Site icon Szallas.hu Blog

6 kihagyhatatlan szüreti program az őszre


Nem múlhat el ősz szüreti fesztiválok nélkül, és nem lesz ez másként idén sem. Az ország minden jelentős borvidékén rendeznek szüreti mulatságokat, ahol a nemes és finom borok mellett rengeteg programmal, finom falatokkal várnak felnőtteket és gyerekeket. Összegyűjtöttünk hat szüreti fesztivált, amit érdemes felkeresned idén. 

6 kihagyhatatlan szüreti program az őszre

1. Füredi Szüret 2024 – Szüreti Fesztivál – Balatonfüred

Időpont: október 11-13.

Ha októberben a Balatonnál jársz, vedd az irányt Balatonfüred felé, ahol idén is várja a családokat a Füredi Szüret. A borlovagrendek hagyományos felvonulását gólyalábasok, zászlóforgatók, néptánccsoportok, hintók és huszárok kísérik, a felvonulás útvonalán pedig finom borokat kóstolhatunk.

A kicsik számára gyerekprogramokkal és játszóházzal készülnek, de lesz kirakodóvásár, koncertek, máglyagyújtás, és még a szőlőpréseléssel is megpróbálkozhatnak a vállalkozó szellemű érdeklődők. 

Szüreti fesztivál, Balatonfüred

Szállások a közelben >>

Anna Grand Hotel Balatonfüred*****

Astoria Hotel Balatonfüred***

2. Szüreti napok 2024 – Tihany

Időpont: szeptember 20-22.

Pénteken utcabállal kezdődik Tihanyban a szüreti mulatság, ahol ingyenesen látogatható zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. Vasárnap huszárokkal ékesített, csikósokkal tarkított menet vonul végig a község utcáin, őket a tihanyi asszonykórus és egy rezesbanda kíséri.

Emellett borkóstolók, népi játszóház, balatoni barkácsolás, valamint szőlő- és kenyérszentelés is gazdagítja a programkínálatot.

Szüreti napok, Tihany

Szállások Tihanyban >>

Hotel Club Tihany****

OliverLux Aparthotel Tihany

3. Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál 2024 – Tapolca

Időpont: szeptember 27-29.

A festői szépségű Malomtó partján vetheted bele magad a tapolcai szüreti programok sűrűjébe, ahol különleges pisztrángételeket és finom borokat kóstolhatsz meg.

A szórakozásról neves jazz zenészek, koncertek, gyerekprogramok, kézműves sátor és látványos lézer show is gondoskodik majd. Tökéletes családi program az őszre kicsiknek-nagyoknak.

Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

Tapolcai szállások >>

Hotel Gabriella Tapolca***

Tornác Vendégház Diszel Tapolca

4. Egri Bikavér Ünnepi Napok 2024 – Eger

Időpont: október 18-28.

Eger talán leghíresebb, legendás gasztronómiai kincse az Egri Bikavér, melynek születésnapja október 18-ra esik. Nem meglepő hát, hogy ezen a napon veszi kezdetét Egerben a 10 napos szüreti fesztivál, ahol minden a Bikavérről szól.

Séfek versenye, vacsoraest, koncertek, borkóstoló és különleges pincetúra is része lesz a programok sorának, amely tökéletes választás borkedvelőknek.

Egri Bikavér Ünnepi Napok

Egri szállások >>

Hotel Eger & Park****

Hotel Romantik Eger***

5. Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok 2024 – Tokaj

Időpont: október 4-6. 16:00-21:00

A Tokaj Fesztiválkatlan ad otthont az idei szüreti napoknak, ahol igazi program kavalkád vár gyerekeket és felnőtteket. Mesterségek bemutatóját tekintheted meg, sajt-és lekvárkóstolóval egybekötött dűlőtúrán vehetsz részt és élvezheted Korda György és Balázs Klári koncertjét.

A gyerekeket biztosan elbűvöli majd a varázsszőnyeg, az állatsimogató és a bábszínház. Nem maradhat el a szüreti felvonulás sem, és lehetőséged lesz finom falatokat fogyasztani a szüreti vacsorahajón. 

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

Tokaji szálláshelyek >>

Hotel Csillag Rakamaz-Tokaj***

Minaro Hotel Tokaj Mgallery*****

6. Villányi Vörösbor Fesztivál 2024 – Villány

Időpont: október 4-6.

Ha nemcsak a villányi borokat szereted, de imádsz bulizni is, akkor ne hagyd ki az idei villányi borfesztivált. Éjszakába nyúló DJ szetteken partizhatsz, a fellépők között pedig olyan neveket találsz, mint a Halott Pénz, a Follow The Flow, a Bohemian Brass Band vagy ByeAlex és a Slepp.

A borkóstolók mellett pincetúrák, hagyományőrző bemutatók, szüreti felvonulás, vadfőző verseny és kézműves sátor is helyet kapnak a programsorozatban. Szuper utazási lehetőséget jelent a Villány és Pécs között közlekedő Fesztiválvonat, így autóba sem kell ülnöd. 

Szállások a környéken >>

Hotel Cabernet Villánykövesd***

Vinatus Pince és Fogadó Villány

Idén ősszel se hagyd ki az ország legjobb szüreti fesztiváljait, foglalj hozzá szállást oldalainkon >>

20 csodás szállás az őszi mini szabidhoz >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version