Site icon Szallas.hu Blog

5+1 praktikus tipp, amivel megtervezheted a következő utazásod!


Az utazással kapcsolatos korlátozások és nehézségek ne akadályozzanak meg abban, hogy felkészülj a következő utazásodra. Fejben már most is elkezdheted tervezni, hol szeretnéd átélni azokat az élményeket, amelyeket a felfrissített bakancslistádnak és egy-egy otthon elsajátított, új készségnek köszönhetsz majd. Mutatjuk, hogyan készülj fel a hamarosan rád váró, nagy kalandokra! Utazás tervezés lépésről lépésre.

Frissítsd a bakancslistád! Tudatos utazás tervezés

Azzal soha nem hibázhatsz, ha listát vezetsz azokról a helyekről, ahova mindenképpen el szeretnél utazni a következő hónapokban, években. Az álmodozás és tervezés a nagy utazók számára az egyik legizgalmasabb hobbi, de ha csak rövid, belföldi kirándulásokat tennél, azt is felírhatod az aktuális bakancslistádra. 

Tipp! Frissítsd a listádat rangsor alapján. Töröld róla azokat a helyeket, amelyek már nem olyan vonzóak számodra, és írj az elejére olyan úti célokat, amelyeket a legegyszerűbb, vagy akár a legnagyobb élmény lenne megvalósítani! 

Nincs bakancslistád? Azonnal orvosold a hibát, meglátod, élvezni fogod a tervezgetést. 

Belföldi úti célokból álló bakancslistánk jó kezdet lehet a tervezéshez: Bakancslistás belföldi úti célok Magyarországon>>

Tervezd meg a következő utazásod

Elkészült a bakancslistád? Nagyszerű! A következő lépés az, hogy megtervezed a legközelebbi utazásodat. 

Lehetséges, hogy a konkrét dátumot most még nem tudod kiválasztani, így repülőjegyet, hajó-, vagy vonatjegyet sem tudsz vásárolni, ám az utazás menetét már most is megtervezheted. Nézz utána az ideális útvonalaknak, és válaszd ki azokat a látnivalókat, és érdekességeket, amelyeket mindenképpen látni szeretnél. Lapozgass útikalauzokat, olvasgass fórumokat, és találj rá azokra a helyekre, amelyeket leginkább a helyiek ismernek. Fedezz fel olyan belföldi úti célokat, amelyeket eddig még nem sikerült. Hazánk számos olyan felfedezetlen kincset rejt, amely élményben felér egy külföldi utazással.

Abban az időszakban, amíg csak tervezgetni tudsz, felkészülhetsz fejben az utazásra. Így már csak a szállásfoglalás, és a bőröndök bepakolása marad hátra. Hát nem izgalmas?

TIPP: 10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe! – Utazás tervezés

Helyettesítsd az utazást színes élményekkel! 

Ha nincs még konkrét úti célod a következő kikapcsolódáshoz, nézegess útikönyveket, olvass utazós kalandregényeket, hallgass zenét, vagy nézz olyan filmeket, amelyek számodra addig ismeretlen tájakra kalauzolnak el. 

Megkérheted a családot, és a barátokat is, hogy meséljenek korábbi utazásaikról, megnézhetitek közösen az ott készített képeket, vagy akár jellegzetes helyi ízeket is varázsolhattok a konyhában néhány fűszerkülönlegességgel. 

TIPP: 10+1 tipp! Járd be a gyerekekkel a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

10+1 tipp! Járd be a gyerekekkel a világot anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

Tervezz rövid, egynapos programokat! 

Messzi-messzi tájakra ugyan most még nem utazhatsz, de egynapos kikapcsolódást már nyugodtan tervezgethetsz. Gondold végig, hogy a városban, vagy a faluban, ahol élsz, mikor néztél körül utoljára egy turista szemével. Régen, igaz? 

Éppen itt az ideje, hogy megtervezd, mit néznél meg először, hol fagyiznál, hol csapnál le a legjobb fokhagymás-tejfölös lángosra. A korlátozások teljes feloldásáig ugyan még változó a különböző helyek és látványosságok nyitva tartása, de ha folyamatosan figyeled az aktuális információkat, és igazodsz hozzájuk, akkor nem lehet probléma.  

A legjobb programokat keresed? 

Egy délutáni séta, vagy futás közben kint lehetsz a levegőn, megállhatsz egy kicsit a vízparton, és magad elé képzelheted, milyen lesz a legelső közös piknikezés a családdal, a barátokkal, vagy akár a rég nem látott, kedves munkatársakkal. 

TIPP: Elbűvölő falvak Magyarországon

Sajátíts el új készségeket! 

Minden utazás egy kaland, amely újabb és újabb kihívások elé állít bennünket. Egy új kultúra, új nyelv megismerése mindig izgalmas élmény, ameddig azonban még nem vetheted bele magad a programokba, gazdagítsd otthon az ismereteidet. Ismerkedj meg egy új nyelvvel, regisztrálj online oktatásra, tanulj meg az internet segítségével néhány olyan dolgot, aminek a következő utazás során hasznát veheted. 

Ilyen például a tánc, de akár elvégezheted otthon a KRESZ tanfolyamot is, hogy már csak vizsgálni kelljen menni, és hamarosan hozzáfoghass a vezetéshez. Ugye milyen klassz lenne motorral bejárni nyaralás alatt a kiszemelt kis utcákat? 

Kapcsolj egy kicsit offline állapotba! Utazás tervezés eldugott helyekre

Folyamatosan a híreket nézed, és a közösségi oldalakat bújod? Érthető, hiszen most valószínűleg sokkal korlátozottabb a kapcsolatod a külvilággal. Ha azonban néhány órára kikapcsolod a tévét, a wifit és a mobilnetet, megtapasztalhatod, milyen élmény, ha nem ér annyi médiazaj. Egy ideig biztosan hiányozni fog, aztán elkezded majd élvezni a csendet, a nyugalmat, a napsütést, és a társasjátékok izgalmát. 

Ne mondj rögtön nemet a lehetőségre! Fontold meg a kérdést, tedd fel töltőre a telefonodat, és irány a kert, a terasz, vagy az erkély. Egyik sincs sajnos otthon?

Olvass bele a következő cikkünkbe: 6 erdei boutique vendégház, ahol elkerülheted a város zaját

Utazás tervezés: 6 erdei boutique vendégház, ahol elkerülheted a város zaját

Semmi sem helyettesítheti az utazás élményét, ezt mi is jól tudjuk, hiszen – hozzád hasonlóan – mi is imádunk utazni. Mindaddig azonban, amíg a körülmények nem teszik lehetővé ezt az élményt, fogadd meg tippjeinket, és kezdj lázas készülődésbe, mert az utazás tervezgetésének izgalma így is megmarad számodra. 

Nagy listakészítő vagy? Nézelődj a szállás.hu kínálatában, és tervezd meg azt is, melyik szálláshely lenne ideális választás a következő utadhoz!  


Exit mobile version