Site icon Szallas.hu Blog

7+1 olcsó strand belföldön: belépő 1100 forintig!


Manapság egy átlagos strandbelépő ára 1500-2000 forint között mozog, a nagyobb élményfürdő komplexumok pedig bőven 2000-3000 forint fölé is kúszhatnak. Előfordul persze olyan időszak, hogy karcsúbb a pénztárcánk, vagy egyszerűen csak igyekszünk spórolni egy kicsit, miközben a strandolásról nem szeretnénk lemondani. Ilyenkor jobban körül kell nézni az opciók között. Ebben segítünk most! Nyilván a verhetetlen választás az ingyenes szabadstrand (főleg a balatoniak, ami megér egy külön listát), de számos egyéb olcsó strand is kínál szuper kikapcsolódást, viszonylag kedvező áron. Ezekből szemeztünk 3 kiépített és 4 szabadstrandot, 1100 forintig.

7+1 olcsó strand belföldön

1. Tisza-tó strand, Abádszalók

Napi belépő: Felnőtt 800 Ft, diák 500 Ft, 7 éves kor alatt ingyenes!

A családok és a vízisport kedvelőinek egyik kedvenc strandja ez, hiszen a víz kiváló tisztaságú, fokozatosan mélyül és gyorsan melegszik. A part füves és homokos is, árnyékos rész pedig akad bőven. Szolgáltatásokból sincs hiány: bérelhetünk napozóágyat, befizethetünk jetskire vagy vízi banánozásra, és összesen 5 büfé közül választhatunk, ha megéheztünk. A Tisza-tó már önmagában is rengeteg program lehetőséget kínál, a népszerű abádszalóki strand csak egy a sok közül!

Csúszda Abádszalókon

2. Kerekestelepi Termálfürdő, Strand és Kemping, Debrecen

Nyugodt, kertvárosi környezetben, családias hangulattal vár a kerekestelepi fürdő, közel a debreceni reptérhez. 6 medencét találunk, köztük gyógyvizes termálmedencét, ami télen is nyitva tart, péntekenként pedig éjszakai fürdőzést kínál. Plusz 500 forintért a finn szaunát is igénybe vehetjük. Akár a kempingben is megszállhatunk, hiszen rendkívül jól felszerelt, és ez esetben ingyen használhatjuk a fürdőt, valamint számos további wellness-és sportszolgáltatást!

TIPP: A szállás.hu-n foglalók a teljes áru belépőjegyből 25% kedvezményt kapnak!

Gyerekcsúszda a Kerekestelepi Fürdőben

3. Napsugár Strand, Agárd

Napi belépő: Felnőtt 900 Ft, diák 750 Ft, gyermek 600 Ft

A gyerekek és az aktív pihenést kedvelők paradicsoma, a Velencei-tó egyik legnépszerűbb strandja! Vízibicikli, kosár, foci- és röplabdapálya, illetve vízi ugrálóvár és modern játszótér is feldobja a strandolást. Bármilyennek is szeretjük a partot, a Velencei-tó ezen szakaszán megtaláljuk: homokos, kiépített és füves rész is van. A parkolás ingyenes, az értékmegőrzés fizetős. A fenti árak hétköznapra vonatkoznak, hétvégén egy picit drágább: 1100 forint a felnőtt belépő. És abszolút megéri!

4. Hatvani Termál- és Strandfürdő, Hatvan

Napi belépő: Felnőtt 1150 Ft, diák 850 Ft, gyermek 400 Ft

A gondozott pázsiton bőven jut hely mindenkinek, a számos, árnyékot adó fa pedig gondoskodik róla, hogy ne rákvörösen távozzunk a nap végén. A gyógyvizes termálmedence jótékonyan hat a mozgásszervi megbetegedésekre, mellette pedig másik 3 medence áll rendelkezésünkre, ha nem gyógyulni, hanem lubickolni, úszni jöttünk. Ráadásul délután 2-től a felnőtt jegy is csak 800 forintba kerül! Remek strand az olcsó kategóriából!

TIPP: A szállás.hu-n foglalók a felnőtt, diák és nyugdíjas egész napos belépőből 20% kedvezményt kapnak!

Gyermekmedence a hatvani strandon

5. Orfűi Kistó Strand, Orfű

Napi belépő: Felnőtt 900 Ft, gyermek 640 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes!

Lassan mélyülő, kiváló víztisztaságú szabadstrand a közkedvelt Orfűi tónál. Csónakázni, vízibiciklizni, focizni is lehet, a gyermekek pedig a játszótéren szórakozhatnak. Ha nassolnánk valamit, több büfé közül is választhatunk. Nem hiába számít kifejezetten népszerű strandnak – kellemes víz, zöld környezet, Pécstől mindössze 20 perc autóútra!

Az orfűi tó

6. Dévaványai Strandfürdő, Dévaványa

A strand Szolnoktól mintegy 80 km-re, szép, zöld környezetben található. A gyógyulni vágyók a melegvizes termálmedencében relaxálhatnak, az aktívabbak kipróbálhatják a csúszdás úszómedencét, és természetesen van külön gyerekmedence is. Mivel nagy területen helyezkedik el, így bőven jut hely a napozórésznek, a sportpályáknak és a játszótérnek is.

TIPP: A szállás.hu-n foglalók a teljes árú belépőből 10% kedvezményt kapnak!

A kültéri úszómedence

7. Szelidi Strandfürdő, Dunapataj

Napi belépő: Felnőtt 700 Ft, diák és gyermek 400 Ft

A Bács-Kiskun megyében található Szelidi-tó Magyarország 5. legnagyobb természetes tava, melyet csodás, zöld környezet veszi körül. A strand 800 méter hosszú, partja kellemes pázsit. Kajak, kenu, vízibicikli és szörf kölcsönzésére is van lehetőségünk, és mivel 4 játszóteret is találunk, a gyerekek egész biztosan nem fognak unatkozni. Kiépített sétánnyal rendelkezik, amit esténként kivilágítanak, így igazán hangulatos ilyenkor sétálni és a tó élővilágát figyelni!

Szelidi-tó naplementében

+ 1 tipp: Sokat, kevés pénzért!

Ha nagyobb kiterjedésű, többmedencés, modernebb felszerelésű strandra vágyunk, de a 3000 forint körüli belépőket sokalljuk, akkor is megoldható a helyzet! Sok strandnál ugyanis az a szabály, hogy ha hétköznap megyünk, azon belül is délután egy bizonyos időpont után, akkor jelentősen olcsóbban juthatunk be, miközben ugyanazokat a szolgáltatásokat élvezhetjük. Mutatunk egy példát:

Thermal Spa, Tamási

Belépő hétköznap, 17 órától: Felnőtt 1400 Ft, gyermek 1000 Ft

A Tolna megyében található Tamási strandon nem kevesebb, mint 15 medencében fürödhetünk! Élménymedencék, csúszdák, úszómedencék, gyermekpancsoló, termál medencék, szaunák… Ráadásul a tamási gyógyvíz jótékony hatású. És bár alapból 2900 Ft a felnőtt belépő ára, így egy kis „csellel” jóval olcsóbban is bejuthatunk, és használhatjuk a számtalan, jobbnál-jobb medencét!

Indul a csobbanás-szezon! Ha a strandok körül szeretnétek szállást találni, jó helyen vagytok >>


Exit mobile version