Site icon Szallas.hu Blog

6+1 elképesztő kenutúra útvonal, ha szereted a vizes élményeket!


A nyárhoz a strandolás mellett hozzátartozik a napozás, a vízibiciklizés és természetesen az evezés is. Akár kajakozni, akár kenuzni, akár csónakázni szeretsz, biztosak vagyunk benne, hogy ha egyszer megtapasztalod, milyen élmény az evezés, újra és újra át szeretnéd élni. Kapd fel a szalmakalapod, evezőt a kézbe, mutatjuk, melyik az a 6+1 kenutúra útvonal, amit nem hagyhatsz ki idén nyáron! 

Készen állsz egy hangulatos kenutúrára? Nézz körül a Vízitúra tervezőben! Mi szuper ötletekre bukkantunk!

Evezőt a kézbe!

6+1 elképesztő kenutúra útvonal, ha szereted a vizes élményeket!

1.Irány a Dunakanyar! – Egynapos Zebegény – Nagymaros – Verőce kenutúra

A közel 15 km-es kenutúra útvonal kiválóan alkalmas arra, hogy megtekints a vízről Zebegény, Nagymaros és Verőce legszebb részét. A túrát könnyedén meg lehet tenni 1 nap alatt, akár gyerekcsoporttal is. 

Szállástipp! A Marina And Camp Faház közvetlenül Verőce vízpartján található. A könnyűszerkezetes házban található szobákhoz ingyenes wifi és parkolóhely jár, a szálláshelyről a Dunára, a Szentendrei-szigetre és a környező hegyekre nyílik kilátás. 

Marina And Camp Faház

2.Pattanj kenuba a Dunakanyar kapujában! – Esztergom – Göd-alsó kenutúra

Egynapos dunai kenutúrát tervezel, és nem félsz a hosszabb útvonalaktól? Pattanj kenuba Esztergomban, haladj el a Remete-barlang, és a Fellegvár alatt, majd köss ki Gödön, ahol még néhány izgalmas látnivalót is megtekinthetsz. Az út közel 50 km! 

Szállástipp! A Bridge Apartment az esztergomi Mária Valéria híd lábánál fekszik, két szinten, 6 fő fér el benne kényelmesen. A szálláshely felszerelt konyhával, modern berendezéssel és elképesztő dunai panorámával vár Esztergomban! 

Bridge Apartment

3. Egynapos evezés a Körösön! – Kunszentmárton – Csongrád kenutúra

A 20 km-es kenutúra Kunszentmártonról indul, és a kanyargós Körösön vezet Csongrádig. A táv nem teljesíthetetlen gyerekekkel sem, de baráti kikapcsolódáshoz is kiváló választás az útvonal. 

Szállástipp! Ha Csongrád község vízpartján kötsz ki a kenuval, válaszd a teljes felújításon átesett Tisza-parti Nyaralót, amely 4 főnek tökéletes választás. A vízpart csak 10 percre van a szállástól, a közelben pedig remek lángost, és fagyit ehetsz! 

Tisza-parti Nyaraló Csongrád

4.Bodrog-Tisza túrát tervezel? Irány a Tokaj – Tímár útvonal 

Az útvonal csupán 7,5 km, így akár kisebb gyerekekkel is érdemes nekivágni, természetesen mentőmellénnyel, és naptejjel. Az egynapos kenutúra nem veszi ki teljesen az erődet, ezért kezdő kenusok számára jó választás, tapasztalat hiányában túravezető segítségével!

Szállástipp! A családias hangulatú Viktor Vendégház csupán 40 méterre fekszik a Bodrog és a Tisza torkolatától, Tokaj sétálóutcájában. A házban 7 fő fér el kényelmesen, a zárt udvarban pedig a kenuk is elférnek. 

Viktor Vendégház

5. Kalandos evezés a Tiszán! Jánd – Tivadar – Szatmárcseke kenutúra

Egy 30 km-es kenutúra a Tiszán igazán izgalmas lesz, ha készen állsz arra, hogy akár nagyobb társasággal tedd meg az utat. Egy nap alatt kivégezheted az útvonalat, sőt, akár Szatmárcseke környékén felfedezheted a látnivalókat is. 

Szállástipp! A Falusi Tájház Jánd csendes részén fekszik, a szálláshely legnagyobb előnye pedig az, hogy nagycsoportos vízitúrákhoz (is) kiváló induló/gyülekező hely. A kertben sütögetni és főzni is lehet, ráadásul a vendégházakban akár 15-20 fő is kényelmesen elfér. 

Falusi Tájház Jánd

6.Megismernéd egy kenuból a Rábát? Körmend – Rábadoroszló kenutúra

Az osztrák határ közelében, a Rábán eveznél? A közel 14 km-es, egynapos túrán részt vehetsz a barátaiddal, vagy akár a családoddal is. A táv abszolút gyerekbarát! 

Szállástipp! A Monet Panzió Körmend központjához közel, csendes helyen fekszik, és 16 fő befogadására alkalmas. A parkolás és a wifi ingyenes, a közeli étteremben pedig a menüs étkezés is biztosított. 

Monet Panzió Körmend

+1 Nomad Sup Hungary – Teszteld a fergeteges SUP élményt! 

Nagyon szeretsz kenuban evezni, de a kis-Dunán kipróbálnád azt is, hogy milyen a SUP élmény? Akár kezdő vagy, akár haladó, mindenképpen érdemes tesztelned ezt a sportot. Szinte garantált, hogy bele fogsz szeretni! 

Szállást keresel a Dunakanyarban? >>

Vállalkoznál egy többnapos kenutúrára is? 

Ha kétnapos kenutúra útvonalat is szívesen felfedeznél, járd be a 2 napos, 84 km-es Szarvas – Gyomaendrőd – Békés – Gyula útvonalat, vagy a szintén 2 napos, de „csak” 64 km-es Mosonmagyaróvár – Dunakiliti – Lipót – Ásványráró utat. 

A legjobb programok Szarvas közelében >>

Még ennél is hosszabb túrát tervezel? A 90 km-es Tuzsér – Vásárosnamény – Tivadar útvonal nagyjából 4 napos kenutúrát ölel fel, a Szarvas – Öcsöd – Kunszentmárton – Szentes – Szegvár útvonal szintén 4 nap, és 78,67 km. 

Vízi Színház

Kedvet kaptál az evezéshez? Foglalj szállást a legnépszerűbb kenutúra útvonal közelében, és élvezd a ringatózást a Duna, a Tisza, a Körös, vagy akár a Rába hullámain! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version