Site icon Szallas.hu Blog

5+1 kihagyhatatlan látnivaló, ha Tatán jártok


Varázslatos lápvidék, lélegzetelállító parkok és tengernyi felfedezésre váró kincs – ez Tata! A vizek városa egész évben kihagyhatatlan úti cél a kirándulni vágyók számára, hiszen számtalan bakancslistás látnivalónak ad otthont. A Fényes tanösvény minden évszakban más arcát mutatja, a majd’ 250 hektáros Öreg-tó partján pedig nem csak a Tatai várat és az Esterházy-kastélyt csodálhatod meg, hanem szuper fesztiválok és ínycsiklandó gasztronómiai élmények is várnak rád Tatán.

Íme 5+1 tatai látnivaló, amit közösségünk tagjai felfedeztek és jó szívvel ajánlanak:

Öreg-tó és a Tatai vár

„Az Öreg-tavat körbe lehet sétálni, a vár kihagyhatatlan élményt nyújt kívül-belül. Élmény lehet a madármegfigyelés, akár távcsővel is, Szép naplemente-fotók készülhetnek a tó partján.

Fényes tanösvény

„A cölöpsétány 2015-be épült ki 1350 m hosszan, ami a lápos tiszta vizű tavak felett és az éger erdő között kanyarog. A kilátóról gyönyörködhetünk az elénk táruló látványban, láthatjuk a tó „lélegzését”. A tündérrózsákkal teli tavon, kézi erővel működtetett „kompon” tudjuk magunkat áthúzni egyik partról a másikra, de függőhídon is átkelhetünk. Aki végig megy az ösvényen, az felejthetetlen, maradandó élményhez jut.”

Cseke-tó és az Angolpark

„Ha Tatán jártok az Öreg-tó mellett érdemes felkeresni a város keleti felén fekvő romantikus Cseke-tavat és az azt körülölelő Angolparkot. Az Angolpark északi részén, nem messze a tótól találjuk a Charles Moreau által tervezett romantikus műromokat. Az 1801-ben emelt építményhez egy kis ívelt kőhídon át juthatunk. Érdekesség, hogy műromok igazi romok felhasználásával épültek, többek közt a közeli vértesszentkereszti román kori apátság tucatnyi oszlop- és pillérkötegei, valamint domborműves római sírkövek is beépítésre kerültek.”

Derítő-tó

„A Tata melletti Derítő-tó látványában és funkciójában nagyban hasonlít a már ismert Bokodi-tóhoz, csak egyelőre kevésbé ismert. A tavat 1961-ben az Öreg-tó védelme érdekében hozták létre, azóta azonban kinőtte magát és a horgászás mellett már az egész családnak kínál kellemes kikapcsolódást. A tavon több szobás házak bérelhetőek, illetve sátrazni is kényelmesen lehet. De ha nincsenek ilyen ambíciók, akkor egy napos kirándulás helyszínének is ideális.”

Oszd meg velünk Facebook csoportunkban a te kedvenc látnivalóidat is! >>

Esterházy kastély

„Nemrég nyitott meg a tatai Eszterházy kastély frissen felújított szárnya. Nem zsánerem a főúri kastélyok látogatása, de itt elképesztő élményben volt részem: múzeumpedagógiai szempontból abszolút nyugati volt a kiállítás színvonala. A rajzfilm animációként megjelenített családtörténet, az egész falas interaktív történeti tabló, az informatív táblák és kisfilmek, a virtuális kísérőként vásárolható tablet anyagai, a jegyhez járó gyerek foglalkoztató füzet mind-mind hibátlanok voltak, és másfél órára tökéletesen lekötötték kilencéves hölgy kísérőmet.”

+1 Vadlúd sokadalom

Ha Tata, akkor Vadlúd Sokadalom! Idén novemberben már 22. alkalommal tölthetünk majd el két napot az Öreg-tó partján a természetvédelem, a családbarát programok és a sokszínű madárvilág jegyében. Ilyenkor akár 20 000 egyednél is több tollast lehet megfigyelni a tó környékén.

Itt még több programtippet találsz! >>

Kedvenc szállásaink Tatán:

Neked melyik a kedvenc helyed Tatán? Te melyik látnivalóval egészítenéd ki a listát? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

Programokat és kipróbált helyeket keresel? A Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára! Facebook csoportunkban Magyarország ismert és kevésbé ismert úti céljait segítünk megismerni. Közösségünkben 26 000 lelkes utazó cserél naponta új programtippeket! Belföldi utazási tanácsokat kaphatsz és örülünk, ha saját tapasztalataidat, élményeidet Te is megosztod a csoport tagjaival.

Csatlakozom az ingyenes programtippekért >>


Exit mobile version