolni a bőröndöt felesleges holmikkal. Az egyetemi éveim alatti folyamatos ingázás  a lakóhelyem és az iskola között, segített szinte profira fejleszteni ezt a készségemet. Tartsatok velem, megosztok pár tippet!

 

1. Készíts listát!

Nekem is sokszor mondták, viszont sokáig nem hallgattam másokra. Amikor hosszabb időre készülök, viszont mindig készítek listát.

Már csak önmagunk megnyugtatására is tökéletes, nem kell végig azon aggodalmaskodnunk, hogy vajon mi maradt otthon?!

Egy kis segítség a szallas.hu-tól:

2. Amit feltétlen tarts magadnál!

Akár egy szomszédos országba, akár hosszabb útra készülünk, elengedhetetlen, hogy az irataink a közelben legyenek. Nem fontos, hogy repülővel utazzunk, elég ha a szállásunkról indulunk felfedező útnak, a dokumentumainkat minden esetben tartsuk magunknál.

Mivel az ördög sajnos sosem alszik, tanácsos lehet ezekről fénymásolatot is készíteni, illetve én elmentve tárolom a telefonomban is, hogy szükség esetén bárhol velem legyen.

 

3. Mini gyógyszertár

Mostanság, ha mindössze munkába is indulok, mindig ott lapul a táskámban az én mini “életmentő” csomagom. Bármilyen panaszról van szó, nálam biztos lesz rá gyógyszer! De mit is tartalmazzon a kis gyógyszertárunk?

Ezekből ne a teljes dobozt tartsuk magunknál, mivel az rengeteg teret foglalna, csupán mindegyik fajtából egy levéllel. Ha nem lennénk biztosak az adagolást illetően, érdemes lehet a betegtájékoztatót hozzátűzni!

 

4. Nesszeszer megfelelő összeállítása

Sok helyet spórolhatunk meg azzal, ha nesszeszerünkbe nem normál méretű termékeket csomagolunk. Ha nem szeretnénk a drogériákban kapható kis kiszerelést megvenni (ami sajnos ugyanannyiba kerül, mint nagyobb társaik), akkor érdemes lehet beszerezni kicsi műanyag tartókat, amik kifejezetten utazási célból kaphatók, így ezeket megtöltve, a saját kedvenceinket is magunkkal tudjuk vinni. Ráadásul ha repülőn a kézipoggyászunkban fogjuk ezeket tárolni, fontos, hogy darabonként mennyiségük ne haladja meg a 100 ml-t, illetve összmennyiségük az 1l-t!

 

5. Ruhák

Amikor a táskánkat/bőröndünket pakoljuk, nem mindegy, hogy azt milyen technikával tesszük. Ha simán behajtogatjuk őket, akkor közel sem tudjuk jól kihasználni a teret.

Nekem jól bevált módszer, hogy több pólót egymásra hajtogatok, majd ezeket feltekerem egy kis palacsintába. Így nem csak kevesebb helyet foglalnak, hanem kevésbé is fognak gyűrődni. A törékeny tárgyakat, mint például parfüm, ezek közé szoktam csomagolni, hogy biztosan ne törjön semmi össze.

 

+1 TIPP: Világutazók kézikönyve

Az első hosszabb utam előtt nagy segítséget nyújtott Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve című kiadványa. Hasznos tippeket találunk benne mindenhez, ami az utazással kapcsolatos!

 

Számomra a felsoroltak nagyon hasznosak, ha kiruccanásra kerül a sor. Természetesen a tippek tárháza végtelen hosszú, igyekeztem a leghasznosabb tanácsokat megosztani. Remélem megkönnyítem a legközelebbi kirándulást!

/Fotók: unsplash/


Exit mobile version